فرهنگ بومی مهمترین سرمایه معنوی هر جامعه است
عضو کمیته علمی همایش شلاب با اشاره به اینکه فرهنگ بومی به عنوان مهمترین سرمایه معنوی هر جامعه است، اظهار کرد: هویت جامعه از نظر میراث معنوی میتواند پشتوانهای برای آینده آن باشد.
به گزارش خبرگزاری موج، یوسف الهی با اشاره به جایگاه شعر و اهمیت جایگاه شاعران در زبان بومی مازندران افزود: مردم مازندران دلدادگی خود را با شعر عنوان کرده و در حقیقت شعر مازندرانی حرف دل مردم است.
عضو کمیته علمی همایش شلاب از اجرا طرح جمعآوری اطلاعات بومی روستاهای مناطق مازندران خبر داد و تصریح کرد: با اجرا این طرح از دلدادگی، شادی، سرود و مسائل اقتصادی و آداب و رسوم بومی هر منطقه اطلاعات کافی جمعآوری میشود و در واقع با اجرا این طرح روستاهای ما شناسنامهدار میشوند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ بومی بهعنوان مهمترین سرمایه معنوی هر جامعه است، اظهار کرد: هویت جامعه از نظر میراث معنوی میتواند پشتوانهای برای آینده آن جامعه و سبب همبستگی بیشتر بین نهاد مردم شود و در برابر دیگر فرهنگهای ورودی مقاومت داشته و فرهنگ خود را صادر کنند.
الهی افزود: همه جوامع سعی دارند که فرهنگ خود را ثبت، احیا و نگهداری کنند، در کنارش خرده فرهنگ نیز مانند قطعات پازل از یک فرهنگ بزرگتر است تا در کنار هم فرهنگ ملی را شکل دهند.
وی تصریح کرد: خرده فرهنگ مازندران از غنیترین خرده فرهنگهای ایرانی است، مفهوم شلاب یعنی ساماندهی و سیرآب شدن جان مردم مازندران است.
الهی با بیان اینکه کنزالاسرار پازواری گنجینه عظیمی از فرهنگ مازندران و زبانشناسی مازندران است، یادآور شد: شلاب از سال ۸۳ کار خود را آغاز کرد و موتور متحرکه برای نوظهوران و انگیزهای برای محققان شد.
این محقق و نویسنده گفت: درصدد هستیم برای برنامه آینده شلاب مجموعه مقالات را به شکل فصلنامه بگیریم و مجله فرهنگ بومی مازندران را منتشر کنیم.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر