English

نباید اجازه دهیم با تغییر مدیریت کُرسی‌ها از دست بروند

محمدیان: نامه وزیر به فیبا بزرگترین حمایت از بانوان است/ فوتبال یکی از بچه‌های عزیز من است

معاون امور بانوان وزارت ورزش می‌گوید نامه وزیر به مسئولان جهانی فدراسیون بسکتبال نگرش آنها را تغییر داده است.

محمدیان: نامه وزیر به فیبا بزرگترین حمایت از بانوان است/ فوتبال یکی از بچه‌های عزیز من است

به گزارش خبرگزاری موج، فریبا محمدیان با حکم وزیر ورزش از اول دی‌ماه به عنوان معاون امور بانوان وزارت ورزش انتخاب شد. وی پیش از این ریاست فدراسیون اسکیت را برعهده داشت و با اعلام بازنشستگی رباب شهریان برای پست معاونت منصوب شد.

وی مهمترین دغدغه‌اش را اجرای برنامه‌ها برای ۴ رویداد آسیایی و جهانی پیش رو می‌داند و در تلاش است تا جایگاه بانوان را در اساسنامه فدراسیون‌ها تقویت کند.

محمدیان همچنین اعتقاد دارد در انتخابات فدراسیون‌هایی که بانوان هم نامزد می‌شوند، اعضا باید به صورت فراجنسیتی تصمیم بگیرند و رأی دهند.

متن کامل مصاحبه را در زیر می‌خوانید:

شما خودتان یکی از رؤسای فدراسیون‌ها بودید، چقدر از حضور بانوان برای ریاست حمایت می‌کنید و فکر می‌کنید اینکه تعداد نامزدها در بخش بانوان بسیار ضعیف است، چیست؟

- باید نامزدها بر اساس ‌آنچه در اساسنامه فدراسیون‌ها هماهنگ شده جلو بروند ما قطعاً نمی‌توانیم در مورد حضور بانوان دخالتی کنیم چون مجمع باید به این نتیجه برسد. البته می‌توانیم فرصت تمرین مدیریت و افزایش اعتماد به نفس را برای بانوانی که شایستگی دارند فراهم کنیم. در فدراسیون‌های متعددی بانوانی که تجربه مدیریتی دارند اعلام آمادگی کرده‌اند امیدوارم که آنها مسیر اساسنامه را طی کنند. وظیفه ما هم این است آموزش دهیم تا نگاه اعضای مجمع به سمتی برود که فراجنسیتی فکر کنند، تصمیم بگیرند و رأی دهند.

 در انتخابات اخیر برخی فدراسیون‌ها و همینطور در برخی فدراسیون‌ها هم بانوان به عنوان رئیس فعالیت زیادی دارند.

- از بین بانوان قبلا سه نفر رئیس فدراسیون و حالا دو رئیس و یک سرپرست داریم که این نشان می‌‌دهد نگاه به بانوان مثبت است. اگر بانوانی که نامزد ریاست فدراسیون هستند بتوانند مسیر حرفه‌ای را طی کنند می‌توانند اعتماد مجامع را به دست آورند.

 از زمانی که به وزارت ورزش آمده‌اید دغدغه شما در این وزارتخانه چیست؟ 

- اول باید برنامه‌هایی را تقویت کنیم که ورزش بانوان پیش‌رو دارند مانند بازی‌های کشورهای اسلامی، مسابقات داخل سالن آسیا، بازی‌های آسیایی 2018 و المپیک 2020 توکیو. این 4 رویداد جزو مهمترین رویدادهای ما هستند که همکاران نایب رئیس و مسئولان ورزش بانوان استان‌ها باید به آن توجه کنند تا از برنامه‌ها عقب نمانند. ما همچنین با فدراسیون پزشکی و ورزشی هماهنگ کردیم تا در خصوص مکمل‌های غذایی بتوانیم نیاز تخصصی ورزشکاران را انجام دهیم. 

 

اصلاح اساسنامه در خصوص تغییر جایگاه نواب رئیس در برنامه شما قرار دارد؟

- بخش بعدی برنامه ما مربوط به جایگاه حقوقی زنان است که اصلاح اساسنامه فدراسیون‌ها در این خصوص در دستور کار قرار گرفته، کمیسیون تخصصی هم داریم البته این کار زمان‌بر است ما در تلاشیم تا جایگاه نواب رئیس در اساسنامه‌ها و هم بانوان متخصص در همه کمیته‌ها دیده شود. نباید همین امروز را ببینیم و باید نگاه توسعه‌ای داشته باشیم.

 در خصوص کرسی‌های آسیایی چطور؟ بعد از رفتن برخی از نایب رئیسان، نواب رئیس جدید اجازه نمی‌دهند افراد قبلی فعالیتی در کرسی‌های ‌آسیایی داشته باشند. 

- با مدیر کل روابط بین‌الملل وزارت ورزش جلسه‌ای داشتیم مبنی بر اینکه مسیر را برای بانوانی که ظرفیت گرفتن کرسی دارند هموار کنیم. این تعامل بین ما،‌ روابط بین‌الملل و فدراسیون‌هاست. باید محیط منطقی و باثباتی را رقم بزنیم و اجازه ندهیم کرسی‌ها قائل به فرد باشد و با تغییر مدیریت این کرسی‌ها حذف شود. چرا که این موضوع مربوط به منافع ملی است و باید تلاش کنیم افراد شایسته کرسی را گرفته و از آنها حمایت کنیم. اگر حمایت نشوند در مسیر پیش‌رو فضا را برای آیندگان خراب کرده‌ایم که مجامع بین‌المللی دیگر به ایران اعتماد نمی‌کنند. بحث ما فقط مربوط به نواب رئیس نیست بلکه برای مربیان و داوران هم چنین برنامه‌ای داریم. 

یکی از نکات دیگر در ورزش بانوان نهادینه کردن ورزش در خانواده‌هاست نظرتان در این باره چیست؟

- بر اساس آنچه که مرکز ملی آمار در سال 85 تا 90 ارائه کرده جمع بسیار قابل ملاحظه‌ای از بانوان خانه‌دار هستند ضمن اینکه این بانوان کانون خانواده را مدیریت می‌کنند باید ورزش را به درون خانواده ببریم. این طرح برای ما بسیار مهم است. 

 

در مورد بسکتبال هم اقدامات بسیار خوبی از سوی وزیر ورزش انجام شد و حالا این امیدواری وجود دارد که در جلسه ماه می فدراسیون جهانی پوشش اسلامی تصویب شود. 

- از روزی که به وزارت ورزش رفتم کارگروه لباس تخصصی رشته‌های ورزشی را راه انداختیم البته این کار گروه قبلاً هم بود و ما تغییر شکل دادیم. وزیر ورزش نامه‌ای را به فدراسیون جهانی بسکتبال ارسال کرد و این بزرگترین حمایت برای بانوان و بسیار اثربخش بود. در کمال ناباوری دیدیم که فدراسیون جهانی به این موضوع توجه کرد و ما فکر نمی‌کردیم چون زمانمان از دست رفته مسئولان جهانی به برگزاری مسابقات با پوشش اسلامی توجه کنند. حمایت وزیر ورزش توانست نگرش فیبا را تغییر داده و آنها قرار است در جلسه آینده خود حضور بانوان مسلمان با پوشش را در دستور کار قرار دهند. 

 جلسه‌ای با مسئولان فدراسیون بسکتبال داشته‌اید؟

- ما جلسات تخصصی را گذاشتیم تا نمایندگان فدراسیون از جمله رئیس، نایب رئیس و کارشناس خبره همراه با روابط بین‌الملل برنامه‌های خود را بگویند، کارگروه فشرده گذاشته‌ایم تا بسته ای مبنی بر تصویر بانوان محجبه به صورت کاغذی و ویدیویی آماده شود همچنین از طرح لباس هم بسته‌ای داریم، لابی‌های متعددی را کلید زدیم تا اعضای کمیته فنی که بالغ بر 50 کشور هستند بتوانیم آنها را توجیه کنیم تا نتیجه لازم کسب شود. 

با مسئولان فدراسیون فوتبال هم در خصوص بانوان جلسه‌ای داشتید؟ بازیکنان فوتسال همیشه از عدم توجه گلایه دارند و ۲ سال هم تیم ملی فوتبال بزرگسالان نداشتیم و از رنکینگ فیفا خارج شده‌ایم.

- نشست‌هایی را با رئیس و نایب رئیس فدراسیون داشتم. من شبیه مادری هستم که همه بچه‌هایم را دوست دارم. فوتبال هم یکی از بچه‌های عزیز من است. دغدغه‌های آنها را شنیدم و برای برخی راهکار دادم. دو جلسه هم با رئیس فدراسیون برگزار کردم تا بتوانیم فاز به فاز مشکلات را حل کنیم. من هم می‌گویم قدمت فوتبال نسبت به سایر رشته‌ها بیشتر است اما توجه من به رشته‌ها آمایشی است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه