مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری مازندران ؛
راهاندازی سرای تجاری برای مازندران در کشورهای هدف باید جدی گرفته شود
لیلا واثقی اظهار داشت: راهاندازی سرای تجاری در کشورهای هدف جهت تسریع در مبادلات تجاری باید جدی گرفته شود.
![راهاندازی سرای تجاری برای مازندران در کشورهای هدف باید جدی گرفته شود](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/zfUBbUIOSixJ/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh36uDAmj68Nd/%D9%88%D8%A7%D8%AB%D9%82%DB%8C.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری مازندران گفت: نزدیکی مازندران به بنادر دریای خزر در کشورهای همسایه بهویژه کشورهای CIS و در دسترس قرار گرفتن بازارهای هدف، سبب شده است که این استان همواره مورد نظر مسوولان، تجار و بازرگانان قرار داشته باشد لذا با برنامهریزی مناسب میتوانیم بیش از پیش از مسیر دریا برای رشد اقتصادی استان و کشور بهره ببریم.
واثقی بیان کرد: با توجه به نقش استانها در توسعه صادرات غیرنفتی و بهمنظور اتخاذ تدابیر منسجم در رابطه با کشورهای هدف با پرهیز از انحصار و رقابت ناسالم انتخاب استانهای معین همانند گذشته ضروری است؛ زیرا مسائل و مشکلات حقوقی ناشی از اختلاف تجار ایرانی در این زمینه، عدم پرداخت مشوقهای صادراتی برای رقابت با تجار خارجی در بازارهای هدف وجود دارد.
وی اظهار کرد: ایجاد کنسرسیوم صادراتی در استان، برندسازی و ساماندهی محصولات توسط بخش خصوصی، برگزاری نمایشگاههای دائمی و اعزام و پذیرش هیأتهای تجاری و بازاریابی تخصصی، وجود رایزنهای کارآمد بازرگانی در کشورهای هدف، تسهیل در نقل و انتقال ارز و سیستم بانکی ازجمله راهکارهای پیشنهادی است.
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری مازندران گفت: افزایش سطح تعامل و ارتباط مؤثرتر و کارآمد رایزنها و وابستههای بازرگانی در سفارتخانههای این کشورها، همکاری بیشتر با عوامل داخلی و رصد کردن صادرات و واردات کشورهای متبوع و نیز بررسی میزان مصرف محصولات در فرهنگ مصرفی بسیار حائز اهمیت است.
واثقی بیان کرد: سادهسازی حمل و نقل و ایجاد پایانه صادرات، پیگیری مسائل و مشکلات بانکی، سرعتبخشیدن به نهایی کردن پروتکل اوراسیا و تعرفههای ترجیحی در اجلاس مشترک اقتصادی، توسعه همکاری در زمینه گردشگری و فرهنگسازی در کشورهای مقصد، برگزاری هفتههای فرهنگی و سنتی و نیز برقراری خطوط پروازی و دریایی مستمر بهویژه خطوط باری جهت تسریع در ورود و خروج کالاها بین دو طرف بهویژه کالاهای فسادپذیر و همچنین تبادل تورهای گردشگری، تجاری و ... نیز پیشنهاد میشود.
وی افزود: اهمیت پیگیری در تفاهمنامهها و تبدیل آن به قرارداد و پروتکل در بخشهای مختلف اقتصادی و موضوعات تخصصی بهویژه راهاندازی سرای تجاری در کشورهای هدف جهت تسریع در مبادلات تجاری هرگز نباید ساده گرفته شود.
لیلا واثقی گفت: این استان دارای موقعیت استراتژیک ازجمله قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال – جنوب(شماره 10)، دارا بودن سه بندر تجاری و نفتی جهت سوآپ، بهرهمندی از سه فرودگاه بینالمللی، دو منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد و نوشهر همچنین داشتن رتبه برتر در تولید بیش از 20 محصول استراتژیک در بین استانهای کشور ازجمله مرکبات، کیوی، گل و گیاه و فرآوردههای لبنی و انواع طیور است.
ارسال نظر