English

خبرگزاری موج از رشد تولید در تار و پود یک کارخانه گزارش می دهد؛

اینجا کار هست کارگر نیست / برخی مدیران رشته‌ها را پنبه می‌کنند + عکس و فیلم

مدیر کارخانه تولیدی « ایران تک نخ نوشهر» گفت: اینجا کار هست اما نیروی کار نیست و با مشکل نیروی کار مواجه هستیم و افراد جوانی که برای کار مراجعه می‌کنند به دنبال کار دفتری در این کارخانه هستند.

اینجا کار هست کارگر نیست / برخی مدیران رشته‌ها را پنبه می‌کنند + عکس و فیلم

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، تولید را باید فونداسیون اقتصادی هر کشور و جامعه در حال رشد و توسعه دانست زیرا با داشتن تولید، می‌توان اقتصاد رو به رشد و پویایی را به دست آورد که منافع آن متوجه همه آحاد جامعه شود.

مهار تورم با رشد تولید، امکان‌پذیر است و مهار تورم نیز کاهنده و محو کننده انواع بِزِه‌های اجتماعی و فرهنگی است و این یک زیربنای محکم برای دست‌یابی به جامعه‌ای توسعه یافته و آرمانی است.

کارخانه ایران تک نخ نوشهر

همه ساله در آغاز سال جدید شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام و مسیر موفقیت و توسعه کشور روشن‌تر مشخص می‌شود و این در واقع فصل الخطابی برای همگان است تا با عملیاتی کردن شعار سال و تداوم آن در سال‌های آینده، کشور به رشد و بالندگی روزافزون دست یابد.

برای سال 1402 نیز شعار «مهار تورم، رشد تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب نامگذاری شد و این فرصت بسیار ارزشمندی شد تا با عمل به این مهم، فصل تازه‌ای برای رشد و شکوفایی اقتصادی کشور رقم بخورد که این موضوع در کارخانه « ایران تک نخ » نوشهر در حد توان اجرایی و عملیاتی شد.

کارخانه تولیدی « ایران تک نخ » تولیدکننده نخ پلى استر استرچ شدهPOY,FDY، فعالیت خود را از سال۷۰ با دو سالن، سه دستگاه و تولید روزانه ۵ تا ۶ تن و با ۳۵ نیرو آغاز کرد.

از سال 1385 نیز دکتر محمدرضا اسماعیل‌زاده سهم دیگر شرکا را خریداری کرد و نسبت به گسترش کارخانه و راه‌اندازی سایر فازها اقدام کرد و این کارخانه امروز با وجود همه نامهربانی‌ها و تبعیض‌هایی که از سوی مسئولان مرکزنشین مازندران بر آن وارد می‌شود اما همچنان پرقدرت و بالنده به رشد تولیدات خود ادامه می‌دهد و حتی بدون توجه به سنگ‌اندازی‌های برخی مسئولان مرکز استان، به توسعه رشد تولید خود می‌اندیشد و برای آن گام‌های ارزشمندی برداشته است.

کارخانه ایران تک نخ نوشهر

مدیر این کارخانه در گفتگو با خبرنگار موج با اشاره به اینکه از سال ۸۵ چهار طرح توسعه داشتیم که سوله‌سازی کنیم و کارهای اولیه را هم خودمان انجام دهیم، اظهار داشت: تاکنون سه فاز اصلی عملیاتی شد و تنها یک فاز باقی مانده است که البته دستگاه‌های آن به این کارخانه آورده شد و ظرف ۶ ماه آینده نصب و راه‌اندازی می‌شود.

ایمان پورتقی کیا می‌گوید: در حال حاضر این کارخانه در چهار فاز و با تولید روزانه ۵۰ تا ۶۰ تن در زمینه تولید نخ‌های پارچه بافی، لباس، پرده، روکش صندلی، لباس زیر و...‌ با ۲۴۰ نیرو در سه شیفت یکی از بزرگ‌ترین واحدهای تولیدی کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه، این کارخانه ظرفیت تأمین تولیدات داخل و خارج از کشور را دارد، گفت: این کارخانه تا پیش از اوج گرفتن تحریم‌ها، تولیدات خود را به کشورهای عراق و ازبکستان صادر می‌کرد اما در حال حاضر تنها نیاز داخل کشور را تأمین می‌کند.

مدیر کارخانه تولیدی « ایران تک نخ نوشهر» بیان داشت: این کارخانه با خرید و نصب ژنراتور ۲ هزار مگاواتی و روشن کردن آن از ساعت ۱۳ تا ۱۷ در فصل تابستان کمک شایانی به برق نوشهر و منطقه می‌کند اما نوسان برق ضربات سنگینی را به کارخانه وارد کرده است .

وی افزود: آنچه بیش از همه این واحد تولیدی بزرگ را در تنگنا قرار داده است عدم همکاری متولیان برق نوشهر در قطع کردن برق این کارخانه است و با هر نوسان و قطعی ضربات جبران ناپذیری را وارد می‌کند و مواد مذابی که قرار است وارد چرخه تولید شود، سرد شده و از مدار خارج می‌شود.

پورتقی کیا تصریح کرد: نکته حائز اهمیت اینکه در تابستان امسال تاکنون هیچ‌گونه قطعی برق در نوشهر به وجود نیامده است و این به خاطر روشن کردن ژنراتور همین کارخانه و انتقال برق آن به شبکه اصلی برق شهری است اما شرکت برق ما را در زمره مشترکان پرمصرف قرار داده است.

وی در ادامه با ابراز گلایه از صندوق توسعه کارآفرینی، گفت: یک سال قبل صندوق توسعه کارآفرینی قول تسهیلات ۱۵ میلیارد تومانی را جهت توسعه کارخانه داده بود اما بنا به بازگو کردن دلایلی غیرمعقولانه همچون تعریف نشدن کمک به بخش تولید از پرداخت تسهیلات ممانعت کرد.

کارخانه ایران تک نخ نوشهر

مدیر کارخانه تولیدی « ایران تک نخ نوشهر» اذعان داشت: تاکنون هیچ‌گونه تسهیلاتی در مازندران به کارخانه ما پرداخت نکردند و در سال گذشته نیز صندوق کارآفرینی امید به ما قول پرداخت تسهیلات را داده بود اما هنوز ریالی پرداخت نشده است.

این مسئول همچنین یادآور شد: دو سال قبل دستگاهی را که خریداری کردیم می بایست چینی‌ها  می‌آمدند و آن را نصب می‌کردند ولی به خاطر شرایط کرونایی نتوانستند به ایران بیایند و باید دو سال صبر می‌کردیم تا کرونا فروکش کند و خود چینی‌ها برای نصب بیایند اما با ابتکار عملی که به خرج ‌دادیم، نقشه‌های آن را از چینی‌ها دریافت کردیم و برای نخستین بار در ایران، خودمان آن را نصب و راه‌اندازی کردیم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این کارخانه بزرگ از کمبود نیروی انسانی رنج می‌برد و نیازمند ۲۰ نیروی فنی و پا به کار است، اظهار داشت: اینجا کار هست اما نیروی کار نیست و با مشکل نیروی کار مواجه هستیم و افراد جوانی که برای کار مراجعه می‌کنند به دنبال کار دفتری در این کارخانه هستند.

پورتقی کیا افزود: با وجودی که حقوق پایه اداره کار 7.5 میلیون در ماه است ولی ما به آنها ماهانه 10 میلیون تومان می‌دهیم و این در حالی است که سرویس ایاب و ذهاب و بیمه هم دارند و به خاطر سختی کار با 20 سال سابقه کار بازنشسته می‌شوند.

وی درباره نحوه تهیه مواد اولیه برای تولید محصولات این کارخانه گفت: از آنجایی که مواد اولیه این کارخانه به علت تحریم‌ها از داخل کشور و شرکت پتروشیمی تندگویان واقع در بندر ماهشهر تأمین می‌شود در برخی مواقع با تهدیداتی همچون نرسیدن مواد اولیه مواجه می‌شود که این امر روال طبیعی کارخانه را با چالش مواجه کرده است.

مدیر کارخانه تولیدی « ایران تک نخ نوشهر» از نگاه‌های حمایتی خاص به شرق مازندران انتقاد کرد و گفت: در بهشهر دو کارخانه را از قطع برق معاف کردند اما ما با وجودی که نامه از استانداری داشتیم و تنها کارخانه تولیدی نوشهر هستیم به ما گفتند باید نامه از وزارت نیرو بیاورید.

وی اضافه کرد: در گذشته نیز همین نگاه تبعیض‌آمیز را با کارخانه‌های تولیدی دیگر کردند که نتیجه آن تعطیلی همیشگی آنها بوده است و به هر حال همیشه فشار به کارخانجات غرب مازندران فشار آورده می‌شود.

صحبت  های تکمیلی «ایمان پورتقی کیا» مدیر کارخانه تولیدی « ایران تک نخ نوشهر» را  در فیلم زیر ببینید و بشنوید

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه