English

ضرورت اقدامات ریشه‎ای برای مقابله با برنامه‎های فرهنگی دشمن

پرداختن به مسائل حوزه عفاف و حجاب از آغاز انقلاب تاکنون همواره مد نظر دست‌اندرکاران حوزه اجتماعی و فرهنگی بوده است اما به نظر می‎رسد در حالی‎که دشمن باشتاب به مقابله با ارزش‌های اصیل در ایران می‌پردازد اما هنوز یک مسیر واحد و اعتقاد و دغدغه جدی در این زمینه در کشور وجود ندارد.

ضرورت اقدامات ریشه‎ای برای مقابله با برنامه‎های فرهنگی دشمن

به گزارش خبرگزاری موج، عفاف و حجاب یکی از موضوعاتی است که به‌صورت ریشه‎ای باید مورد توجه قرار بگیرد و فقط مختص جوامع اسلامی نیست بلکه همه جوامع را شامل می‌شود و از طرفی نیز این موضوع تنها زن را مورد خطاب قرار نمی‌دهد.

آنچه که امروزه غرب را به بن‎بست اخلاقیات کشانده است، نبود توجه به این دو شاخصه مهم انسانی است و شواهد حاکی از آن است که موضوع عفاف و حجاب شوخی‎بردار نیست و هیچ جامعه‎ای نیز از تبعات ناشی از عدم توجه به آن مصون نمی‎ماند.

وجود افراد محجبه و عفیف در جامعه نشان می‎دهد که اعتقادات ملی در حوزه عفاف و حجاب وجود دارد و درصد بالایی از مردم نسبت به این موضوع حساس هستند لذا می‎طلبد که دست‎اندرکاران حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی به‎نوعی به احیای فرهنگ و حجاب و تبیین فلسفه حجاب بپردازند.

اینکه چرا باید عفاف و حجاب را رعایت کرد و چه سودی عاید فرد عفیف و محجبه می‌شود را باید هم در کلام الهی و هم در احادیث و روایات و هم در تحقیقات دست‌اندرکاران حوزه مسائل اجتماعی و دینی جست‌وجو کرد.

در حاشیه نشست منطقه‌ای شناخت آسیب‌ها و تهدیدات حوزه زنان که به میزبانی سپاه کربلا مازندران در ساری برگزار شده بود، به‌طور مختصر از نظرات تنی چند از بانوان در حوزه عفاف و حجاب استفاده کردیم که در ادامه می‌خوانید:

کنترل نگاه؛ خواسته الهی از مردان و زنان باایمان

مدیر حوزه علمیه حضرت نرجس ساری و عضو بسیج جامعه زنان مازندران  می‎گوید: براساس آیه ۳۰ سوره نور، خداوند ابتدا حجاب و عفت را از مردان خواسته است و در قرآن به پیامبر اسلام(ص) فرمود: «قُلْ لِلمُؤمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبصارِهِم ویَحفَظُوا فُروجَهُم ذلِک أَزکى لَهم إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِما یَصنعون»، به مردان مؤمن بگو چشم‎های خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند و فروج خود را حفظ کنند، این برای آنها پاکیزه‌تر است، خداوند از آنچه انجام می‏دهید آگاه است.

سیده زهرا پیشنمازی افزود: پس از این آیه، خداوند در آیه ۳۱ سوره نور خطاب به پیامبر آورده است: «و قُل لِلمؤمِناتِ یَغضُضنَ مِن أَبصَارهنَّ و یَحفظنَ فُروجَهُنَّ وَلَا یُبدینَ زینَتهُنَّ إلا ما ظَهرَ منها ...» و به زنان با ایمان بگو چشم‌های خود را (از نگاه هوس‌آلود) فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را جز آن مقدار که ظاهر است آشکار ننمایند ...».

وی با توجه به این دو آیه از سوره نور، می‎گوید: نخستین تلنگر در حوزه عفاف و حجاب به زنان و مردان، کنترل نگاه است تا «دل» آلوده هوی و هوس نشود و در ادامه نیز شخصیت و اصالت زن و مرد در جامعه و در حوزه خانه و خانواده و ازدواج، حفظ شود.

این استاد حوزه با اشاره به اینکه بی‎حجابی مفهومی از آزادی نیست، تصریح می‌کند: اگر با این آزادی، دل یک جوان و یا مرد و زن نامحرمی آلوده به گناه شود؛ این اقدام زیر پا گذاشتن حقوق شهروندی و بی‎بند و باری است و بهتر است که کمی عاقلانه بیندیشیم و بدانیم که در کجا قدم گذاشته‎ایم و باید چه اصولی و حقوقی را رعایت کنیم که دیگران را به خطا و گناه نیندازیم.

نبود آگاهی نسبت به فلسفه حجاب

کارشناس حوزه عفاف حجاب با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد از بی‎توجهی به حوزه حجاب در جامعه به‌دلیل نبود آگاهی از فلسفه حجاب است، کپآگاهی ااظهار کرد: هر دینی برای خود آداب و مقرراتی دارد که همگان موظف به رعایت مقررات آن هستند و یکی از آنها نیز حجاب است تا ضمن حفظ ارزش‎های انسانی و شخصیت افراد در خانواده و جامعه، بتوانند با امنیت و خاطری آسوده به کار و زندگی خود بپردازند.

سیده محبوبه سیفی می‌گوید: باید به نقش تربیتی آموزش و پرورش و خانواده در آینده فرزندان و تعصب آنها نسبت به حجاب و عفاف بسیار اهمیت بدهیم؛ در کتاب‌های درسی باید مسائل مربوط به این حوزه به‌ویژه در سطح پایه گنجانده شود و در مهد کودک‌ها باید تربیت کودکان و آشنا کردن آنها با مسئله حجاب و عفاف صورت بگیرد زیرا اکنون می‎بینیم که ذهن فرزندان نوجوان و جوان به‌لحاظ تفکری تغییر یافته و روابط محرم و نامحرم عادی شده است و نشان می‌دهد که باید کارهای ریشه‌ای بیشتری صورت بگیرد.

وی درباره اینکه به نظر می‎رسد روابط بین دستگاهی در حوزه عفاف و حجاب چندان قابل قبول نیست و خود عاملی برای به سرانجام نرسیدن اهداف مد نظر در این حوزه محسوب می‎شود، با تأیید این مطلب، معتقد است که اگر هماهنگی بین نهادهای فرهنگی باشد، مشکلی ایجاد نمی‎شود و هر دستگاه و نهادی که وارد این جرگه می‎شود باید هم معتقد به نظام اسلامی باشد و هم دغدغه مسائل حوزه عفاف و حجاب را داشته باشد.

این کارشناس حوزه عفاف و حجاب با اشاره به مصرف بالای وسایل آرایشی در ایران پیشنهاد داد که کتاب «نوروبیولوژی عفاف و حجاب» را مطالعه کنید.

وی در پایان بر این موضوع تأکید کرد که وقتی زن یا مرد وارد جامعه می‎شوند باید مطابق با عرف آن جامعه لباس بپوشند و خود را آراسته کنند، باید بدانیم معنای واقعی آزادی این است که به آزادی دیگران لطمه‌ای وارد نشود.

ضرورت اقدامات ریشه‎ای برای مقابله با برنامه‎های فرهنگی دشمن

مسؤول جامعه زنان سپاه کربلا مازندران با اشاره به فعالیت‌هایی که سپاه کربلا در این حوزه انجام داده است، می‌گوید: در برگزاری برنامه‎ها همکاری استانداری، سازمان تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری‌ها، کمیته امداد، نیروی انتظامی و دادگستری را داشتیم که مهم‎ترین آنها در موضوع مقابله با تهدیدات و آسیب‌های دشمن در حوزه زن و خانواده بوده است.

ام‎السادات رخشنده با بیان اینکه دشمن بسیار هدفمند پیش آمده است، خاطرنشان می‌کند که دشمن برنامه‎های ضد دینی و اسلامی خود را در سطح وسیع و به زبان‎های مختلف اشاعه داده است و برای مقابله با آن باید کارهای ریشه‎ای و هدفمندی طراحی و اجرا شود.

وی می‎افزاید: دشمن ابتذال و بی‎بند و باری را فرهنگ و رعایت ارزش‎ها و اعتقادات را نیز سکون و عقب‌ماندگی نام نهاده است و خیلی‌ها در این دام گرفتار شده‌اند.

این عضو بسیج جامعه زنان مازندران بیان کرد: دشمن در بحث حیازدایی و متلاشی کردن خانواده‌ها کارهای زیادی انجام داده است و باید فعالیت‌های مقابله‌ای با آن نیز در جامعه با شتاب بیشتری با اولویت جامعه دانش‎آموزی، دانشجویی و فرهیختگان صورت بگیرد.

مصونیت در سایه عفاف و حجاب

یک کارشناس امور زنان نیز اظهار کرد: در موضوعات مربوط به حوزه زنان دچار یک تنش و تضاد بوده و با دو رویکرد برابری و عدالت جنسیتی مواجه هستیم.

لیلا استیری تصریح می‎کند: عدالت جنسیتی مد نظر جامعه اسلامی است که براساس تفاوت‌های موجود بین زن و مرد، وظایف تعریف‎شده‎ای نیز به آنها محول می‎شود و تئوری‎ها و برنامه‎ها نیز براساس همین تفاوت‎ها است.

وی می‎افزاید: اما برابری جنسیتی یک رویکرد برگرفته از جامعه غربی است که خود آنها در این موضوع به بن‎بست رسیده‌اند، رویکری که می‎گوید وظایف و مسؤولیت‎های زن و مرد باید شبیه هم تعریف شود.

این کارشناس امور زنان معتقد است که اکنون برنامه‎های کشور حول محور برابری جنسیتی و نه عدالت جنسیتی است و بر همین رویکرد غرب‎گرایانه، همه زنان باید مانند مردان به‎سمت اشتغال بروند و این موضوع آرام آرام در حال صدمه زدن به کانون خانواده‎ها است.

استیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع عفاف و حجاب می‎گوید: خداوند انسان را آزاد آفریده است اما این آزادی نباید به قیمت دربند کردن حتی یک فرد به گناه باشد، باید بدانیم که زن و مرد در سایه عفت و حجب و حیا از لغزش‎ها مصون هستند.

وی معتقد است که باید کارهای ریشه‎ای و مستمر در حوزه عفاف و حجاب صورت بگیرد و اگر هماهنگی‎های بین دستگاهی، نگاه، تفکر و دغدغه واحد در این زمینه نباشد، باوجود همه برنامه‌های مثبتی که انجام می‌گیرد اما نتیجه مطلوب حاصل نمی‎شود.

سخن آخر

حضرت فاطمه زهرا(س) می‌فرماید:«خیرٌ لِلنساءِ أَن لَا یَرینَ الرجالَ وَ لا یَراهُنَّ الرجَال»، بهترین و نیکوترین کار زنان آن است که[بدون ضرورت] مردان [نامحرم] را نبینند و مردان[نامحرم] نیز آنها را نبینند.

استاد شهید مرتضی مطهری درباره حجاب گفته است: چون حجاب، به معنی پرده است، اسلام خواسته است زن باحجاب باشد، یعنی همواره پشت پرده بوده و در عزلت و گوشه‌نشینی باشد اما باید بدانیم آنچه درباره پوشش زن است کلمه «ستر» به‌کار می‌رود، پوشش زن در اسلام آن است که در معاشرت با مردان، بدن خود را پوشانده و از جلوه‌گری پرهیز کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه