ایزوایکو، نقطهی کانونی تحقق اهداف رئیس جمهور در اقتصاد دریامحور
رئیس جمهور در جلسه توسعه اقتصاد دریامحور بار دیگر بر توجه بیشتر به صنعت کشتیسازی در راستای متبلورسازی ظرفیتهای دریامحور تاکید کرد که این مساله لزوم جدی گرفتن بیشتر ظرفیتها و اقدامات ایزوایکو را برجسته میکند.
، بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در خلیج فارس، دریای عمان، دریاچهی خزر و حتی رودخانههای قابل کشتیرانی کشور به توجه بیشتر به صنعت کشتیسازی، دریایی و فراساحل بستگی دارد چرا که این صنعت با طراحی، ساخت و تعمیر کشتیهای مختلف و انواع سازههای دریایی و فراساحلی امکان بالفعل شدن این ظرفیتهای بالقوه را برای کشور فراهم میکند.
صنعت کشور در گرو ایزوایکو
مجتمع کشتیسازی و صنایع فراساحل ایران یا بهاختصار ایزوایکو، یک شرکت کشتیسازی ایرانی است که در ۳۷ کیلومتری غرب بندرعباس ایجاد شده و با وسعت یک هزار و صد هکتار بزرگترین زیرساخت دریایی ایران به شمار میرود.
اگر بخواهیم به اهمیت این مجموعه بزرگ اشاره کنیم باید بدون تعارف گفت که دستیابی به منابع موجود در دریا یا به عبارتی استخراج نفت و گاز کشور تا حد زیادی به سازههای تولید شده در ایزوایکو وابسته است. شیلات ایران اگر بتواند از مزیتهای ذاتی ایزوایکو استفاده کند، رونقش چندین برابر خواهد شد. صنعت حملونقل و ترانزیت کشور با اعتماد بیشتر به ایزوایکو میتواند آیندهی درخشانی را برای کشور رقم بزند و نزدیکی این مجموعه به بنادر بزرگ جنوب کشور، بهویژه بنادر شهید رجایی و شهید باهنر بسیار حائز اهمیت است.
جلوگیری از خروج ارز
در شرایطی که کشور با مسائل بغرنجی در حوزهی تأمین ارز موردنیاز خود مواجه است، این شرکت با تولید انواع کشتیها و سازههای دریایی و همچنین انجام عملیات داکینگ شناوری انواع مختلف شناورها و کشتیها از جمله سوپر تانکرها، میتواند ضمن ایجاد اشتغال و ارزآوری از خروج سرمایهی ملی نیز جلوگیری به عمل آورد.
دورزدن محدودیتها
باید بپذیریم که بهرهگیری از حملونقل دریایی و انجام فعالیتهای دریایی و فراساحلی در شرایطی که درهای بسیاری از شرکتهای خارجی به دلیل تحریمهای ظالمانه به روی ایران بسته شده، در گرو رونق ایزوایکو است؛ شرکتی که با بهرهگیری از دانش و ظرفیتهای بومی همواره توانسته در بزنگاههای مختلف به یاری کشور بشتابد؛ اما بهکرات به دلیل عدم حمایت کافی روند پیشرفت آن با ظرفیت ذاتیاش چندان همخوان نبوده است.
دست رئیسجمهور روی نقطهی حیاتی
از شواهد چنین برمیآید که رئیسجمهور نیز بهخوبی اهمیت توجه به اقتصاد دریامحور برای خروج از ناترازیهای موجود را درک کرده است که این موضوع در جلسه این هفتهی توسعه اقتصاد دریامحور بار دیگر مورد تأکید قرار گرفت.
پزشکیان ضمن تأکید بر اهمیت بالای صنایع دریامحور بهخصوص صنعت کشتیسازی اظهار داشت: دولت چهاردهم اهتمام ویژهای به صنایع مربوط به دریا دارد و تمام تلاشش را برای بررسی همهجانبه مسائل و مشکلات و فرصتهای پیش روی کشور در این زمینه دارد.
اهمیت تدوین استراتژی پنج ساله صنایع دریایی
رئیسجمهور تدوین یک استراتژی مشخص مطابق با شرایط روز را خواستار شد و خاطرنشان کرد: برای تدوین یک استراتژی کارآمد لازم است شرایط فعلی صنایع مربوط به دریا روشن شود و برنامههای توسعه و دستاوردهای آن هم طی ۵ سال آینده با جزئیات اعلام شود.
وی با اشاره بهضرورت حضور بخش خصوصی در صنایع مربوط به دریا گفت: برای حضور بخش خصوصی لازم است که چارچوبهای اقتصادی و پیوستهای تجاری برنامههای توسعه اقتصاد دریا محور تهیه و تدوین شود.
وضعیت کشتیسازی را بررسی کنید
رئیسجمهور درباره گزارش ارائه شده از سوی مسئولان مربوطه در این جلسه پیرامون وضعیت فعلی کشتیهای تجاری کشور و صنایع کشتیسازی اظهار داشت: وزرای مربوط به صنایع کشتیسازی و رئیس سازمان برنامهوبودجه و سایر مسئولان ذیربط موظف هستند طی روزهای آینده مسائل و مشکلات این صنعت را بررسی و چارچوب برنامههای دولت برای احیای آن را تدوین و به هیئت دولت برای تصویب ارائه کنند.
سخن پایانی
در این شرایط انتظار میرود تا در هفتههای پیش رو بار دیگر ایزوایکو در نقطهی کانونی توجه قرار گیرد و مدیران وزارت صمت و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به دنبال راهکاری برای رونق بیشتر این مجموعه باشند و توسعه و پیشرفت آن را بیشازپیش موردتوجه قرار دهند.
ارسال نظر