انتقال گاز دامغان به ساری سه شنبه با حضور وزیر نفت به بهره برداری می رسد
مدیر عامل شرکت گاز مازندران گفت: وعده دولت تدبیر و امید برای پایداری گاز استان های شمالی با بهره برداری از خط انتقال ۴۲ اینچ دامغان - کیاسر - ساری روز سه شنبه این هفته با حضور وزیر نفت محقق می شود.
به گزارش خبرگزاری موج، محمد اسماعیل ابراهیم زاده بیان داشت: بر اساس برنامه ریزی این طرح ساعت ۱۵ روز سه شنبه هفته جاری با حضور وزیر نفت و استاندار مازندران در محل هتل بادله ساری افتتاح می شود.
وی در توضیح سابقه و اهمیت ایجاد خط انتقال گاز سمنان به مازندران ، توضیح داد : این طرح در ۶ سال دولت نهم و دهم کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و دولت یازدهم از سه سال پیش تاکنون تمام همت و تلاشش را بر بهره برداری از این طرح در سریع ترین زمان ممکن متمرکز کرد تا دیگر زمستان استان های شمالی با افت و یا قطع جریان گاز مواجه نشود.
وی تصریح کرد: به طور یقین این طرح ملی نه تنها وابستگی به گاز ترکمنستان را از بین می برد ، حتی نیاز گاز از طریق لوله های گرگان و رشت نیز کم خواهد شد و مازاد مصرف گاز در استان مازندران زمینه ای برای تامین سوخت واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی را فراهم می کند .
ابراهیم زاده توضیح داد: با جریان روزانه ۴۰ میلیون متر مکعب گاز در خط لوله ۴۲ اینچ دامغان - ساری ، علاوه ایجاد پایداری در شبکه گاز خانگی، ۱۳ میلیون متر مکعب گاز مورد نیاز کارخانه های سیمان ، صنایع چوب و کاغذ و نیروگاه نکا به عنوان واحدهای صنعتی مهم استان تامین و گاز مورد نیاز برای یک واحد پتروشیمی نیز ذخیره می شود.
میانگین روزانه مصرف گاز در استان مازندران ۲۲ تا ۲۶ میلیون متر مکعب است که با جریان گاز در خط انتقال ۴۰ اینچ دامغان به ساری، دیگر نیازی به واردات روزانه حدود ۱۰میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان نیست.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران گفت: زمستان امسال نه تنها پایداری گاز برای مشترکان خانگی تضمین می شود ، بلکه واحد های صنعتی و تولیدی مازندران که در زمان افت فشار به سوخت جایگزین فسیلی از جمله گازوئیل شیفت می شدند ، دیگر از سوخت گران قیمت و آلوده کننده زیست محیطی استفاده نخواهند کرد.
وی یکی از مزیت های جانبی این طرح را گازرسانی به ۲ شهر کیاسر و فریم در شهرستان ساری و ۱۶۰روستای بخش های چهاردانگه و دودانگه این شهرستان اعلام کرد.
او افزود: با جریان یافتن گاز در خط لوله دامغان - ساری و گازدار شدن بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی بخش های دودانگه و چهاردانگه در واقع انقلابی در حفاظت از عرصه های طبیعی و جنگلی محسوب می شود و با گازرسانی به شهر کیاسر و بیش از ۹۵ روستای این بخش ،استفاده از سوخت فسیلی بویژه چوب و هیزم جنگلی از بین می رود.
ابراهیم زاده گفت: به پشتوانه عملیاتی شدن و عبور خط ۴۲ اینچ دامغان - ساری از این بخش ، در حال حاضر شرکت گاز مازندران چندین پیمانکار را برای لوله گذاری در روستاها این منطقه انتخاب کرده که مشغول کار هستند.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران خاطرنشان کرد: با پشتیبانی این خط ، ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای گاز رسانی به روستاهای مازندران تعریف شده است و اکنون لوله گذاری گاز و ایجاد علمک با حضور بیش از ۲۵ پیمکانکار در شهرهای کیاسر ، فریم و ۱۶۰ روستای ۲ بخش دودانگه و چهاردانگه ساری و ۱۵۱ روستای هزار جریب نکا و یانسر بهشهر در حال انجام است.
طبق آمار ۹۹ درصد از شهرها و حدود ۹۰ درصد از روستاهای استان مازندران در حال حاضر از نعمت گاز برخوردار هستند.
بر اساس اعلام شرکت گاز مازندران، تا پایان سال ۹۷ طبق برنامه مصوب سفر رئیس جمهوری به این استان تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار مازندران که ۶۵۰ روستا برآورد شده است، از نعمت گاز برخوردار خواهند شد.
ارسال نظر