تعطیلی ۳۰ ساله اسکی با خانوادهسالارها
وقتی رئیس فدراسیون اسکی اطلاعات اشتباه میدهد + تصاویر
در شرایطی که فدراسیون اسکی مدعی است اسکی ایران ۲ سال تعطیل بوده اما یک بررسی ساده نشان میدهد که چنین حرفی به دور از واقعیت است.
به گزارش خبرگزاری موج، نتایج اسکیبازان ایران در بازیهای آسیایی ساپوروی ژاپن، ناامید کننده بود. هرچند ۳۰ سال است اسکی ایران همین شرایط را دارد و همواره همین نتایج را تیمهای خانوادگی این فدراسیون کسب کردهاند. اسکی ایران حدود ۳۰ سال در اختیار خانوادهای خاص بود و برای دورهای کوتاه، فرصتی برای تنفس در هوای عدالت و توسعه را داشت.
ناصر طالبی در مدت زمان مدیریت ۲ ساله خود تلاش کرد اسکی را از پیستهای نزدیک پایتخت خارج کرده و این رشته را به استانهای کشور ببرد. حضور او این نوید را میداد که اسکی از انحصار خانوادگی خارج شود اما فدراسیون اسکی تحت هدایت ناصر طالبی با چالشهای بزرگی روبهرو شد. دلیل این چالش هم ابتدا اشتباهات خودش و البته مقاومت خانوادهسالارهایی که با حضور طالبی رانت و انحصار ۳۰ ساله آنها را از بین رفته بود، بود. این موارد باعث شد خیلیها مقابل مدیریت فدراسیون قرار بگیرند و سرانجام طالبی از فدراسیون اسکی رفت و پروژه شکسته شدن انحصار با شکست روبهرو شد تا مجددا همان افراد قدیمی این بار در لباسی جدید به کار برگردند.
نتایج اسکی ایران در بازیهای آسیایی ساپورو ضعیف بود و هیچ شکی در این موضوع وجود ندارد. موضوع زمانی جالب میشود که رئیس و دبیر این فدراسیون در گفتوگوهایی خود بر یک جمله تاکید دارند که اسکی ایران در دو سال گذشته تعطیل بوده و اصلا رقابتی وجود نداشته است ورزشکاران ایران به شدت از این امر آسیب دیدهاند. آنها با این حرف توپ را در زمین مدیریت قبلی فدراسیون میاندازند. در این شکی نیست که ناصر طالبی در زمان مدیریت خود نقاط ضعفها و اشتباهاتی داشت و فضای اسکی به سبب اینکه وی مانعی بزرگ در راه منافع خانوادهسالارها شده، ملتهب بود اما نگاهی بسیار ساده و سطحی در سایت رسمی فدراسیون جهانی اسکی گواه بر آن دارد که عبدی افتخاری و بهرام ساوه شمشکی فرزند عیسی ساوه شمشکی که ۳۰ سال در راس فدراسیون اسکی بود، توجهی در این خصوص نکردهاند.
مسئولان فدراسیون اسکی همواره میگویند دو سال اسکی تعطیل بوده است. با یک تبدیل ساده تاریخ از زمان برگزاری بازیهای آسیایی ساپورو در سال ۲۰۱۷ به سال ۲۰۱۵ برمیگردیم. نگاهی بسیار گذرا نشان میدهد که در سال ۲۰۱۵ مسابقات بسیار زیادی در ایران در زمان ریاست ناصر طالبی برگزار شده است. طالبی پس از یک سال سرپرستی در فدراسیون اسکی در تاریخ ۱۸ ژانویه ۲۰۱۵ رسما رئیس فدراسیون اسکی شد و پیش از برگزاری انتخابات برانوش نیکبین در مدت زمان کوتاهی جای طالبی را به عنوان سرپرست گرفت و سرپرست فدراسیون شد. در زیر به مسابقات بینالمللی که در آن زمان برگزار شده است به صورت مختصر اشاره شده است:
۳ و ۴ ژانویه ۲۰۱۵ در امامزاده هاشم، مسابقات صحرانوردی، ۶ و ۷ ژانویه ۲۰۱۵ در دیزین جاینت، اسلالوم، ۱۷ و ۱۹ ژانویه ۲۰۱۵ در دربندسر، اسلالوم، ۲۰ و ۲۱ ژانویه ۲۰۱۵ در دربندسر، اسلالوم و جاینت اسلالوم، ۲۱ و ۲۵ ژانویه ۲۰۱۵ امامزاده هاشم، کراس کانتری، ۲ و ۳ فوریه ۲۰۱۵ در شمشک، اسلالوم، ۲۴ و ۲۵ فوریه ۲۰۱۵ در دیزین، جاینت اسلالوم، ۲ و ۳ مارس ۲۰۱۵ در شمشک جاینت اسلالوم، ۱۵ و ۱۶ مارس ۲۰۱۵ در دیزین، اسلالوم و چندین و چند رقابت داخلی دیگر در سال ۲۰۱۵ برگزار شده است.
تصویر زیر بر گرفته از سایت رسمی فدراسیون جهانی اسکی در سال ۲۰۱۵ است:
در سال 2016 ، حواشی زیادی گریبانگیر فدراسیون اسکی شد و استعفای دسته جمعی و سایر موارد باعث شد مسابقات برگزار نشود. آن زمان فدراسیون در تلاش برای برگزاری مسابقات بود اما اخراجیها و مستعفیهای فدراسیون اجازه این کار را نمیدادند و ورزشکاران با خواسته خودشان در زمان برگزاری مسابقات با وجود حضور مسئولان فدراسیون جهانی حاضر به رقابت نمیشدند؛ اما بلافاصله یکی دو روز بعد از عدم شرکت در مسابقات رسمی فدراسیون، خودشان با همت پیستهای کشور و اخراجیهای فدراسیون یک رقابت با کیفیت برگزار میکردند.
این موضوع چندین بار رخ داد. به واقع ورزشکاران خودشان برای مقابله با مدیریت فدراسیون در پیکارهای رسمی شرکت نمیکردند. البته ورزشکاران بازیچه دست افرادی شده بودند که منافع آنها از فدراسیون اسکی قطع شده بود اما آنها به دنبال تغییر فدراسیون بودند و فدراسیونی که میخواست رقابتی را برگزار کند، ورزشکاران در مسائلی که به آنها ارتباطی نداشت دخالت میکردند و خودشان باعث شدند در سال 2016 مسابقات رسمی فدراسیون تا زمان حضور طالبی برگزار نشود و به محض کنار رفتن طالبی از فدراسیون دو رقابت رسمی برگزار شد و حتی ورزشکاران به مسابقات ترکیه اعزام شدند.
همانطور که در تصویر زیر دیده میشود، رقابتهای زیادی در سال 2016 لغو شد و برگزار نشد اما به محض کنار رفتن طالبی از فدراسیون اسکی 3 رقابت بینالمللی در ایران پیگیری شد. با این تفاسیر علاوه بر برگزاری مسابقات متعدد در سال 2015، در سال 2016 هم رقابتهای زیادی برگزار شده است.
در سال 2017 یعنی سال جاری و پیش از آغاز مسابقات ساپورو چندین رقابت بینالمللی در ایران برگزار شده است. آغاز رسمی مسابقات بازیهای آسیایی زمستان 19 فوریه یعنی اول اسفند ماه بوده است. مطابق تصویر زیر که برگرفته از سایت رسمی فدراسیون جهانی است، تا یکی دو هفته مانده به آغاز رسمی بازیهای آسیایی زمستان 14 رقابت بینالمللی مختلف در کشورمان برگزار شده است. به واقع تا پیش از آغاز بازیها تعداد زیادی رقابت برگزار شد و حالا اینکه چگونه فدراسیون اسکی مدعی است 2 سال است که اسکی ایران تعطیل بوده و رقابتی در کشور برگزار نشده عجیب است.
کاروان ایران در بازیهای آسیایی زمستانی سال 1999 کرهجنوبی با 11 ورزشکار مدالی کسب نکرد. در سال 2003 ژاپن هم با 23 ورزشکار همین گونه بود و مدالی به کشورمان نرسید. در بازیهای آسیایی در بازیهای 2007 چین با 14 ورزشکار مدالی کسب نکردیم؛ اما در 2011 با 10 ورزشکار یک نقره و 2 برنز کسب شد. رقابتهای بعدی 2017 ساپورو بود که نتایج تیمی ملی اصلا در حد نام کشورمان نبود. البته صحبت از حد شد و باید در این خصوص گفت که حد اسکی ایران همین است و ما هیچ جایگاهی در آسیا نداشتهایم. شاید دلیل آن انحصار طلبی خانوادههایی خاص باشد که از آنها در رسانههای کشور با عنوان خانوادهسالارها نیز یاد میشود.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر