استاندار مرکزی:
ناترازی انرژی کشور موجب مازوتسوزی مجدد نیروگاه شازند شد
استاندار مرکزی گفت: شرایط سخت ناترازی انرژی کشور موجب مازوتسوزی مجدد نیروگاه شازند و عقبنشینی رئیسجمهوری از دستور قطع شد.
، مهدی زندیه وکیلی روز پنجشنبه در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی در اراک، افزود: تلاشهای زیادی برای قطع مازوتسوزی از سوی استان مرکزی صورت گرفت و مدیران و نمایندگان مردم این استان در مجلس یکپارچه بودند.
وی بیان کرد: ناترازی انرژی چند سالی است که در کشور شروع شده و روند روبه رشد دارد و اگر ادامهدار باشد، مشکلات جدی را ایجاد میکند.
استاندار مرکزی ادامه داد: تصمیم رئیسجمهور برای قطع مازوتسوزی نیروگاه شازند جدی بود و برگشت از این تصمیم هم سخت بود.
زندیهوکیلی گفت: من هم از مردم این شهر هستم و در این منطقه زندگی میکنم و هرآنچه در توان داشتم برای قطع مازوتسوزی به کار گرفتم.
وی اظهار کرد: گلایه و اعتراض مردم به آلودگی هوا کاملا به حق است.
استاندار مرکزی اضافه کرد: مسایل و مشکلات کاهش آلودگی هوا در اراک از سال ۹۲ به صورت جدی دنبال شده و اقدامات خوبی هم در طول این سالها صورت گرفته است.
زندیهوکیلی گفت: ایجاد ۱۴ ایستگاه سی ان جی، گاز شدن تاکسیها، ایجاد تقاطعهای غیرهمسطح و خروج ۷۶۰ دیگ آلاینده آلومینیوم، بخشی از اقدامات است.
وی تاکید کرد: بخش آندسازی آلومینیوم نیز باید از شهر منتقل شود و این مهم یک مطالبه جدی است.
استاندار مرکزی افزود: تغییر سوخت کورههای آجرپزی اراک از مازوت به گاز، حدود ۷۰۰ هکتار درختکاری و اضافه شدن تعدادی اتوبوسهای برقی، بخش دیگری از اقدامات است
زندیهوکیلی بیان کرد: در مجموع، ۷۰ تا ۸۰ درصد موارد قانون جامع کاهش آلودگی هوای اراک انجام شده و بقیه امکان کار نداشته است.
وی ادامه داد: مطالعات لازم در خصوص آلودگی هوای اراک انجام شده و نیاز به مطالعه جدید نیست و بازنگری هم در طرح صورت گرفته است.
زندیهوکیلی تاکید کرد: استان مرکزی باید یک برنامه برای انرژی تجدید پذیر داشته باشد تا بتواند برق خود را تامین و نیازی به تصمیمگیری از سوی کشور نداشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم در این نشست گفت: یکی از پایههای اساسی و جدی برای سنجش آلودگی هوا و در اختیار قرار گرفتن دیتاها، داشتن سیستمهای به روز است.
یوسف یوسفی افزود: چهار ایستگاه سنجش آلودگی هوای اراک از دهه ۸۰ از محل تسهیلات جهانی تهیه شده و تاکنون ایستگاهی اضافه نشده است.
وی بیان کرد: خرید پنج ایستگاه از محل عوارض آلایندگی توسط شهرداری اراک مصوب است که قیمت هر ایستگاه سال گذشته ۷۰ میلیارد ریال بود اما این امر هم محقق نشده و با پیگیریهای صورت گرفته یک دستگاه در حال خریداری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: صنایع بزرگ موظف شدهاند که ایستگاه سنجش خریداری کنند که یکی از آنها ایرالکو است.
یوسفی عنوان کرد: پالایشگاه شازند ایستگاه سنجش دارد که با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افتتاح شد اما مدام از شبکه خارج میشود و پیشنهاد شده چون این ایستگاه پرتابل است و هماکنون اراک از شرایط حساسی برخوردار است، این ایستگاه به این شهر منتقل شود تا اطلاعات دقیقتری به دست آید.
وی گفت: خرید یک ایستگاه سنجش توسط پتروشیمی شازند هم مصوب است که با پیگیریهای متعدد قول دادند چند ایستگاه ذرات که از رده خارج شده را به روز کنند که این اقدام هم کمک کننده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: نیروگاه حرارتی شازند هم قراردادی با شرکت مشاور برای پایش آنلاین منعقد کرده که پیشبینی شده از دی ماه انجام شود.
یوسفی عنوان کرد: پالایشگاه شازند از ۴۲ منبع خروجی ۲ خروجی پایش آنلاین دارد که این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی یادآور شد: ۲ هزار و ۸۵۰ واحد صنعتی استان مرکزی هر سه ماه یکبار پایش آنلاین میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: مطالعهای در خصوص سیاهه انتشار آلودگی هوای اراک انجام شده که خروجیهای خوبی داشته و باید برای اقناع وزارت نفت و نیرو مورد استفاده قرار گیرد.
یوسفی تاکید کرد: نیروگاه شازند یکی از منابع آلاینده شهر اراک است و باید به هر شکل گاز سوز شود.
رئیس امور آزمایشگاههای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت:از ابتدای امسال تاکنون، ۱۰۰ روز ناسالم برای شهر اراک ثبت شده است.
علیرضا محرابیان افزود: اراک در سال جاری تنها سه روز پاک، داشته و آلاینده مسئول آن در تمام روزهای ناسالم ذرات کمتر از ۲ و نیم میکرون بوده است.
وی بیان کرد: مردادماه و شهریورماه سال گذشته و امسال بیشترین روزهای ناسالم در اراک رخ داده که بیشتر مربوط به گرد و غبار منطقهای و فرا منطقهای بوده است.
رئیس امور آزمایشگاههای ادارهکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: خشکسالی وسیع سطح کشور بویژه ذرات معلق منطقه کویر قم، کویر مرکزی ایران و تالاب میقان ایران که با هرگونه وزش باد منجر به انتقال گرد و غبار بر روی شهرهای اطراف و کاهش کیفیت هوا در ۶ ماه نخست سال در اراک میشود.
محرابیان عنوان کرد: همزمان با وقوع پدیده وارونگی دما، افزایش آلایندههای جوی و استفاده از سوخت مازوت علت اصلی آلودگی هوا در ۶ ماه دوم در اراک است.
وی گفت: در حال حاضر یک واحد نیروگاه شازند به عنوان یکی از منابع آلاینده شهر اراک، مازوتسوز کامل، یک واحد گاز و مازوت، یکی واحد کامل گازسوز و یک واحد در حال تعمیرات است.
رئیس امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: خروجی یک واحد مازوت سوز نیروگاه شازند بیش از ۲ برابر استاندارد SO۲ دارد.
محرابیان بیان کرد: میزان دی اکسید گوگردی که از خروجیهای پالایشگاه شازند نیز وجود دارد خیلی فراتر از استانداردها است و این واحد در طول سال اقدام به آلایندگی میکند
وی گفت: آلودگی نیروگاه شازند شاید اثر دیداری دارد اما پالایشگاه در کل سال آلودگی دارد و این موضوع نیز باید با جدیت دنبال شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این نشست گفت: ایستگاههای سنجش آلودگی هوا باید به روز شود.
جواد نظری افزود: وضعیت هوای اراک به هیچ عنوان مناسب نیست و باید با این روند به سمت تعطیلی برویم.
مدیرعامل شبکه مردم نهاد منابع طبیعی و محیط زیست استان مرکزی هم در این نشست گفت: مردم از استاندار بومی انتظار دارند که آلودگی هوای اراک را با جدیت و فارغ از هرگونه مصلحت اندیشی دنبال کند.
سیاوش آقاخانی افزود: توقف مازوتسوزی نیروگاه شازند دستور مستقیم رئیس جمهور است و اینکه چرا بعد از یک ماه این واحد نیروگاهی بدون توجه به دستور رییس جمهور دوباره اقدام به مازوتسوزی کرده است باید برای مردم اراک و شازند تبیین شود.
وی بیان کرد: رئیس جمهور قول دادند که مازوتسوزی نیروگاه شازند متوقف شود و مردم اراک و شازند از مسئولان انتظار دارند نسبت به عملیاتی کردن بیچون و چرای وعده رئیس جمهور اقدام کنند.
آقاخانی با گلایه از ریاست کمیته اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی برای حذف سازمانهای مردم نهاد، گفت: تداوم وضع آلودگی چندین روز پشت سر هم، طبق تبصره سه ماده سه قانون هوای پاک، باید یک درجه تصمیمات بالاتر گرفته میشد که این امر صورت نگرفت و این تصمیمات مصداق تهدید سلامت عمومی است و این موضوع امروز ( پنجشنبه) از طریق دادستانی دنبال میشود.
ارسال نظر