English

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان مطرح کرد؛

مشارکت ۳۷۰ هزار هرمزگانی در «پویش غربالگری فشار خون و دیابت»

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تاکنون بیش از ۳۷۰ هزار هرمزگانی در پویش ملی سلامت شرکت کرده اند.

مشارکت 370 هزار هرمزگانی در «پویش غربالگری فشار خون و دیابت»
به گزارش خبرگزاری موج از هرمزگان

، عبدالجبار ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت در استان، اظهار داشت: پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا برای افراد بالای ۱۸ سال همزمان با سراسر کشور در استان هرمزگان از ۲۰ آبان ماه شروع و تا ۱۵ دی ماه ادامه خواهد داشت. 

ذاکری به اهداف این پویش ملی اشاره کرد و یادآور شد: این پویش با هدف شناسایی بیماران، آموزش و ارتقاء سطح سواد سلامت بیماران و همچنین کنترل بیشتر بیماران دیابتی و فشار خون در حال برگزاری است.

به گفته وی، تاکنون ۳۷۰ هزار هرمزگانی در پویش ملی سلامت شرکت کرده اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اذعان داشت: از تمام افراد بالای ۱۸ سال که تاکنون در طرح ملی غربالگری دیابت و فشار خون شرکت نکردند خواسته می شود تا در اسرع وقت به پایگاه‌های جامع سلامت در شهر‌ها و مراکز بهداشت در روستا‌ها جهت کنترل دیابت و فشار خون مراجعه کنند.

ذاکری بیان داشت:افرادی که در سالجاری تست قند خون ناشنا را در منزل انجام می دهند و همچنین دستگاه فشار سنج برای کنترل میزان فشار خون دارند می توانند به صورت خود اظهاری در این پویش شرکت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان داشت: تاکنون بیش از ۵۰هزارنفر مبتلا به دیابت و همچنین ۱۰۰هزارنفر مبتلا به فشارخون در استان هرمزگان شناسایی کردیم.

وی اظهار داشت:از اوایل آذرماه تاکنون پنج هزار نفر مشکوک به فشار خون بالا و حدود ۵۰۰ نفر مشکوک به دیابت شناسایی شده است.

ذاکری در ادامه یادآور شد: ۲۲ درصد پیش فشار خون و ۸ درصد پیش دیابت وجود دارد که با معاینات مناسب در صدد پیشگیری از این بیماری در این افراد هستیم .

وی تاکید کرد: تا پیش از این پویش در پیمایشی که صورت گرفته ۱۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال مبتلا به دیابت و ۲۴ درصد مبتلا به فشار خون شناسایی شده است.

ذاکری در بخش دیگر با اشاره به بیماری های غیر واگیر که عامل مرگ و میر اشاره کرد و گفت: ۷۸ درصد از عوامل مرگ و میر در دنیا بر اثر بیماری غیر واگیر می باشد که سنین بین ۳۰ تا ۷۳ سال را شامل می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: بیماری های قلبی و عروقی که شامل نارسایی قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا  و بعد سرطان ها و دیابت و بیماری تنفسی از عامل های غیر واگیر عامل  مرگ و میر هستند.

ذاکری در پایان گفت: یک شیوه مهم برای کاهش بیماریهای غیر واگیر تمرکز بر کاهش عوامل خطر این بیماری ها است بنابراین تغذیه و رژیم غذایی مناسب، جلوگیری از کم تحرکی، استفاده نکردن از مواد با چربی بالا و تشخیص زود هنگام و... می تواند به طور قابل توجهی آمار ابتلا به بیمارهای غیر واگیر دار را کاهش دهد.  

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه