شهرام پرورش خبر داد:
کشت ۱۰ هزار هکتار سیبزمینی پاییزه در همدان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اعلام سطح زیر کشت محصولاتی همچون گندم، جو، گلرنگ، نخود، چغندر، عدس از برنامه عملیاتی ۱۹ هزار و ۹۰۰ هکتاری برای کشت سیب زمینی و همچنین کشت ۱۰ هزار هکتار سیب زمینی تابستانه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، شهرام پرورش معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر رعایت اصول بهرهوری آب و خاک گفت: در کشت سیبزمینی که استان همدان بیشترین میزان کشت را در کشور دارد، با توجه به شرایط بهکارگیری اصل بهرهوری در منابع آب و خاک امید داریم که سطح کشت این محصول را به سطح معقولی برسانیم و میانگین عملکرد را افزایش دهیم که خوشبختانه ۱۹ هزار و ۹۰۰ هکتار برنامه عملیاتی برای کشت این محصول در نظر گرفته شده است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار هکتار سیبزمینی تابستانه کشت شده است و سیبزمینی پاییزه نیز در حال کشت است.
پرورش افزود: تاکنون بیش از هزار و ۶۰۰ هکتار کلزا در استان کشت شده است. برنامه داریم که محصولاتی همچون گندم، جو، حبوبات، نباتات علوفهای و گلرنگ را طبق پیشبینی به سرانجام برسانیم. طی سالجاری استان همدان بیشترین سطح کشت گلرنگ را در کشور به خود اختصاص داده است. خوشبختانه تاکنون موفق شدهایم هزار و ۸۷۰ هکتار از آیشهای استان را تحت پوشش طرح قرار دهیم.
وی افزود: تاکنون موفق شدیم ۴۱۹ هزار و ۴۸۰ هکتار گندم را به صورت دیم کشت کنیم. طبق برنامه کشت جو اقتصادی، تاکنون ۲۹ هزار هکتار از این محصول کشت شده است. طبق برآورد طی سالجاری ۷۰۰ تا ۷۱۰ هزار تن گندم برداشت خواهد شد؛ البته به شرطی که شرایط بارندگی به این محصول آسیب نرساند؛ چرا که گندم و جو (به ویژه گندم) در استان به صورت دیم کشت میشود. یکی از عوامل تاثیرگذار در رسیدن به تولید موثر در این محصول رطوبت و بارندگی مناسب است.
پرورش اعلام کرد: در کشت چغندر برنامه کشت ۸ هزار و ۵۰۰ هکتاری داریم که در حال محقق شدن است. با ۵ کارخانه قراردادی برای خرید این میزان تولید منعقد شده است. بذور مناسب و سایر نهادهها نیز در اختیار کشاورزان استان قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: نخود و عدس دو محصولی هستند که هم در اقتصاد مقاومتی هم در برنامه ویژه وزارتخانه در برنامهریزی کشت گنجانده شده است. طبق برنامهریزی ۱۸ هزار هکتار به کشت نخود و ۵ هزار هکتار به کشت عدس اختصاص مییابد.
ارسال نظر