معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش مازندران:
پژوهش محوری ویژگی اصلی فعالیت های آموزشی و تربیتی مدارس
معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش مازندران گفت: پژوهش محوری ویژگی اصلی فعالیت های آموزشی و تربیتی مدارس است.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، علی سهرابی در نخستین جلسه سه قطب پژوهشی استان با حضور اوانی رئیس گروه تحقیق و پژوهش، معاونین پژوهشی سه قطب پژوهشی شهرستان های قائمشهر ، بابل و آمل و مشاورین علمی این شهرستانها، اظهار داشت: نظام تعلیم وتربیت در کشور ما چندی است که عنایت ویژهای به نقش و اهمیت پژوهش مبذول داشته است و پژوهشگاه به عنوان نهاد اصلی پژوهش در آموزش و پرورش نقش فعال و ویژهای را در توسعه فعالیتهای پژوهشی و گسترش فرهنگ پژوهش میان معلمان به عهده دارد.
وی با اشاره ویژگی اصلی و بارز معلمان پژوهنده، ادامه داد: معلمان پژوهنده تلاش می کنندکه از طریق پژوهش در کلاس نسبت به شناخت مسائل و بهسازی آموزش و یادگیری کوشا باشند که این امر موجب می شود آنها در عرصههای گوناگون و مرتبط با آموزش و پرورش اظهار نظر کنند و شرایط موجود را تحلیل کرده و در مجموع اندیشهورز مجهز به دانش پژوهش باشند که این فرایند نیاز به آموزش، مطالعه و عمل دارد.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش مازندران با اشاره به ملزومات مدرسه پژوهنده، خاطرنشان کرد: از جمله مهم ترین ملزومات مدارس پژوهنده، مدیران پژوهنده است، مدیران در این مدارس باید از ویژگی پرسشگری و همچنین حمایت از معلمان پژوهنده را داشته باشند تا زمینه لازم برای امر پژوهش و شناسایی مشکلات فراهم شود و همچنین داشتن امکانات لازم از جمله کتابخانه، کارگاه و آزمایشگاه نیز از جمله ابزار مهم در مدرسه پژوهنده است.
وی با اشاره به نقش معلمان پژوهشگر در مدارس پژوهش محور، تصریح کرد: نقش معلمان در تربیت دانشآموزان پرسشگر و پژوهنده بسیار پر رنگ و مهم است و به همین منظور توانمندسازی معلمان پژوهنده می تواند اثرات مطلوبی را بر دانشآموزان داشته باشد.
سهرابی بر لزوم حمایت های مادی و اداری از پژوهشگران تأکید کرد و افزود: ارائه راهکارهایی برای کاربست پژوهش ها و ارتقاء جایگاه پژوهش در تصمیم گیری ها و برنامه های آموزش و پرورش بسیار مهم است و پژوهش محوری ویژگی اصلی فعالیت های آموزشی و تربیتی مدارس می باشد.
ارسال نظر