معاون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هرمزگان خبر داد؛
راهاندازی قرارگاه جهادی در ۱۰ مسجد هرمزگان
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هرمزگان گفت: ستاد اجرایی برای کمک به آبادانی و رونق مساجد، قرارگاه جهادی در ۱۰ مسجد هرمزگان راهاندازی کرده است.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، سجاد امیریانزاده معاون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) هرمزگان در دیدار با اسلام خواجهیی سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای مساجد هرمزگان به پتانسیل و ظرفیت شبکه عظیک کانونهای فرهنگی هنری مساجد اشاره و اظهار کرد: کانونهای مساجد یکی از وسیعترین مراکز فرهنگی در سطح کشور و استان است.
وی در ادامه با اشاره به تشریح فعالیتهای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در حوزه مساجد، افزود: این ستاد هم اکنون با محوریت بنیاد برکت در حوزه محرومیتزدایی به ویژه بهسازی و ساخت مساجد در مناطق مختلف هرمزگان به ویژه مناطق کمبرخوردار مشغول فعالیت است.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) استان هرمزگان، راهانداری قرارگاه جهادی در 10 مسجد هرمزگان را بخش دیگری از اقدامات این ستاد ذکر کرد و گفت: قرارگاه جهادی مسجد زیر نظر بنیاد احسان در مناطق کمبرخوردار در حوزه توانمندسازی و با هدف الگوسازی مسجد طراز انقلاب اسلامی فعالیت میکند.
وی افزود: این قرارگاهها به صورت پایلود در مساجد حاشیه شهر بندرعباس و برخی از روستاهای استان به صورت پایلوت راهاندازی شده است و پویشها و برنامههای ستاد اجرایی را دنبال میکنند.
امیریانزاده در ادامه ابراز داشت: قرارگاههای جهادی مسجد از ظرفیت کانونهای فرهنگی هنری که ظرفیت بسیار بزرگی است در حوزه برنامههای فرهنگی، مذهبی و اجتماعی برای افزایش حضور نوجوانان و جوانان در صفوف بهم پیوسته نماز جماعت مساجد استفاده خواهند کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وجود دوهزار و ۲۰ محله آسیبپذیر در کشور اشاره کرد و گفت: ۴۷ محله آسیبپذیر در هرمزگان وجود دارد که ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در ۱۵ محله آن، خانه احسان راهاندازی کرده است که با محوریت مساجد فعالیت میکنند.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هرمزگان، تحول و توانمندسازی محله را از وظایف خانههای احسان برشمرد و افزود: اگر پتانسیل خانههای احسان، در کنار ظرفیت بزرگ کانونهای فرهنگی هنری قرار گیرد، شاهد انجام کارهای بزرگی در زمینه مباحث تربیتی نوجوانان و جوانان در مساجد خواهیم بود.
امیریانزاده با بیان اینکه توانمند کردن خانوادههای محلات آسیبپذیر یکی دیگر از اهداف راهاندازی خانههای احسان است، گفت: اعطای تسهیلات یکی از راههای توانمندسازی این خانوادههاست که این تسهیلات با اولویت خانوادههایی که در برنامههای مسجد حضوری فعال دارند، پرداخت خواهد شد.
وی تصریح کرد: تشکیل تیمی منسجم از اعضای کانونهای فرهنگی هنری و گروههای جهادی برای ارائه خدمت بهتر به مردم در مساجد، از ضروریات است.
اسلام خواجهیی سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان نیز با اشاره به فلسفه شکلگیری کانونها، گفت: شورای عالی انقلاب در پی هشدارهای مکرر مقام معظم رهبری(حفظه الله) در رابطه با تهاجم فرهنگی دشمن، سال ۱۳۷۲ طی مصوبه شماره ۳۰۲ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ماموریت داد تا در جوار مساجد، کانونهای فرهنگی هنری تاسیس کند.
وی احیای کارکردهای متنوع مساجد، ترویج آموزههای قرآنی، سیره نبوی، معارف اهل بیت(ع) و فرهنگ مسجدی در جامعه و جذب، تربیت و نگهداشت نسل جوان را ازجمله اهداف شکلگیری کانونهای فرهنگی هنری مساجد ذکر کرد و افزود: عملیاتی کردن فرامین مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از دیگر اهداف مهم تاسیس کانونهاست.
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان هرمزگان، بهره گیری از ابزار جذاب هنری و فرهنگی برای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد را سیاست کلیدی کانونها برشمرد و اظهار کرد: انتقال مفاهیم دینی و ارزشی از طریق هنر ازجمله رشتههای سرود، تئاتر و هنرهای تجسمی سرلوحه فعالیت کانونها قرار دارد.
خواجهیی از طرح غنی سازی اوقات فراغت با عنوان «مسجد کانون نشاط»، برگزاری اردو، کارگاههای سبک زندگی اسلامی، آموزشهای کمک درسی، آموزش قرآن، دورههای تربیتی، ارائه مشاوره در حوزههای مختلف، تشکیل تیمهای ورزشی و انجام منظم تمرین تیمها، برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی ازجمله جشنواره ملی آسمان هشتم کانون امام المنتطر(ع) روستای کردر رضوی، مسابقات قرآنی به ویژه مدهامتان به عنوان بخش دیگری از فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری برای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان نام برد.
وی با اشاره به وجود یکهزار و ۶۳ کانون فرهنگی هنری مساجد در استان هرمزگان، افزود: بیش از ۷۰ درصد از کانون ها در مساجد مناطق روستایی استان مشغول ارائه خدمات متنوع فرهنگی هنری به جامعه هدف هستند.
ارسال نظر