English

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران:

پایگاه میراث‌ طبیعی جنگل‌های هیرکانی تشکیل می شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: تشکیل پایگاه میراث‌ طبیعی جنگل‌های هیرکانی در دو بخش ساختاری و ماهیتی قابل ‌پیگیری است.

پایگاه میراث‌ طبیعی جنگل‌های هیرکانی تشکیل می شود

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، سیف‌الله فرزانه با اشاره به اینکه تشکیل پایگاه میراث‌طبیعی جنگل‌های هیرکانی در دو بخش ساختاری و ماهیتی قابل ‌پیگیری است، اظهار داشت: به همین منظور برای انجام این تشکیلات و شکل‌گیری چارت سازمانی تا آنجایی که دخالتی در حوزه وظایف ذاتی دیگر دستگاه‌ها نباشد، امری حیاتی به شمار می‌آید و برای این امر نشست چندجانبه با دستگاه‌های مرتبط در شکل‌گیری این تشکیلات کمک شایانی خواهد کرد.

وی ادامه داد: این بخش از پوشش‌های جنگلی کره زمین که قدمت بیش از ۴۰ میلیون سال دارند، بازمانده دوران زمین‌شناسی پالئوژن هستند که آخرین بازمانده‌های آن بیشتر در حاشیه جنوبی دریای خزر قرار گرفته است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به این مطلب که جنگلهای هیرکانی علاوه بر تنوع گونه‌های جنگلی، رویشگاه طبیعی گیاهان دارویی، زیستگاه جانوران متنوع و پرندگان زیبایی است که بومی حاشیه خزری هستند، افزود: اهمیت این ‌گونه‌های جنگلی تا آنجاست که در محافل خبری از آن به‌عنوان فسیل‌های زنده کره زمین نام می‌برند و این اهمیت از فرصت‌های کم‌نظیر جنگل‌های هیرکانی است.

وی به خطر تخریب این اثر طبیعی ناشی از  گسترش روزافزون کارخانه‌های وابسته و تغییرات اقلیمی اشاره و تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ با پیگیری وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارزشمندترین گونه‌های پوششی کره زمین به‌عنوان میراث کهن طبیعی در لیست جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید و حفاظت آن‌ها الزام‌آور نمود.

فرزانه با بیان این مطلب که اگرچه سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی و همچنین سازمان حفاظت محیط‌زیست وظیفه حفاظت ذاتی از این میراث ارزشمند جهانی را بر عهده دارند، یادآور شد: با ثبت این اثر و الزام حفاظت آن از سوی یونسکو با نقش فعال وزارت میراث‌فرهنگی اهمیت تشکیل پایگاه حفاظت مسئولانه و گردشگری فرهیخته در آن با همکاری سازمان منابع‌طبیعی و محیط‌زیست بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

وی ثبت این اثر در سطح بین‌المللی را به‌منزله تعهد بین‌المللی کشور ایران نسبت به جامع جهانی برشمرد و گفت: حفاظت مسئولانه از سوی وزارت میراث‌ فرهنگی به‌منزله حفاظت فیزیکی جنگل‌های هیرکانی نیست بلکه استفاده بشر از ظرفیت موجود در این جنگل‌ها مدنظر است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران گفت: تشکیل پایگاه بهره‌وری مسئولانه با قید بازدید از جنگل‌ها به‌ منظور حفاظت، آموزش و بازسازی روحی زندگی شهرنشینان امر طبیعی و حیاتی است، بی‌شک این‌گونه حفاظت با حضور گردشگران مخصوصاً گردشگران فرهیخته در حساس شدن جامعه در امر حفاظت بسیار مؤثر است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه