اصلاح ۸۸۰ نقطه حادثهخیز محورهای مواصلاتی کشور طی یک سال اخیر
معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای گفت: در فاصله یک ساله نوروز سال گذشته تا امسال، ۸۸۰ نقطه حادثهخیز در سطح جادههای کشور شامل ۳۳۶ نقطهی پر تصادف مصوب و ۵۴۴ نقطه مستعد حادثه اصلاح شده و عملکرد مناسبی در این زمینه در مقایسه با سالهای گذشته رقم خورده است.

به نقل از راهداری، رضا اکبری، معاون وزیر و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای، در گفتگوی زنده تلویزیونی با برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر اظهار کرد: در بازه زمانی یکسال گذشته این نقاط اولویتدار شامل نقاط پرتصادف و مستعد حادثه در شبکه راههای کشور احصاء و اصلاح شده است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع ۸۸۷ نقطه پرتصادف مصوب کمیسیون ایمنی راههای کشور که رفع حادثهخیزی آنها در برنامه دو ساله دیده شده بود، ۱۳۹ نقطه باقیمانده که تا خرداد ماه سال جاری اصلاح و تکمیل میشوند.
معاون وزیر و رئیس سازمان از برنامهریزی به منظور برگزاری جلسه مشترک سازمان راهداری و حملونقل جادهای و پلیس راه کشور به منظور احصاء ۱۰۰۰ نقطه حادثهخیز جدید و رفع این نقاط در برنامه زمانبندی دو سال آینده خبر و ادامه داد: در شناسایی و رفع نقاط حادثهخیز علاوه بر توجه به مؤلفه آمار وقوع تصادفات، نقاط مستعد حادثه نیز شناسایی شده و با اصلاح و انجام اقدامات پیشگیرانه، از وقوع تصادفات در آنها جلوگیری میشود.
اکبری با اشاره به اینکه بر اساس آمارها اصلاح نقاط حادثهخیز میتواند منجر به کاهش ۲۰ درصدی وقوع تصادفات جادهای شود، تصریح کرد: با توجه به سهم قابل ملاحظه عامل انسانی در وقوع سوانح، باید همسو با اصلاح نقاط پرحادثه در زمینه کاهش نقش رانندگان در وقوع تصادفات نیز اقدام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح اقدامات ایمنی انجام شده در سطح شبکه راههای کشور در بازه زمانی یک سال اخیر پرداخت و افزود: اجرای ۸۵۰ کیلومتر حفاظ ایمنی، ۱۸ هزار کیلومتر روکش آسفالت، تامین روشنایی قریب به ۱۰۰۰ تقاطع خاموش و اجرای روشنایی طولی در ۱۸۰ کیلومتر از راههای کشور از جمله اقدامات یاد شده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان در ادامه به اجرای پویش «ملی نه به تصادف» با پیام محوری «شیش دونگ برانیم» در ایام سفرهای نوروزی پرداخت و گفت: این پویش مبتنی بر مطالعه عملکرد کشورهای موفق در زمینه کاهش تصادف و با بومیسازی محتواها با محوریت آموزش رانندگان و همراهان سفر در حال اجرا است.
اکبری با اشاره به فعالیت ۳۶ ایستگاه بینراهی این پویش نه به تصادف با پیام شیش دونگ برانیم در سطح جادههای کشور، اظهار کرد: در راستای فرهنگسازی و اجرای این پویش، بیش از ۳۰ محتوای تصویری، قریب به ۴۰ برنامه تلویزیونی شیش دونگ برانیم، ۴۰ برنامه در شبکههای رادیویی ایران و رادیو جوان، بیش از ۱۰ عنوان انیمیشن موزیکال، ۳۰ تولید اینفوگرافیک، قریب به ۵۰ کلیپ و تیزر و ۳۰ برنامه با حضور روانشناسان تهیه شده است.
وی در ادامه به تشریح برنامههای سازمان راهداری و حملونقل جادهای در سال جاری پرداخت و بیان کرد: ردیف اعتباری مناسبی در قانون بودجه ۱۴۰۴ به منظور اصلاح نقاط حادثهخیز دیده شده است که در صورت تأمین و تحقق اعتبارات آن، میتوان در بازه زمانی یک ساله نسبت به اصلاح ۱۰۰۰ نقطه حادثهخیز دارای اولویت اقدام کرد.
معاون وزیر و رئیس سازمان تأکید کرد: همچنین طی دو سال اخیر ۶۰ هزار کیلومتر از محورهای اصلی کشور برای نخستین بار از نظر سطح ایمنی درجهبندی شدهاند و قرار است بخشی از اعتبارات سالانه به این حوزه اختصاص یابد.
اکبری در خصوص وضعیت محورهای مواصلاتی کشور خاطرنشان کرد: بخشی از آزادراه قزوین - رشت در مجاورت شهر رودبار از روز گذشته به دلیل ریزش کوه مسدود شده است که با فعالیت اکیپهای ایمنسازی و رفع مشکل طی یک تا دو روز، این محور مجددأ بازگشایی خواهد شد.
وی افزود: هماکنون مشکلی در زمینه تردد وسایل نقلیه در جادههای کشور وجود نداشته و تردد خودروها در حال انجام است.
ارسال نظر