ضایعات ۲۵درصدی برنج در دو سوم از شالیکوبی های مازندران
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تعداد واحد های شالیکوبی های استان را ۹۳۷واحد اعلام کرد و گفت: همچنان به دلیل فرسوده بودن دو سوم این کارخانه ها، ۲۵درصد شالی در تبدیل به برنج سفید به صورت ضایعات از بین می رود.
به گزارش خبرگزاری موج، عزیزالله شهیدی فر با بیان اینکه برآوردها نشان می دهد میزان ضایعات در شالیکوبی های سنتی ۲۰ تا ۲۵ درصد است که از ارزش کیفی کمتری برخوردار است، افزود: تاکنون از ۹۳۷ واحد شالیکوبی فعال در استان ۳۰۰واحد نوسازی و به فناوری پیشرفته مجهز شدند.
وی با بیان اینکه ضایعات در شالیکوبی های پیشرفته به زیر پنج درصد کاهش می یابد، ادامه داد: به دنبال این هستیم تا پنج سال آینده ۳۰۰ واحد شالیکوبی استان را نوسازی و بهسازی کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه ظرفیت تبدیل شالیکوبی های سنتی یک تن در ساعت است در حالی که در واحدهای مدرن ۳ تن در ساعت انجام می شود ،گفت: از آنجایی که در سه سال گذشته تا کنون ۸۰ درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه وبا استفاده از کمباین های سرپا تراش صورت می گیرد، و به دلیل رطوبت بالای شلتوک نیاز به خشک شدن است، توسعه واحدهای خشک کن عمودی یا گردشی در کنار توسعه و باز سازی شالیکو بی ها ضروری است.
وی گفت: بر اساس تصمیم شورای کشاورزی مازندران به هیچ عنوان مجوز ساخت و ایجاد صنایع شالیکوبی جدید را در استان صادر نخواهد شد و حمایت ها فقط برای نوسازی واحد های موجود است.
شهیدی فر بیان داشت:امسال ۲۱۳هزار هکتار از زمین های کشاورزی مازندران زیر کشت برنج رفته است که هم اکنون بخش عمده ای از شالی ها درمرحله ظهور خوشه قرار گرفتند.
دوره کاشت، داشت و برداشت شالی در مازندران از زمان نشاء بسته به شرایط جوی ۷۵ تا ۹۰ روز است و شالیزارها نیز پس از مرحله نشا تا به بار نشستن محصول به بیشترین میزان آب نیاز دارند.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر