مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خبر داد؛
آمادگی ۱۶ کشتارگاه استان مرکزی برای ذبح دام موکبهای اربعین
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۶ کشتارگاه این استان با هدف جلوگیری از آلودگی محیطی، آماده ذبح دام نذری در موکبهای اربعین حسینی است.
وی بیان کرد: موکبداران از ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه به علت وجود بیماری مشترک بین دام و انسان به جد خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی مرکزی گفت: ۱۵ ناظر و کارشناس بهداشتی ذبح شرعی در قالب گروههای نظارتی بهداشتی در طول ایام اربعین بر سلامت فرآوردههای خام دامی مصرفی در کشتارهها نظارت دارند.
فتاحی افزود: به منظور جلوگیری از تجمعها و انتشار بیماریهای مشترک خطرناک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و تب مالت، نیاز است مردم از هرگونه ذبح دام در موکبها، منزل، معابر و خارج از کشتارگاه خودداری کنند و ذبح دام در کشتارگاه و زیر نظر بازرسان شرعی و بهداشتی ادارت دامپزشکی انجام شود.
وی بیان کرد: با توجه به افزایش دما و به تبع آن افزایش فعالیت کنههای حیوانی که باعث ایجاد و انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو میشود، برای جلوگیری از انتقال این بیماری، لازم است ذبح دام در کشتارگاههای دام استان انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکز گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنهها از بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود.
فتاحی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی و کبودی در نقاط مختلف بدن میکند.
وی بیان کرد: تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: استفاده از دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه میکنند ضروری است و برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان نیاز است گوشت دامها به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود.
فتاحی گفت: مردم میتوانند در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) و یا شماره تلفن اداره دامپزشکی شهرستانها تماس بگیرند.
ارسال نظر