انتقاد شدید سرمربی تیم ملی:
حال اسکی خیلی بد است/ مسئول تمام اتفاقات رئیس فدراسیون بود
سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین مردان ایران به اتفاقات پیش آمده در المپیک ۲۰۲۲ پکن واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری موج، ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ سه اسکیباز در دو بخش آلپاین و صحرانوردی داشت. عاطفه احمدی و حسین ساوهشمشکی در آلپاین و دانیال ساوهشمشکی در صحرانوردی ورزشکاران ایران در این دوره از بازیها بودند. کاروان کوچک ایران در حالی به مسابقات اعزام شد که از همان ابتدا حواشی مختلفی را داشت؛ ابتدا تست کرونای سید ستار صید که قرار بود یکی از پرچمداران ایران باشد، مثبت شد و فدراسیون دانیال ساوهشمشکی را به جای او به پکن اعزام کرد. در ادامه هم تست دوپینگ حسین ساوهشمشکی مثبت اعلام شد.
باقر کلهر، سرمربی تیم ملی آلپاین مردان به اتفاقات پیش آمده برای تیم ملی ایران در المپیک پکن اشاره و بیان کرد: به عنوان سرمربی تیم خیلی متاسفم که چنین اتفاقی در ورزش اسکی افتاد و موجب ضعف اسکی در داخل و مجامع بینالملل شد. حال اسکی خیلی بد است و امیدوارم مسئولان بالادستی تصمیماتی بگیرند.
او با بیان اینکه مسئول تمام اتفاقات پیش آمده رئیس فدراسیون است و باید پاسخگو باشد، ادامه داد: وقتی کسی که از این رشته آگاهی ندارد به عنوان رئیس انتخاب میشود، ابتدا باید اسکی را به او توضیح داد که اصلا چیست، یک سال طول میکشد تا رشتههای مختلف آن را یاد بگیرد و بعد هم باید آدمهای اسکی را بشناسد. تا این شناخت را پیدا کند دو سال از وقت اسکی رفته و حرکت رو به جلویی انجام نشده است. عدم آگاهی رئیس فدراسیون باعث شد تا این اتفاقات برای اسکی ایران بیفتد.
سرمربی صحرانوردی را به بهانه زبان انگلیسی عوض کردند
کلهر به تغییر اسکیباز و مربی اسکی صحرانوردی قبل از اعزام به پکن اشاره و بیان کرد: آقای محمدتقی شمشکی چهار سال سرمربی اسکی صحرانوردی ما بود و زحمات زیادی برای تیم کشید اما درست هنگام اعزام به المپیک آقای رئیس فدراسیون با این بهانه که آقای شمشکی زبان بلد نیست و نمیتواند کاری بکند، شخص دیگری را به عنوان مربی انتخاب کرد. آقای میرهاشمی هم چند روز قبل از اعزام احتمالا با وجود ابتلا به کرونا وارد اردو شد و سید ستار صید هم کرونا گرفت. اینگونه کسی که چهار سال عمرش را گذاشته و بهترین ایران بود، با یک سهلانگاری و بیتوجهی کرونا گرفت و از المپیک جا ماند.
او در ادامه، ادعا کرد: نمیخواهم از فردی اسم ببرم اما رئیس فراسیون امسال آمده و چند نفر را کنار خودش گذاشته که تصمیمات فنی را میگیرند. این تصمیمات عامدانه بوده که موجب این داستان ها شد. رئیس فدراسیون هم در بازی آنها وارد شده و با خط آنها جلو میرود.
کلهر در پاسخ به این سوال که آیا منظور شما دبیر فدراسیون است، بیان کرد: شخص دبیر نه بالاخره چند نفر دیگر هم هستند. نمیخواهم اسم ببرم چون شرایط اسکی متشنج است و من هم خیلی خسته شدهام. دقیقا شخص دبیر نه اما کسان دیگری هم بودند که تصمیم گرفتند، رئیس فدراسیون هم گوش به فرمان بود و از آنها تبعیت کرد. درست است که کسانی در فدراسیون نظر میدهند اما رئیس باید تصمیم نهایی را بگیرد.
حکم سرمربی تیم زنان را بدون دلیل لغو کردند
کلهر به اعزام تیم زنان بدون سرمربی به المپیک اشاره کرد و گفت: آقای نظریان مدتها قبل یک سرمربی جدید برای تیم زنان انتخاب کرد. وقتی خانم میترا کلهر خواست اردو برگزار کند، با اردوی متمرکز مخالفت کردند. گفت خودم اسپانسر میآورم و اردو برگزار میکنم اما باز هم مخالفت کردند. به هر حال مربی تیم را به دوبی برد و ورزشکاران با هزینه شخصی تمرین کردند. قرار بود یک مسابقه هم بدهند اما اجازه ندادند و تیم برگشت. رئیس فدراسیون بدون هیچ دلیلی حکم سرمربی را لغو کرد و به نایب رئیس زنان فدراسیون حکم سرمربیگری داد. درست است که نایب رئیس قهرمان اسکی بوده اما چندین سال است که کار اداری میکند و وقت مربیگری در پیست را ندارد. انگار آن تیم صاحبی نداشت، هر کسی آن را به سمتی برد و در نهایت تیم بدون مربی به المپیک رفت. ورزشکار ما بدون مربی ماند و این تصمیم به ضرر تیم زنان شد.
او در پاسخ به این سوال که شما در المپیک مسئولیتی در قبال خانم عاطفه احمدی نداشتید، بیان کرد: به عنوان سرمربی تیم مردان رفتم و بیشتر با حسین در پیست بودم. زمان تمریناتمان هم با هم همخوانی نداشت به همین دلیل فقط یکی، دوبار به تمرین خانم احمدی رفتم تا به عنوان یک ایرانی کمک کنم و ورزشکار تنها نباشد. آقای بهرام ساوهشمشکی دبیر فدراسیون با خانم احمدی به پیست میرفت.
خواستند من را ضعیف کنند و کنارم بگذارند
سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین مردان ایران در مورد مخالفت کمیته فنی فدراسیون با برگزاری اردوهای ملی گفت: کمیته فنی فدراسیون در خرداد ماه جلسه تشکیل داد. خواستم برنامه را به صورت شفاهی ارائه بدهم و موافقت بگیریم تا کار را جلو ببرم اما خیلی شفاف گفتند ما تیم ملی و مربی تیم ملی نداریم. هر کسی در استان خودش تمرین میکند و اردو برگزار نمیکنیم. از آنجایی که شما هم چند سال به عنوان مربی در کنار تیم بودهاید به المپیک اعزام میشوید. شوکه شدم و گفتم امسال، سال المپیک است، هر تصمیمی دارید به بعد از المپیک موکول کنید و اجازه بدهید تمرینات را شروع کنیم. گفتند پول نداریم و نمیتوانیم در صورتی که کمیته ملی المپیک هزینه اردوی داخلی، یک اردو و مسابقه خارجی را پرداخت میکند. از طرفی، فدراسیون جهانی هم کمک میکند اما هدف این بود که من را به عنوان سرمربی ضعیف کنند و بعد کنارم بگذارند.
او در ادامه افزود: به فصل اسکی رسیدیم و تیم به ترکیه رفت. ورزشکاران با هزینه شخصی اعزام شدند و فدراسیون فقط هزینه مربیان را داد اما وقتی اسکیبازان مدال گرفتند، فدراسیون بهره برداری کرد. تیم ملی اصلا در اختیار من نبود. وقتی تصمیمات درست نباشد، نتیجه همین اتفاقات است. وقتی اردو متمرکز باشد مربی بدنساز و کمیته پزشکی پای کار میآید و ورزشکار از نظر مکمل، دارویی و تغذیه کنترل و راهنمایی میشود و خیلی از این مسائل پیش نمیآید.
در CAS درخواست حضور حسین در مسابقه مارپیچ کوچک مطرح شد
سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین مردان در مورد مثبت شدن تست دوپینگ حسین ساوهشمشکی و روند رسیدگی به پرونده او گفت: وقتی تست حسین را مثبت اعلام کردند، درخواست نمونه B دادیم که حسین از هشت صبح تا هشت شب خودش کارهای آزمایش و سایر کارها را انجام داد و روز بعد که نتیجه را اعلام کردند، گفتند میتوانید در CAS اعتراض کنید. حسین هم مستندات خود را فرستاد و دادگاه برگزار شد. وکیل حسین تقاضا کرد که اجازه بدهند در مسابقه مارپیچ کوچک شرکت کند و بعد دوباره تصمیمگیری کنند اما این تقاضا رد شد و گفتند باید تا ۲۴ ساعت آینده دهکده را ترک کنید.
او افزود: به تازگی ایمیلی ارسال شده که حسین میتواند پرونده را در کمیته استیناف هم پیگیری کند. فکر میکنم حدود یک ماه دیگر رای نهایی صادر میشود.
گفتیم وقت تسویه حساب شخصی نیست اما گوش ندادند
کلهر با بیان اینکه بدترین اتفاقها در این المپیک افتاد، ادامه داد: برنامهریزی درستی انجام نشد و هر کسی میخواست حال دیگری را بگیرد. گفتیم سال المپیک است، الان موقع کنار زدن و تسویه حساب نیست و باید یک تصیم درستی بگیریم اما همه خواستند خصومتهای شخصی را با هم تسویه کنند و حال هم را بگیرند. رئیس هم نگاه کرد که ببیند از چه کسی خوشش میآید و از چه کسی نه که آخرش هم نتیجه این شد.
حال اسکی آنقدر بد است که اشکمان درآمده
او در واکنش به این ادعا که یک خانواده از اسکی با حمایت از عباس نظریان او را به فدراسیون اسکی آوردند، گفت: اسم کسی را نمیآورم اما آقای نظریان اصلا در اسکی نبود و کسی را هم نمی شناخت، قطعا کسانی برایش رای جمع کردهاند. رئیسی هم که اینگونه روی کار میآید، وامدار میشود و باید دستورات بقیه را اجرا کند. حال اسکی آنقدر بد است که اشکمان درآمده و اگر این روند ادامه پیدا کند وضع بدتر می شود. استعدادهایمان می سوزند و عقب میافتیم. باید تغییراتی در بدنه فدراسیون انجام و تصمیمات درستی گرفته شود. آقای حمید سجادی از جامعه و جنس ورزش است و امیدوارم تصمیم درستی در مورد اسکی بگیرد.
ارسال نظر