English

آتش کشیدن سرمایه‌ زمینی توسط کشاورزان مازندرانی

هرساله با پایان یافتن برداشت محصولات کشاورزی، با وجود هشدار کارشناسان و مسؤولان محلی و منطقه‌ای، آتش‌زدن کاه و کلش و بقایای کشاورزی در مناطق وسیعی از کشتزارهای گندم و جو که محصولات آن برداشت شده تکرار می‌شود و منع قانونی هم مانع دود شدن این سرمایه‌ها نمی‌شود.

آتش کشیدن سرمایه‌ زمینی توسط کشاورزان مازندرانی

به گزارش خبرگزاری موج،آتش زدن کاه و کلش سنتی پایدار در برخی از مناطق است که منع قانونی هم باعث از بین رفتن آن نشد و همچنان آتش زدن کاه و کلش، نفس زمین را می‌گیرد.

با فرا رسیدن فصل گرما و افزایش دما در استان مازندران آتش زدن کاه و کلش و پسماندهای برداشت غلات را در این روزها امری غیر بهداشتی و غیرزیست محیطی است که باید با اطلاع‌رسانی به موقع مانع از بروز خطرات و مشکلات بعدی شد.

اواخر خرداد و اوایل تیرماه با پایان یافتن برداشت گندم و جو، برخی از مزارع نکا هم همچون بسیاری از مزارع استان مازندران طعم آتش را می‌چشد و طعمه حریق می‌شوند.

آتشی که از نگاه کشاورزان قوت و عامل پاک‌سازی زمین از آلودگی‌های مختلف و بازسازی برای کشت جدید است و از نظر کارشناسان کشاورزی و زیست محیطی، سمی برای زمین، افزایش آلودگی‌ها و سوزاندن مواد مغذی خاک است.

در این بین اما آنچه نصیب طبیعت می‌شود آلودگی زیست محیطی برای هوا و اهالی منطقه، از دست رفتن سرمایه‌ خاک و آتشی است که به جان مزارع دیگر می‎افتد.

براساس آنچه توسط کارشناسان اعلام شده است سوزاندن بقایای گیاهی در بلندمدت ضمن برجای گذاشتن اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک و کاهش عملکرد محصولات کشاورزی، باعث افزایش گازهای گلخانه‌ای در جو  و افزایش خطرات ناشی از آن می‌شود.

در این بین اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با توجه به آلودگی‌های مختلف زیست محیطی ناشی از این آتش‌سوزی‌ها، هشدارهای لازم را داده است اما وجود موانع قانونی هم مانع از دود شدن سرمایه‌های ملی و خاک این سرزمین نمی‌شود.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان نکا با اعلام اینکه آتش زدن کاه و کلش، صدمه‌ای جدی به سلامت محیط زیست است، گفت: باید با اطلاع‌رسانی مناسب مانع بروز و افزایش این صدمات به محیط زیست شویم.

رضا قاسمی اظهار کرد: هماهنگی لازم با فرمانداری‌، بخشداری‌های شهرستان و جهاد کشاورزی انجام شده تا با اطلاع‌رسانی به موقع به کشاورزان و بیان مضرات این آتش‌سوزی‌ها، از این اقدام غیر زیست محیطی جلوگیری شود.

وی افزود: براساس قانون با کسانی که مبادرت به آتش زدن کاه و کلش در مزارع و افزایش آلودگی‌های زیست محیطی می‌نمایند برخورد می‌شود و افراد تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

 

یکی از کشاورزان منطقه در این مورد گفت: کشاورزان بعد از برداشت گندم و جو می‌خواهند زمین را برای کشت‌های بعدی آماده کنند و آتش‌زدن کاه و کلش موجود در زمین تنها راه آماده‌سازی دوباره و سریع زمین برای کشاورزی است.

درویش محمدی افزود: با آتش زدن کاه و کلش، کشاورزان معتقدند که آفات و علف‌های هرز را کنترل کرده و از بین می‌برند و این مسأله با وجود تذکرهای مختلف کارشناسان کشاورزی مبنی بر آتش نزدن کاه و کلش همچنان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: آتش زدن اراضی بعد از برداشت گندم و جو، سنتی به جامانده از قدیم است که همواره در دشت‌های مختلف و اراضی شهر و روستا انجام می‌شود و تنها راه جلوگیری از این کار منع قانونی نیست بلکه باید اطلاع‌رسانی کامل و دقیق انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی نکا هم آتش زدن کاه و کلش  در مزارع را موجب از بین بردن مواد مغذی و آلی درون خاک عنوان کرد و یادآور شد: با آتش زدن این بقایای کشاورزی در واقع بخش مهمی از موادی که موجب حاصل‌خیزی خاک است را از بین برده‌ایم.

علی طاهری گفت: علاوه بر از بین بردن مواد مغذی، آتش زدن کاه و کلش موجب از بین رفتن خاک، سوزانده شدن حشرات درون خاک و فرسایش خاک می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه سوزاندن بقایای کشاورزی موجب از دست رفتن مواد مغذی و حشرات درون خاک‌زی می‌شود لذا در تولیدات بعدی موجب بالا رفتن مصرف کودهای شیمیایی می‌‎شود که در مجموع کشاورز ضررهای متعددی را همچون از بین رفتن خاک، از دست رفتن مواد آلی، فرسایش خاک و افزایش استفاده از کود شیمیایی متحمل می‌شود.

طاهری، در ادامه از کشاورزان درخواست کرد تا با بکارگیری تجهیزات و امکانات مناسب، با نگه‌داشت کاه و کلش در زمین و جذب آن در خاک ضمن حاصل‌خیزی خاک، در افزایش بهره‌وری کمک‌کار باشند.

بخشدار مرکزی نکا هم از وقوع آتش‌سوزی در ۵ هکتار از مزارع پی‌رجه نکا بر اثر آتش‌سوزی کاه و کلش مزارع خبر داد و گفت: عدم توجه به هشدارهای مختلف کارشناسان جهاد کشاورزی و دهیاران و شوراها، آتش زدن کاه و کلش موجب آتش‌سوزی در ۵ هکتار از مزارع پی‌رجه نکا شده است.

عقیل محمودی‌سفیدکوهی، علت وقوع این آتش‌سوزی‌ را آتش زدن کاه و کلش زمین کشاورزی و در نتیجه سرایت آن به درختان  و مزارع نزدیک زمین‌های کشاورزی اعلام کرد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه هشدارهای مختلف به کشاورزان راجع به آتش زدن کاه و کلش در مزارع داده شد دوباره هم این هشدارها تکرار می شود تا از آتش زدن بقایای کشاورزی جلوگیری کنند و همچنین افراد محلی و مسافرانی که برای گردشگر و تفریح به مناطق روستایی و دشت می‌آیند هم دقت لازم را در این راستا داشته و بعد از برافروختن آتش در تفریح و گردشگر حتما" آن را خاموش کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه