English

استان مرکزی تنها تولید کننده پسته ارگانیک کشور

رییس سازمان جهاد کشاورزی گفت: استان مرکزی تنها تولید کننده پسته ارگانیک کشور است.

استان مرکزی تنها تولید کننده پسته ارگانیک کشور
به گزارش خبرگزاری موج از مرکزی

، «علی صفری» روز سه‌شنبه در نشست خبری این مجموعه که به مناسبت ایام دهه فجر برگزار شد، افزود: از تعداد پروژه‌های در نظر گرفته شده ۹ هزار و ۵۸۹ خانوار بهره‌مند می‌شوند که در مجموع ۵۴ پروژه مربوط به آب و خاک، ۱۰ پروژه مربوط به صنایع تبدیلی،۲ پروژه باغبانی و گلخانه، ۲ مورد امور عشایر، ۲ پروژه شیلات و آبخیزداری، ۲ مورد صنایع کشاورزی و ۱۰ پروژه مربوط به صنایع غذایی است.

وی با ذکر این نکته که صنایع غذایی و تبدیلی ۲۵ درصد صنایع کشور را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: توسعه صنایع تبدیلی از اهداف وزارتخانه است که در دستور کار استان نیز قرار دارد.

رییس جهاد کشاورزی استان مرکزی در مقایسه وضعیت بخش کشاورزی این استان نسبت به زمان پیش از انقلاب تصریح کرد: در سال ۱۳۵۷ با اینکه دوران آبسالی سپری می‌شد ۸۷ هزار تن گندم در استان تولید شد که این رقم امسال باوجود خشکسالی‌ها به ۳۰۰ هزار تن گندم رسیده و در مجموع ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن مازاد تولید گندم ثبت شده است.

صفری ادامه داد: در سال ۱۳۵۷ تولید گوشت قرمز ۲۰ هزار تن بود که در سال ۱۴۰۲ این رقم ۵۰ هزار تن تولید و ۳۶ هزار تن مازاد تولید است.

وی افزود: تولید شیر استان در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۲۵ هزار تن بود اما این رقم در سال جاری به ۴۰۰ هزار تن با کیفیت بسیار بالا رسید و ۲۳۰ هزار تن آن مازاد است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی اظهار کرد: درسال ۱۳۵۷ ۱۷ هزار تن تخم‌مرغ در استان تولید می‌شد و امسال ۴۸ هزار تن با ۳۲ هزار تن مازاد رسیده است و تولید گوشت مرغ هم در همان سال ۱۹ هزار تن بود که در سال جاری به ۷۰ هزار تن با ۲۵ هزار تن مازاد تبدیل شده‌است.

صفری تولید عسل استان مرکزی در سال ۱۳۵۷ را حدود ۷۰ تن عنوان کرد و گفت: این رقم در سال جاری به یک‌هزار و ۱۰۰ تن رسیده است.

وی پرورش آبزیان استان مرکزی در سال ۱۳۵۷ را صفر عنوان کرد و افزود: امسال ۶ هزار و ۸۰۰ تن آبزیان در استان تولید شد.

صفری بیان کرد: سال ۱۳۵۷ مجموع تولید استان در بخش زراعی ۴۸۰ هزار تن بود و امسال یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن محصولات باغی در این استان تولید شده است و در تولید پسته رتبه ششم کشور متعلق به استان مرکزی است و تنها پسته ارگانیک کشور در زرندیه تولید می‌شود.

رییس جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۵۷ آبیاری نوین در استان مرکزی وجود نداشت، عنوان کرد: هم‌اکنون ۷۶ هزار هکتار اراضی استان که شامل ۵۰ درصد اراضی است به صورت نوین آبیاری می‌شود که برای این منظور ۸۵ درصد هزینه را دولت به صورت بلاعوض در اختیار کشاورز قرار داده است.

صفری ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی مجموع کانال‌های آبیاری استان ۲۰ کیلومتر بود و در سال ۱۴۰۲ این رقم به هزار و ۲۸۵ کیلومتر رسیده است.

وی با بیان این نکته که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کشت قراردادی در استان مرکزی نبود، گفت: امسال ۴۰ هزار هکتار کشت قراردادی در استان ثبت شد، همچنین صدور اسناد کشاورزی قبل از انقلاب حدود چهار درصد و هم‌اکنون حدود ۵۰ درصد اسناد کشاورزی صادر شده است و سال آینده جشن اتمام صدور اسناد کشاورزی برگزار می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در خصوص ضریب نفوذ دانش که قبل از انقلاب تقریبا صفر درصد بود، اظهار کرد: بعد از انقلاب این قضیه مورد توجه ویژه قرار گرفت و امروز توسعه عمودی کشاورزی به معنای بالا بردن راندمان و عملکرد مورد هدف است که در میزان تولید تاثیرگذار خواهد بود.

صفری در خصوص عملکرد دولت سیزدهم در استان مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی یکی از استان‌های خشکسال بود با این حال با مجموعه اقدامات انجام شده خرید گندم در استان در سال ۱۴۰۰ حدود ۸۷ هزار تن بود و امسال ۲۵۶ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد.

وی ادامه داد: صدور اسناد کشاورزی در ابتدای دولت سیزدهم چهار درصد و هم اکنون به ۵۰ درصد رسیده است و ضریب مکانیزاسیون استان مرکزی قبل از دولت سیزدهم یک و هشت دهم درصد و امسال به۲ و ۱۱ دهم درصد رسیده، همچنین در سال ۱۴۰۲ در بخش صنایع تبدیلی ۷۰۰ هزار تن جذب ماده خام ظرفیت سازی شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: کشاورزی قراردادی در ابتدای دولت مردمی تقریبا صفر بود و امسال به ۴۰ هزار هکتار در گندم رسیده است.

صفری افزود: همچنین در این دولت الگوی کشت برای ۲۲۵ هزار هکتار در استان مرکزی در دستور کار قرار دارد که در حال انجام است.

وی با اشاره به این نکته که در ۲ سال گذشته بیش از سه هزار و ۲۰۰ فرصت شغلی در بخش کشاورزی استان مرکزی ایحاد شد، افزود: جهش تولید در دیم‌زارها با استفاده از آب سبز نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی محول شد، گفت: در سه ماه اخیر رکورد جوجه‌ریزی در استان مرکزی زده شد که ماهانه حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام و از رقم مصوب ۱۱۳ درصد تاکنون محقق شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه