کاهش سهمیه رکابزنان ایران در مسابقات جهانی جاده
بر اساس نحوه توزیع سهمیه مسابقات جهانی جاده توسط اتحادیه جهانی دوچرخه سواری به نظر میرسد ایران سهم زیادی در این رقابتها نداشته باشد و افت محسوسی به ویژه در رده امید داشته است.
به گزارش خبرگزاری موج، مسابقات جهانی دوچرخه سواری جاده از ۱۶ تا ۲۴ سپتامر (۲۵ شهریور تا ۲ مهر) در نروژ برگزار میشود و قرار است در حاشیه این رقابتها انتخابات اتحادیه جهانی هم برگزار شود. طبق اعلام اتحادیه جهانی دوچرخه سواری (UCI)، سهمیه کشورها برای حضور در این رقابتها پس از اعلام رنکینگ در ۱۵ آگوست ۲۰۱۷ (۲۴ مرداد) مشخص خواهد شد. اما به نظر میرسد برخلاف سال گذشته که ایران سهمیه زیادی داشت، امسال شرایط حساسی را برای گرفتن سهمیه خواهد داشت.
البته باید دید فدراسیون اصلا قصد اعزام رکابزنان را به مسابقات جهانی دارد یا خیر و فعلا در مورد مسابقات جهانی جاده صحبتی نشده است.
فدراسیون سال گذشته پس از سالها غیبت در نظر داشت ۵ رکابزن در رده امید و سه رکابزن در رده جوانان اعزام کند که برای چهار نفر از آنان ویزا صادر نشد. با این حال محمد گنج خانلو نتیجه خیلی خوبی را به دست آورد و در رده امید بیست و سوم جهان شد. البته در رده بزرگسالان کسی را اعزام نکرد.
برای امسال به نظر میرسد سهمیه ایران زیاد نخواهد بود و فعلا یک سهمیه در رده بزرگسالان و سه سهمیه در رده امید دارد با این حال سهمیههای قطعی ۱۵ آگوست مشخص میشود.
البته این شرایط توزیع سهمیه، نگرانیهایی را مربوط به المپیک ۲۰۲۰ به وجود میآورد و اگر قرار باشد بر اساس رنکینگ جهانی سهمیه المپیک توزیع شود و دیگر رنگینک قارهیی در نظر گرفته نشود، گرفتن سه سهمیه برای ایران بسیار مشکل خواهد شد.
نحوه گرفتن سهمیه برای مسابقات جهانی جاده به شرح زیر است:
سهمیه رده بزرگسالان (مردان):براساس رنکینگ جهانی کشور ها در ۱۵ آگوست:
- تیم های اول تا دهم: ۹ دوچرخه سوار
- تیمهای یازدهم تا بیستم: ۶ دوچرخه سوار
- تیمهای بیست و یک تا سیام: ۳ دوچرخه سوار
- تیم های سی و یک تا پنجاهم: ۱ دوچرخهسوار
* در حال حاضر ایران در رنکینگ جهانی سی و یکم است و تنها یک سهمیه در بخش بزرگسالان دارد اما برای مشخص شدن سهمیه قطعی خود باید تا ۱۵ آگوست صبر کند.
سهمیه رده زیر ۲۳ سال (مردان):
طبق اعلام اتحادیه جهانی برای سهمیه دادن در بخش زیر ۲۳ سال یا امید، رنکینگ کشورها در تورهای آفریقا، آسیا، آمریکا، اروپا و اقیانوسیه در نظر گرفته میشود.
از آن جا که ایران در بخش آسیا است بنابراین تقسیم سهمیه در آسیا به شرح زیر است:
- تیمهای اول و دوم رنکینگ آسیا: ۵ دوچرخه سوار
- تیم سوم و چهارم رنکینگ آسیا: ۴ دوچرخه سوار
- تیم پنجم تا هفتم رنکینگ آسیا: ۳ دوچرخه سوار
*تیم ایران در حال حاضر در رده ششم آسیا قراردارد و فعلا سه سهمیه به آن تعلق میگیرد اما برای مشخص شدن تعداد قطعی آن باید تا ۱۵ آگوست صبر کند.
سهمیه رده جوانان (مردان):
برای رده جوانان رنکینگ nation cup در نظر گرفته میشود. درواقع مسابقاتی است که اتحادیه جهانی دوچرخه سواری برای رده جوانان در نظر گرفته است.
تقسیم سهمیه در رده جوانان بر اساس رنکینگ nation cup به شرح زیر است:
- ۱۰ تیم اول رنکینگ: ۶ دوچرخه سوار
- تیمهای یازدهم تا پانزدهم رنکینگ: ۵ دوچرخه سوار
- تیمهای شانزدهم تا بیستم رنکینگ: ۴ دوچرخه سوار
* کشورهای دیگر که در رنکینگ قرار ندارند میتوانند درخواست وایلد کارت بدهند و اتحادیه جهانی دوچرخه سواری بر اساس تعداد درخواستها و پس از بررسی آن سهمیهها را مشخص میکند اما حداکثر سه سهمیه به کشورها میدهد.
ایران در رنکینگ nation cup قرار ندارد از این رو باید برای رده جوانان درخواست وایلد کارت بدهد.
بانوان
- در بخش بانوان هم سهمیهها ۱۵ آگوست مشخص میشود با این حال ما هیچ سهمیهای در هیچ ردهای نداریم.
نحوه توزیع سهمیه در رده بانوان بزرگسال براساس رنکینگ جهانی:
- پنج تیم اول رنکینگ جهانی: ۷ دوچرخه سوار
- تیمهای ششم تا پانزدهم رنکینگ جهانی: ۶ دوچرخه سوار
- تیمهای شانزدهم تا بیستم رنکینگ جهانی: ۵ دوچرخه سوار
* کشورهای دیگر هم میتوانند با درخواست وایلد کارت حداکثر سه سهمیه بگیرند. ایران در رده ۵۷ جهان قراردارد از این رو سهمیهای ندارد و باید برای گرفتن سهمیه درخواست وایلد کارت دهد.
نحوه توزیع سهیمه در رده جوانان براساس رنکینگ nation cup:
- پنج تیم اول: ۵ دوچرخه سوار
- کشورهای دیگر و آنهایی که در رنکینگ نیستند میتوانند با درخواست وایلد کارت حداکثر چهار سهمیه بگیرند.
ارسال نظر