به مناسبت دهه فجر صورت گرفت؛
آغاز به کار نخستین خانه فناور محیط زیست مازندران
نخستین خانه فناور محیط زیست استان مازندران در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با حضور معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افتتاح و آغاز به کار کرد.
، نوراله مرادی در این مراسم با بیان اینکه پژوهش های اخیر نشان میدهد که در تقسیم بندی مخاطرات عمده مخاطرات دهه های آینده به محیط زیست بر میگردد، اظهار داشت: از ۱۰ مخاطره احصاء شده شش مخاطره مربوط به محیط زیست است و دو مخاطره دیگر نیز بی ارتباط به محیط زیست نیست.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست و فضای مجازی دو حوزه مهم مخاطرات آینده به شمار میرود، ادامه داد: تغییرات اساسی در اکوسیستمها، تغییرات شدید آب و هوایی، از بین رفتن حیات وحش، تخریب و کمبود منابع طبیعی از جمله مخاطرات به شمار میرود.
معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، آلودگی هوا و مهاجرتهای محیط زیست را از دیگر مخاطرات بیان کرد و گفت: از این رو ایجاد خانههای فناورانه از جمله رسالتهای تعریف شده سازمان محیط زیست است.
وی بیان داشت: سازمان حفاظت محیط زیست نتوانسته آن گونه که باید از ظرفیت دانشگاه استفاده کند در حالی که دانشگاهها باید مسائل محیط زیست را در کشور احصاء کنند و هر کدام از آنها متولی حل یکی از معضلات محیط زیستی شوند از این رو کنسرسیومی را طراحی کردیم تا مجموعه دانشگاههای استانها ذیل آن قرار بگیرند.
مرادی تصریح کرد: در استان گلستان، آذربایجان شرقی، اردبیل و اصفهان این کنسرسیومها تشکیل شده است و انتظار داریم این کنسرسیوم نیز در استان مازندران شکل بگیرد.
وی عنوان داشت: به زودی مرکز ارتباط سازمان محیط زیست با دانشگاهها در کشور طراحی می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در این مراسم گفت: دانشگاه نوشیروانی بابل جزو دانشگاه های خوب در سطح ملی و در تراز بینالملل است.
عطااله کاویان با بیان اینکه محیط زیست تعاملات خوبی با دانشگاههای استان دارد، افزود: بخش قابل توجهی از کارکرد دانشگاهها به مسئولیت اجتماعی بر میگردد.
وی با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی و تأکید بر حفظ محیط زیست، ادامه داد: دانشگاه با محیط زیست برای رفع چالشها و مشکلات فروری به نظر میرسد مسائل محیط زیست باید فناورانه، هوشمندانه و مساله محور رفع شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران بیان داشت: امروز مانند دهههای گذشته منابع آبی فراوانی نداریم و باید خود را با شرایط روزگار هماهنگ کنیم و باید از حوزه فناوری استفاده کنیم و در راستای تشکیل خانههای محیط زیست مازندران تلاشهای خوبی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۸ خانه محیط زیست در استان مازندران فعالیت میکند، ادامه داد: مقرر شد خانه فناورانه محیط زیست در استان تشکیل شود و این خانه در دانشگاه نوشیروانی تشکیل شده است.
کاویان اظهار داشت: انتظارم از خانه فناور محیط زیست استان مازندران این است که در راستای هوشمند سازی کمک کند، زیرا کارها در حوزه محیط زیست استان به صورت سنتی انجام میشود از این رو در حوزه پسماند دو مسئله را در اولویت قرار دادیم.
وی ابراز داشت: در حوزه پسماند، پساب و باز چرخانی آب نیاز جدی به حوزه فناوری داریم.
در پایان این مراسم خانه فناور محیط زیست استان مازندران در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل افتتاح و آغاز به کار کرد.
ارسال نظر