از سراب صعود بعثت تا کابوس سقوط
محبوبیت بیشازحد ورزش فوتبال عاملی شده تا برخی افراد بدون آنکه تخصص و تجربهای در بحث مدیرعاملی باشگاهها داشته باشند، صرف داشتن پول و یا معرف در باشگاههای مختلف امتیاز بگیرند و به فعالیت بپردازند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، یکی از سریعترین راههای رسیدن به شهرت ورود به یکی از رشتههای پرطرفدار است که یکی از بهترین آنها که مخاطب زیادی نیز دارد، فوتبال است؛ محبوبیت بیشازحد ورزش فوتبال عاملی شده تا برخی افراد بدون آنکه تخصص و تجربهای در بحث مدیرعاملی باشگاهها داشته باشند، صرف داشتن پول و یا معرف در باشگاههای مختلف امتیاز بگیرند و به فعالیت بپردازند.
مدیریت یک علم است و این مهم را نمیتوان منکر آن شد، بعضی از افراد شاخصههای لازم مدیریت فوتبال را ندارند و فقط بهواسطه علاقه و اینکه در کودکی و نوجوانی با دوستانشان فوتبال روی زمین خاکی بازی کردهاند و بازیهای زیادی هم از طریق تلویزیون دیدهاند، به فوتبال آمدهاند و چون پولش را هم داشتهاند، پس راحت مدیرعاملی یک تیم استانی را برعهدهگرفتهاند.
بر کسی پوشیده نیست که تیم داری کردن در لیگ کار دشواری است و تجربه نشان داده است که این روند باشگاهداری احساسی محکوم به شکست است و پایانی سخت را برای مدیر، بازیکنان تیم و حتی هواداران خواهد داشت.
بحث باشگاههای خصوصی را باید از باشگاههای دولتی جدا کرد چون حمایت خاصی نمیشوند و صفر تا صد آن با مدیرعامل تیم است و نمیتوان گلایهمند بود که چرا حمایت نمیشوند، چون اگر هیئتهای استانی توان مالی داشتند، خودشان در سطح کشوری تیم داری میکردند و بسی فخر میفروختند.
اما فوتبال کرمانشاه تبدیل به یک شو مدیریتی شده است و تنها نمود آن چند تا مصاحبه است و اگر صادق باشیم از فوتبال کرمانشاه جز خاکستر چیزی باقی نمانده است، فوتبال سکتهای یا دورهای، کرمانشاه حاصل عدمحمایت هیئت فوتبال و مسئولان و دستاندرکاران این استان میباشد از وضعیت شیرین فراز و راهیان و بعثت و عقاب زاگرس فوتسال شاهین در این سالها پی خواهیم برد که چگونه یک تیم بعد از چند سال فعالیت به بنبست میرسد و یا منحل یا متوقف یا واگذار میشود.
همیشه یک تیمی بهسختی جمع میشود استارت کار را میزند بعد از چند سال محو میشود و کسی هم موشکافی نمیکند که چرا این تیم به بنبست خورده است و گویا روال طبیعی همین است شیرین فراز، راهیان، بعثت، عقاب زاگرس و فوتسال شاهین حاصل بیتدبیری کیست؟ آقای محبی شما که رئیس هیئت فوتبال کرمانشاه در دوازده سال گذشته بودهاید چه اقدامی برای برونرفت از این وضعیت کردهاید. جالب است در مصاحبههایتان همیشه استاندار را نشانه میروید اما خودتان چهکاری در این مدت کردهاید؟ چند بار به رختکن تیم بعثت قدم نهادهاید و با بازیکنان این تیم مستقیم گپ زدهاید؟
در این استان همه از مشکلات مالی و عدمحمایت مینالند از رئیس هیئت تا مربیان تا بازیکنان تا مدیرعامل تیم و معلوم نیست این وضعیت تا کی ادامه خواهد داشت. در هر روی پرونده تیم بعثت کرمانشاه با سقوط به لیگ سوم بسته شد.
تیم فوتبال بعثت کرمانشاه در سال ۹۱ کار خود را از لیگ استانی آغاز کرد و با قهرمانی موفق شد جواز حضور در لیگ دسته سوم را کسب کند. با کمک کادر فنی و بازیکنان بومی پس از حضور موفق در لیگ دسته سوم به لیگ دسته دوم صعود کرد. در طول چند سال گذشته بعثت محله بروبیای مربیان بود و خیلی از مربیان آمدند و بعد چند ماه نیز رفتند ازجمله جهانبخش جعفری، شهرام مهرپیما، فرشید استحقاری، پوریا درکه، کیومرث لرستانی، مسعود کرمی و خیلیهای دیگر که این جزو بزرگترین ضعفهای مدیریتی تیم و عدم گرفتن نتیجه مناسب بود. در همان موقع همین ایراد را به افشین حسنی بارها گوشزد کردیم، اما تأثیری در نظرات حسنی نداشت. وی به بهانه عدم تفاهم با مربیان مدام آنها را تعویض میکرد.
افشین حسنی مدام بر بومی بودن تیم تأکید داشت اما این یکدست بومی بودن نیز نتوانست نظر مدیران استانی را برای حمایت جلب کند. هرچند که چند بازیکن غیربومی هم به تیم اضافه کرد اما بازهم نتوانست نتایج مطلوبی را کسب کند. وی در سال ۹۷ امید زیادی برای کسب سهمیه لیگ آزادگان داشت که آنها حاصل نشد. حتی حسنی در فکر خرید سهمیه در لیگ یک نیز بود اما آنهم بینتیجه بود و همهچیز دستبهدست هم داد تا ریشه فوتبال در کرمانشاه خشکیده شود. افشین حسنی حتی در مصاحبهای اعلام کرده بود که میتواند در بحث فوتسال بانوان نیز فعالیت کند یعنی همزمان چند هندوانه را با دست نگه دارد. خودمحوری حسنی یکی از دلایل اصلی سقوط بعثت بعد از مشکلات مالی این تیم است. مشکلات فوتبال کرمانشاه به سقوط تیم بعثت به لیگ دسته سوم و احتمال فروش امتیاز آن ختم نشد که مشکلات تیم عقاب زاگرس هم به آن اضافه شد.
مدیر تیم فوتبال عقاب زاگرس از احتمال فروش امتیاز این تیم لیگ برتری خبر داد و علت فروش را هم هزینههای سنگین تیم داری در لیگهای برتر نونهالان و نوجوانان و مشکلات اقتصادی این تیم عنوان کرده است.
درواقع با فروش امتیاز تیم عقاب زاگرس فوتبال کرمانشاه در یک ماه گذشته پس از سقوط بعثت نفسهای آخرش را میکشد. دراینبین
شایعاتی هم مبنی بر حضور حسنی برای کاندیداتوری هیئت فوتبال کرمانشاه به گوش میرسد که جای بسی تعجب دارد آقای حسنی شما که در سمت مدیرعاملی خود هیچ نقدی را پذیرا نبودید، چطور میخواهید در بالاترین جایگاه هیئت فوتبال استان قرار بگیرید و از طرفی علی محبی زنگنه رئیس کنونی هیئت باسابقه سه دوره ریاست هیئت فوتبال چگونه دوباره کاندیدای ریاست هیئت فوتبال، با این عملکرد بسیار ضعیف میشود
پیشازاین نیز تیم فوتسال شاهین کرمانشاه نیز که در رقابتهای لیگ برتر فوتسال کشور حاضر بود با کسب نتایج ضعیف به لیگ دسته یک سقوط کرد.
آقای محبی زنگنه شما برای فوتبال کرمانشاه در مقام ریاست هیئت چهکاری انجام دادهاید آیا وقت آن نرسیده است که میز ریاست را خالی کنید، شاید نفر بعدی توانست در درخت خشکیدهای که ماحصل مدیریت شماست روح تازهای بدمد.
ارسال نظر