English

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی در گفت وگو با خبرگزاری موج:

۷ میلیون و ۱۱۰ هزار راس (نوبت سر ) واکسیناسیون در استان مرکزی علیه بیماری‌های مختلف انجام شده است

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۷ میلیون و ۱۱۰ هزار راس دام سبک و سنگین امسال در این استان علیه بیماری‌های مختلف ایمن سازی شدند.

۷ میلیون و ۱۱۰  هزار راس (نوبت سر ) واکسیناسیون در استان مرکزی علیه بیماری‌های مختلف انجام شده است

محمد فتاحی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری موج مرکزی اظهار داشت: این دام‌ها علیه بیماری‌های تب برفکی، بروسلوز، آنتروتوکسمی، آگالاکسی، آبله، قانقاریا و طاعون نشخوارکنندگان کوچک (p.p.r) ایمن سازی شدند.

وی ادامه داد: ۳۲۴ هزار و ۹۴۲ راس از مجموع این دام‌ها در راستای مقابله با بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام علیه بیماری تب مالت ( برسلوز ) واکسینه شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: ۱۴ هزار و ۹۹۱ قلاده سگ در این مدت علیه بیماری هاری و ۵۳۱ هزار و ۱۶۳ راس دام نیز علیه بیماری سیاه زخم ( شاربن) در استان ایمن سازی شدند.

فتاحی افزود: ۵۳ هزار و ۸۹۱ مورد تست سل امسال برای مقابله با بیماری سل در دامداری‌های استان مرکزی انجام شد که در این آزمایش‌ها تعداد ۲۳  مورد ابتلا به این بیماری مشاهده شده‌ است.

وی در ادامه بیان داشت: ۴۷ هزار و ۷۲۰ مورد تست تب مالت ( برسلوز ) نیز امسال برای مقابله با شیوع احتمالی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام در دامداری های صنعتی و سنتی استان مرکزی انجام و ۲۴مورد مثبت شناسایی و معدوم شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت:  ۸۱۱ مورد تست مشمشه نیز امسال با هدف پیشگیری از این بیماری در مزرعه‌های نگهداری اسب استان انجام شده و یک مورد مثبت مشاهده شد.

فتاحی به آغاز فاز دوم واکسیناسیون تب ‌برفکی در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: اجرای فاز دوم واکسیناسیون تب برفکی در جمعیت دام سبک و سنگین در استان از اول آذر ماه آغاز شده و تا پایان بهمن ماه استمرار دارد.

وی افزود: به منظور اجرای کامل فاز دوم طرح واکسیناسیون تب برفکی اداره کل دامپزشکی استان با بسیج امکانات و نیروهای خود در بخش دولتی و خصوصی اقدام به ساماندهی اکیپ‌های عملیاتی کرده که پیش‌بینی می‌شود بالغ بر ۸۸ هزار رأس دام سنگین و یک میلیون و ۳۵۸ هزار رأس دام سبک طی این عملیات تحت پوشش واکسیناسیون قرار گیرند.

فتاحی بیان داشت: با توجه به اینکه واکسیناسیون نقش به سزایی در مقابله با این بیماری دارد اما باید توجه داشت که نمی‌توان به صورت صد درصد متکی به آن بود و رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای، کنترل تردد دام، خرید دام از مناطق عاری از بیماری، اخذ مجوز بهداشتی، دفن بهداشتی تلفات و اجرای برنامه‌های ضد عفونی توسط دامداران در کنار امر واکسیناسیون در جلوگیری از بروز و شیوع بیماری بسیار مؤثر است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: انتظار است دامداران در زمان اجرای عملیات مایه کوبی تب برفکی ضمن همکاری با اکیپ‌های واکسیناسیون نسبت به اعمال شرایط بهداشتی در واحدهای دامی خود اقدام کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر