English

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا مطرح کرد:

توجه به تولید مهارت و نه مدرک گرایی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با اشاره به کشور دیگر نیازمند لیسانس و فوق لیسانس نیست، از توجه به تولید مهارت و نه مدرک گرایی و خلق ثروت با استفاده از دانشگاه ها، سخن گفت.

توجه به تولید مهارت و نه مدرک گرایی

به گزارش خبرگزاری موج همدان، رشید حیدری مقدم،  سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا  در جلسه بورد تخصصی میکروبیولوژی کشور با اشاره به خلق ثروت با استفاده از دانشگاه ها و تولید مهارت، با بیان اینکه در حوزه اقتصادی عملا چیزی به نام نفت در بودجه ۹۹ وجود نخواهد داشت، عنوان کرد: طبق برآوردهای سازمان مدیریت اگر ۶۰۰ بشکه در روز فروش نفت داشته باشیم با هزینه‌های استخراج برابر بوده و سود حاصله برای کشور معادل صفر است و این در حالی است که امروز به فروش کمتر از ۳۰۰ بشکه در روز رسیده‌ایم و این به آن معناست که دیگر توجیهی برای استخراج نفت وجود ندارد.

 

توجه به تولید مهارت و نه مدرک گرایی/خلق ثروت با استفاده از دانشگاه ها 

حیدری مقدم با بیان اینکه تغییر رویکرد به سمت دانشگاه های نسل سوم اجتناب ناپذیر است، گفت: این دانشگاه به‌جای تولید مدارک به تولید مهارت و خلق ثروت توجه دارد.

وی با اشاره به خلق ثروت با استفاده از دانشگاه ها، اظهار داشت: بوردهای امروز باید با دو سال قبل و دو ماه قبل خود تفاوت ایجاد کنند زیرا با ابزار دیروز و امروز نمی‌توان فردا را مدیریت کرد و با پیشرفت آنلاین و بروز دنیا چنین دیدگاهی ما را محکوم به شکست خواهد کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا ادامه داد: در سال۹۰ حدود ۷۰درصد اعتبارات از منابع عمومی و ۳۰ درصد از منابع اختصاصی بود و در سال ۹۷ این موضوع کاملا معکوس شد و ۷۰ درصد اعتبارات از منابع اختصاصی حاصل شد به همین علت، دانشگاه‌ها باید به سمت خلق ثروت و درآمدزایی پیش روند و صرف کار آموزشی و پژوهشی دیگر راه گشا نخواهد رود.

وی با اشاره به خلق ثروت با استفاده از دانشگاه ها و اینکه روند پیشرفت در کشور دیگر نیازمند لیسانس و فوق لیسانس نیست و از این منظر اشباع شده‌است، خاطرنشان کرد: طی سال ۹۲ حدود ۵۲ دانشگاه علوم پزشکی در کشور داشتیم اما در حال حاضر به تعداد ۶۷ دانشگاه رسیده و متأسفانه هزینه‌های یک دانشگاه مستقل در برخی شهرستان‌ها بر جامعه بار شده و به عنوان مثال، دانشگاه علوم پزشکی شهرستان اسدآباد معادل دانشگاه ابن‌سینا که دانشگاهی استانی است هزینه جاری دارد.

 

تبدیل ایده به ثروت

 حیدری‌مقدم با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد موظف است تا پایان سال جاری به فعالیت ۲۳۸ واحد خود که بازدهی ندارند خاتمه دهد، گفت:  سال ۹۵ در استان همدان  ۲۸ هزار و ۵۰۰ ازدواج به ثبت رسیده و این آمار طی سال۹۷ به ۱۲ هزار ازدواج رسیده و معنی آن این است که در آینده جامعه‌ای سالمند و بی‌تحرک خواهیم داشت و هزینه مضاعفی در نگهداری و سلامت این افراد بر کشور بار خواهد شد.

وی با اشاره به خلق ثروت با استفاده از دانشگاه ها و تأکید بر اینکه ما باید مثل تمام کشورهای دنیا ایده‌ها را به ثروت تبدیل کنیم، اظهار کرد: متأسفانه اغلب پایان نامه‌های دانشگاهی هیچ اثری در جامعه ندارد و به عنوان مثال در تویسرکان و منطقه پاوه در غرب کشور، سالانه ۱۲۰ نفر از درخت سقوط می‌کنند که ۸ نفر کشته و تعدادی قطع نخاع و مجروح می‌شوند اما هیچ‌یک از پایان‌نامه‌های دانشگاهی به این موضوع نپرداخته البته ما موفق شدیم با استفاده از یک الگوی صخره‌نوردی با هزینه ۴۰۰هزار تومان به ایمنی این کار بیفزاییم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا با بیان اینکه امروز بر همه بخش‌های جامعه لازم است هزینه‌های خود را کاهش دهند و نگاه دانشگاه‌گردانی نیز باید بر مبنای همین رویکرد تغییر یابد تأکید کرد: باید پایان نامه‌ها را به سمتی سوق دهیم که به سمت کاربردی شدن رفته و باری از دوش جامعه بردارد و در این راستا می‌توانیم ۳ یا ۴ پایان نامه را به هم ربط دهیم تا خروجی آن محصولی کاربردی شود.

 

تحصیل ۱۰۰ دانشجوی خارجی در علوم پزشکی ابن‌سینا

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰۰ دانشجوی خارجی در علوم پزشکی ابن‌سینا تحصیل می‌کنند، گفت: ۵۵هزار دانشجوی پزشکی در کشور تحصیل می‌کنند که نیاز کشور را به پزشک اشباع خواهند کرد و بعد از این نیازی به فارغ‌التحصیل این رشته در کشور نخواهد بود و به‌جای آن باید از الگوهای دنیا در تجارب موفقی که در بخش‌های مختلف دارند بهره‌مند شویم.

حیدری‌مقدم با بیان اینکه ما باید به‌عنوان نخبگان کشور در همه سیاستگذاری‌ها این تغییر نگاه را ایجاد کنیم، گفت: ۹۰درصد هزینه‌های کشور جاری و ۱۰درصد عمرانی است و این در حالی‌است که ۸۰هزار پروژه عمرانی نیمه کاره در کشور داریم که با این مدیریت هزینه تا ابد به پایان نمی‌رسد.

وی با اشاره به  خلق ثروت با استفاده از دانشگاه ها افزود: طی ۱۰ سال آینده با نگاه موجود، همه دانشگاه‌های علوم پزشکی دچار مشکلات جدی می‌شوند پس باید بر خلق ثروت در دانشگاه و توانمندسازی دانشجویان تمرکز کنیم و در این راستا باید در سطح دانشگاه بر ۳محور فروش علم، جذب دانشجویان خارجی و ارتباط با حوزه صنعت تمرکز کنیم تا از بروز این بحران ممانعت شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر