معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مطرح کرد:
سنددار شدن اراضی خرد کشاورزی معضل مازندران
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه در مازندران ۲۹ درصد اراضی کشاورزی حدنگاری شده، گفت: یکی از معضلات موجود در استان، زمینهای کشاورزی خرد است.
، حسن بابایی در نشست بررسی مشکلات و چالشهای اجرای طرح حدنگار اراضی زراعی مازندران با بیان اینکه ۹ میلیون و ۹۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور حدنگاری شده، اظهار کرد: حدود ۸۹۰ هزار قطعه اراضی کشاورزی حدنگاری شده که سهم مازندران بیش از ۷۲ هزار قطعه بوده است.
وی ادامه داد: در مازندران ۲۹ درصد اراضی کشاورزی حدنگاری شده که یکی از معضلات موجود در استان زمینهای کشاورزی خرد است.
معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تصریح کرد: طبق قانون، قطعات کشاورزی در هر متراژ باید حدنگاری و صاحب سند شوند.
وی افزود: سنددار کردن زمینهای کشاورزی از ایجاد تغییر کاربری غیرمجاز جلوگیری خواهد کرد.
بابایی با بیان اینکه باید با برنامه تدوینشده منظم تا پایان سال، اجرای طرح حدنگاری زمینهای کشاورزی مازندران به میانگین کشوری برسد، گفت: میانگین اجرای طرح حدنگاری اراضی کشاورزی در سطح کشور ۶۶ درصد است.
رئیس کل دادگستری مازندران هم در این نشست با بیان اینکه یکی از برنامههای مهم قوه قضائیه ایجاد حدنگاری برای زمینهای کشاورزی است، گفت: اجرای این طرح، ارزش و اعتبار زمینهای کشاورزی را ارتقاء میدهد و از تعرض به زمینهای کشاورزی جلوگیری میکند.
وی با اشاره به اینکه باید از تمام ظرفیتهای موجود برای اجرای این طرح بهره ببریم، افزود: برای اجرای کامل این طرح باید از توانایی دهیاران در مناطق مختلف بهره برد.
پوریانی تصریح کرد: موانع موجود در اجرای این طرح باید هر چه زودتر شناسایی و بر رفع آن اقدام شود.
وی افزود: حدنگاری زمینهای کشاورزی در مقایسه با دیگر استانهای کشور بهدلیل کوچکتر بودن زمینها سختتر خواهد بود.
رستمی، مدیر امور اراضی کشاورزی مازندران نیز در این نشست با بیان اینکه سطح اراضی کشاورزی استان بیش از ۵۰۰ هزار هکتار است، ابراز داشت: شرایط مازندران بهدلیل ارزش زمینها در مقایسه با استانهای دیگر متفاوت است.
ارسال نظر