English

رئیس اتحادیه آبزیان هرمزگان مطرح کرد؛

تأمین سرمایه در گردش، چالش پرورش‌دهندگان میگو

رئیس اتحادیه آبزیان هرمزگان، مشکل تأمین سرمایه در گردش را از دیگر موانع جدی پرورش‌دهندگان میگو عنوان کرد و گفت: برداشت معقول و بهینه از اراضی پرورشی وجود ندارد و این موضوع باعث کاهش تولید شده است.

تأمین سرمایه در گردش، چالش پرورش‌دهندگان میگو
به گزارش خبرگزاری موج از هرمزگان

، مهرداد بازرگان رئیس اتحادیه آبزیان استان هرمزگان در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی با اشاره به اینکه برداشت معقول و بهینه از اراضی پرورشی وجود ندارد، تأکید کرد: این موضوع باعث کاهش تولید شده است.

وی همچنین شیوع بیماری‌های مختلف در دو تا سه سال اخیر را از دیگر مشکلات اساسی این صنعت دانست و تصریح کرد که درحالی‌که سایر کشورها توانسته‌اند در کنار بیماری‌ها به تولید خود ادامه دهند، در ایران این مسئله به معضلی جدی تبدیل شده است.

بازرگان بر لزوم نوسازی مزارع قدیمی، تعویض خاک استخرها و استفاده از تکنولوژی‌های نوین مانند سیستم‌های تصفیه خروجی فاضلاب تأکید کرد.

وی مشکل تأمین سرمایه در گردش را از دیگر موانع جدی پرورش‌دهندگان میگو عنوان کرد و گفت: افزایش نرخ ارز هزینه‌ها را بالا برده، اما قیمت فروش محصول ثابت مانده است.

به گفته وی، این موضوع باعث کاهش توان مالی سرمایه‌گذاران شده و لازم است سیستم بانکی با ارائه تسهیلات مناسب از این صنعت حمایت کند.

رئیس اتحادیه آبزیان هرمزگان با اشاره به بخش صادرات اظهار داشت: بازارهای صادراتی میگوی ایران به روسیه و امارات محدود شده و ورود به بازارهای جدید با چالش‌هایی مانند استانداردهای سخت‌گیرانه در مورد باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک مواجه است.

وی تأکید کرد: برخی کشورها مانند روسیه حساسیت زیادی نسبت به این موضوع دارند و این مسئله باعث ایجاد محدودیت‌هایی در فروش محصولات ایرانی شده است.

بازرگان همچنین نبود سامانه شناسنامه‌دار کردن محصولات را از دیگر موانع تجارت جهانی دانست و گفت: در حال حاضر برای صادرات بسیاری از مواد غذایی، ازجمله فلفل، داشتن شناسنامه الزامی است و صنعت میگو نیز باید در این مسیر حرکت کند.

وی در ادامه خواستار ایجاد یک سامانه جامع پایش و نظارت شد که بتواند روند تولید از ابتدا تا انتها را ثبت کند.

وی با اشاره به تجربه صنعت مرغداری که از سامانه‌ای دقیق برای کنترل تولیدات خود بهره می‌برد، تأکید کرد: در صنعت میگو نیز چنین سیستمی می‌تواند از تخلفات جلوگیری کرده و نظارت را افزایش دهد.

بازرگان به مشکلات بیمه پرورش‌دهندگان اشاره کرد و گفت: در سال جاری بیمه مزارع اجباری شده، اما افزایش ناگهانی مبلغ بیمه (۶ برابر) باعث شده است که پرورش‌دهندگان از این طرح استقبال نکنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به صدور مجوزهای بی‌رویه برای مراکز تکثیر اشاره کرد و گفت: درحال‌حاضر ۲۵ مرکز تکثیر فعال وجود دارد، اما ۷۵ مجوز جدید صادر شده است.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از این مراکز به‌طور کامل فعال نیستند، گفت:  سیاست‌گذاری‌های اشتباه باعث اتلاف سرمایه و کاهش بهره‌وری در این صنعت شده است.

رئیس اتحادیه آبزیان همچنین به موضوع آلایندگی مزارع پرورش میگو پرداخت و تأکید کرد: این صنعت نباید در دسته صنایع آلاینده قرار گیرد.

وی گفت: فضولات این مزارع بخشی از چرخه طبیعی دریا محسوب می‌شود و برخلاف آنچه که برخی ادعا می‌کنند، تهدیدی برای محیط‌زیست دریایی به شمار نمی‌آید.

در ادامه، بازرگان با تأکید بر اهمیت اصلاح ساختارهای صنعت پرورش میگو، خواستار همکاری بیشتر میان دولت، بانک‌ها و بخش خصوصی شد.

وی گفت: برای ورود موفق به بازارهای جهانی، این صنعت باید استانداردهای لازم را رعایت کند و زیرساخت‌های خود را بهبود بخشد.

به گفته وی، همگام شدن با تحولات جهانی، استفاده از تکنولوژی‌های جدید، ایجاد سیستم‌های نظارتی قوی و ارائه حمایت‌های مالی، راهکارهایی هستند که می‌توانند به پایداری و توسعه این صنعت کنند. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه