English

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی خبر داد:

تشدید اقدامات گروه های پایش و مراقبت ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی گفت: با توجه به آغاز فصل سرما و شروع مهاجرت پرندگان به تالاب میقان، سدها و آبگیرها، ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استانی و شهرستانی، فعال و پایش و مراقبت از بیماری تشدید شده است.

تشدید اقدامات گروه های پایش و مراقبت ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
به گزارش خبرگزاری موج مرکزی

، سیروس سلمان نژاد در جمع خبرنگاران افزود: به منظور پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از ابتدای سال جاری تاکنون در طرح پایش بیماری از طیور صنعتی و بومی در ۶۸ روستای استان مرکزی با توجه به تراکم طیور بومی بطور تصادفی انتخاب  و  تعداد ۱۱ هزار و ۷۲۴ نمونه سرمی و مولکولی اخذ شد که در آزمایشات سرولوژی و مولکولی انجام شده  موارد مثبتی از این بیماری مشاهده نشد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: تزریق  ۵ میلیون و ۸۴۱  هزار و ۲۹۰ دز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور مادر، تخمگذار و بوقلمون در سطح استان انجام شده است..

وی تصریح کرد: آموزش و اطلاع رسانی به مرغداران و بهره برداران و روستاییان از جمله اقدامات مهم برای پیشگیری از بیماری است که بصورت مستمر با همکاری سایر دستگاه های مرتبط در حال انجام می باشد.

سلمان نژاد افزود: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از جمله بیماری های واگیر دار و مشترک بین انسان و طیور است که بروز احتمالی این بیماری در طیور با شروع ناگهانی تلفات، انتشار وسیع در گله، کاهش شدید مصرف خوراک، افت ناگهانی و شدید تولید، خون ریزی در تاج، ریش و ساق پا، علائم عصبی شامل لرزش و پیچش سر و گردن می باشد.

وی اظهار کرد: به منظور مقابله با شیوع احتمالی بیماری علاوه بر اقدامات دامپزشکی لازم است روستاییان، مرغداران، بهره برداران و ... ملزم به رعایت اصول امنیت زیستی، شستشو و ضدعفونی دست ها، تعویض لباس و کفش در صورت تماس با طیور آلوده و پرهیز از هرگونه تماس با طیور تلف شده، عدم استفاده از لاشه های طیور جهت تغذیه سگ ها و سایر حیوانات، سوزاندن و یا دفن بهداشتی لاشه ها، خودداری از شکار و نگهداری پرندگان وحشی و عدم حمل نقل طیور و یا خرید آن ها  از دست فروشان ها  در سطح شهر و روستا، عدم نگهداری طیور در حیاط منزل و محوطه باز و سایر اقدامات امنیت زیستی می باشند.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در پایان خاطر نشان کرد: از مرغداران، روستاییان و شهروندان گرامی درخواست می شود در صورت مشاهده هرگونه تلفات مشکوک و ناگهانی و یا افت تولید و هرگونه علائم بیماری سریع به اداره دامپزشکی با شماره تلفن ۱۵۱۲ گزارش دهند تا در اسرع وقت بررسی و رسیدگی گردد و از انتشار بیشتر بیماری جلوگیری گردد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه