همزمان با ایام الله دهه فجر:
بهرهبرداری طرح ازن زنی با فناوری نانو در ساوه
طرح ازن زنی با فناوری نانو حباب ازن در تصفیه خانه آب شهر ساوه همزمان با سومین روز از دهه مبارک فجر با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به بهرهبرداری رسید.
، طرح ازن زنی با فناوری نانو حباب ازن در تصفیه خانهها به منظور کاهش طعم و بوی حس شده در آب ناشی از وجود جلبک هاب کلروفیل و دیاتومه در تصفیه خانه شهر ساوه برای اولین بار در کشور اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی روز شنبه در آیین بهرهبرداری از این طرح، گفت: این طرح به منظور افزایش حلالیت ازن در آب و کاهش هدر رفت آن، ارتقا عملکرد ازن زنی در حذف طعم و بو در آب و به دنبال سیاستهای کلان دولت در حمایت از شرکتهای دانشبنیان با رایزنیهای انجام شده بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (ستاد ویژه توسعه فناور نانو) و شرکت آب و فاضلاب کشور به صورت نمونه آزمایشی کشور در ساوه اجرا شد.
حشمت اله عباسی افزود: اجرای این طرح با هزینه کرد ۲۵ میلیارد ریالی در تصفیهخانه آب شهر ساوه توسط شرکت دانش بنیان نانو حباب انرژی در سال ۱۴۰۰ شروع شد و بهمن ماه ۱۴۰۱ به صورت آزمایشی فعالیت خود را آغاز کرده بود.
وی اضافه کرد: نانو حبابها در واقع حبابهای گازی بسیار ریز در ابعاد نانو هستند که در داخل مایع حضور داشته و با توجه به ویژگیهای فیزیکی منحصر به فردی که دارند در انحلال گاز در آب و پایداری آن موثرند.
عباسی یاد آور شد: اثربخشی تزریق نانو ازن در حذف طعم و بو و بررسی جنبههای منفی و مثبت بر کیفیت آب به خصوص اطمینان از عدم تشکیل یون برومات در خروجی تصفیه خانه انجام و در دی ماه ۱۴۰۲ مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفت.
وی اضافه کرد: بیشتر مشترکان آب شرب این شهر به دلیل افت کیفی آب، طعم و بوی آن اعتراض داشتند اما با راهاندازی آزمایشی این طرح، هماکنون که سطح آب سد الغدیر در کمترین میزان خود قرار دارد و این مشکلات برطرف شده است.
تصفیه خانه آب شهر ساوه در ۲۰ کیلومتری این شهرک و در پایین دست سد الغدیر واقع است و با ظرفیت اسمی ۵۷۵ لیتر بر ثانیه تامین کننده بخشی از آب شرب شهر ساوه است.
روحالله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سفر یک روزه به شهرستان ساوه از طرح ازن زنی با فناوری نانو حباب ازن در تصفیهخانه آب شهر ساوه رونمایی کرد.
ارسال نظر