English

خطر تخریب مدارس قدیمی بیخ گوش شهر

با شروع فصل بارندگی و بروز هرگونه ناپایداری جوی و طوفان و رعد و برق احتمال تخریب و خسارت را برای ساختمان های قدیمی و فرسوده بیشتر می کند، به ویژه ساختمان هایی که در معرض آبگرفتگی پیاپی قرار دارد.

خطر تخریب مدارس قدیمی بیخ گوش شهر

به گزارش خبرگزاری موج، این ساختمانها تنها شامل منازل، مراکز تجاری قدیمی و سایر نمی شود بلکه مدارس غیر استاندارد، تخریبی و قدیمی هم ممکن است در این لیست قرار گیرد.

حال با وجود نیمی از مدارس تخریبی نیازمند مقاوم سازی در استان، خطر تخریب این مدارس را می توان در بیخ گوش شهرهای استان احساس کرد!

بر طبق اخطاریه اداره کل هواشناسی استان مازندران طی یکی دو روز گذشته، شاهد  ورود سامانه طوفانی در مازندران بودیم؛ بر طبق پیش بینی ها صورت گرفته سرعت وزش باد و طوفان در قسمت های مختلف استان از کمترین میزان حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت تا بیشترین آن یعنی ۱۱۰کیلومتر بر ساعت نوسان داشت که خوشبختانه با اطلاع رسانی وسیعی که از طریق رسانه های گروهی، فضای مجازی و استندهای شهری و در قالب اخطاریه های هواشناسی به کلیه دستگاه های خدمات رسان و امدادی صورت گرفت، این بار شاهد کمترین خسارت مالی بودیم و بر طبق اخباری هم که منتشر شد خوشبختانه تاکنون خسارت جانی هم اعلام نشده است.  

تاکنون خسارت های موجود شامل آبگرفتگی معابر، منازل، امکان عمومی اداری و آموزشی بوده که هنوز آمار ریالی این خسارت ها اعلام نشده است.

پس از بارش شدید باران در دوشنبه شب هفته جاری،(۲۴مهرماه) در فضای مجازی و در یکی از کانال های محلی از یک شهروند ساروی پیامی مبنی بر آبگرفتگی مدرسه ای در منطقه راهبند ساری و تعطیلی آن خبر منتشر شد؛  همچنین در این پیام بر لزوم رفع این مشکل که هر ساله تکرار و منجر به تعطیلی پیاپی مدرسه مذکور می شود با ساخت مدرسه ای جدید و جایگزینی تاکید شده بود.

در این راستا؛ کوروش یوسفی ساداتی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساری به همراه تنی چند از مدرسه قائم راهبند و فردوسی که آن هم دچار آبگرفتگی شده بود بازدید کرد.

وی در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری موج، اظهار داشت:  دوشنبه شب و روز سه شنبه شاهد بحران آب و هوایی در شمال کشور بودیم .

بر این اساس قبل از ورود ناپایداری ها در شهرداری ساری با حمایت شورا، کمیته بحران شکل گرفت، تا  هوشیارانه از آسیب های مالی و جانی جلوگیری شود که خوشبختانه خسارت جانی نداشتیم و آسیب مالی هم کم بود.

در قسمت هایی که دچار آبگرفتگی شده بود اکیپ شهرداری ظرف نیم ساعت فضا را به شرایط عادی برگرداند ؛ در این بین دو مدرسه فردوسی و قائم راهبند هم دچار آبگرفتگی شد.

یوسفی افزود: مدرسه فردوسی ساری از مدارس خوب و قدیمی شهر ما است که حدود  ۷۰۰ دانش آموز دارد، آبگرفتگی این مدرسه با ورود اکیپ شهرداری در کوتاهترین زمان برطرف شد.

عضو شورای شهر ساری، درباره وضعیت آبگرفتگی مدرسه قائم راهبند گفت که این مدرسه قدمتی در حدود نیم قرن دارد، اختلاف سطح موجود منجر به سرازیر شدن آب به حیاط مدرسه می شود.

یوسفی، با بیان اینکه اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان  از وضعیت مدرسه قائم مطلع است و در دستور کار خود دارد،گفت که رفع این مشکل از اختیارات آموزش و پرورش و نوسازی است و انتظار داریم برای مدرسه ای که در مرکز و بهترین نقطه شهر واقع شده چاره اندیشی شود زیرا این مشکلات در شان مردم شهر ما نیست .

وی با ابراز اینکه با وجود اینکه نوسازی از این وضعیت مطلع است برای ما جای تعجب است که چرا این مشکل هنوز برطرف نشده، افزود: هیچ ضمانتی در این مدرسه در بحث آسیب ها وجود ندارد؛ این بحران آینده و دغدغه ما است.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر ساری بیان داشت: انتظار داریم برای برطرف شدن مشکل مدرسه قائم راهبند که بیش از ۳۰۰ دانش آموز دارد و در دو شیفت پسرانه  و دخترانه فعال است، آموزش و پرورش با اعمال فشار و از طریق رسانه و نوسازی هم که ماهیت کاری آن رفع اینگونه مشکلات است، اقدام عاجلی صورت گیرد.

یوسفی، در ادامه خاطرنشان کرد: هر پدری که فرزندش را در مدرسه قائم ثبت نام می کند، می داند فرزندش آنجا امنیت ندارد ولی به ناچار ناامنی را می پذیرد ضمن اینکه امنیت این مدرسه را کسی نمی پذیرد.

بر پایه این گزارش و بر طبق خبرهای رسانه های دیگر ، مازندران دارای بیش از ۶ هزار مدرسه دولتی و غیر دولتی با ۲۷ هزار کلاس درس است که از این میزان بیش از ۱۸ هزار کلاس درس مربوط به مدارس دولتی است .

قربانعلی شیرزاد مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس مازندران در گفتگویی در تیرماه امسال گفت که سه هزار و ۶۸۰ کلاس درس مدارس دولتی در استان در شرایط تخریبی بوده و برای تحصیل دانش آموزان نامناسب است که ۲۰ درصد از کلاسهای درس استان را شامل می شود .

به گفته شیرزاد، از کلاس های فوق یکهزار و ۹۷۴ کلاس درس نیازمند مقاوم سازی است که در انتظار دریافت بودجه می باشند .

بر این اساس، از دستگاه آموزش و پرورش ، نوسازی و خیرین انتظار می رود با مشارکتی که همواره در مسیر تامین فضای امن برای فرزندانمان دارند این بار هم برای مقاوم سازی و استاندارد سازی مدارس قدیمی یا ساخت مدارس جایگزین اقدام کنند که هر گونه تاخیری ممکن است آسیب های جبران ناپذیری را بر چهره های قدیمی مدارس شهرمان وارد کند.

هر زمان که احتمال تخریب مدارس قدیمی بر اثر بارش‎های فصلی به ذهن خانواده ای که فرزندش در اینگونه مدارس بهترین ساعات زندگیش را می گذراند متبادر شود یقینا تشویش ذهنی برای او به همراه خواهد داشت و منجر به بی اعتمادی و گله مندی خانواده ها خواهد شد. در استانی که در جذب مشارکت مردمی برای تامین نیازهای مدارس در سال جاری رتبه دوم را در کشور کسب کرد و به اذعان متولیان چند سال اخیر هم، مشارکت خیرین در زمینه تجهیز و استانداردسازی مدارس مثبت و رضایت بخش بوده، انتظار است برای جلوگیری از هر گونه آسیب و خسارت جانی و مالی در مدارس قدیمی و تخریبی با شروع فصل بارش و ناپایداری جوی، اقدامی در خور شان فرزندان استان صورت گیرد.

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه