English

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان:

پروژه حفاظتی نوین تالاب زریبار در حال نهایی شدن است

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت:هم اکنون پروژه حفاظتی نوین تالاب زریبار (مجهز نمودن تالاب به دوربین مدار بسته با اعتبار به مبلغ ۱۷۰۰ میلیون تومان ) در حال نهایی شدن است .

پروژه حفاظتی نوین تالاب زریبار  در حال نهایی شدن است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان؛ فریبا رضایی اظهار داشت:پروژه حفاظتی نوین تالاب زریبار  در حال نهایی شدن است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان درگفتگوی اختصاصی با خبرنگار موج عنوان کرد:تالاب زریبار واقع در شهرستان مریوان که به عنوان پناهگاه حیات وحش از جمله مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست می باشد، همچون نگینی زیبا و ارزشمند در کنار جنگلهای بلوط زاگرس جلوه ای خاص به منطقه بخشیده و دارای پتانسیل های فراوان اکولوژیکی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و غیره بوده و تأثیر فوق العاده ­ایی در وضعیت معیشت ساکنان این سرزمین دارد.

رضایی بااشاره به وظایف اداره تحت مدیریت خویش درقبال تالاب عنوان نمودکه یکی از وظایف سازمانی این اداره کل گشت و کنترل مستمر در مناطق تحت مدیریت خود به منظور جلوگیری از شکار و صید غیر مجاز می­باشد. در همین راستا این اداره کل اقدام به احداث واحد محیط بانی برده­ رشه در سال ۹۴ نمود و پس از اتمام ساختمان محیط بانی برده ­رشه و تجهیز آن در ۹۶ فعال و اکنون تالاب زریبار علاوه بر سایت اداره توسط دو واحد محیط بانی زریبار و برده رشه حفاظت می گردد. (شایان ذکر است در حال حاضر با توجه به تعمیر و تجهز واحد زریبار فقط محیط بانی برده ­رشه فعال می­باشد). از دیگر امکانات حائز اهمیت در تالاب، دو واحد محیط بانی- ایستگاه پایش آنلاین آب – ایستگاه تراکستور – یک فروند قایق موتوری و روت فایر برای مهار آتش سوزی طرحهای زود بازده مرکز بازدید کننده، تابلو اطلاع رسانی و المان تالاب است.

وی با اشاره به استقرار یکدستگاه پایش کیفی آنلاین آب زریبار در سال۹۴ گفت:این اداره کل در اواخر سال ۹۲ اقدام به تهیه و تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب زریبار نموده که این برنامه طی برگزاری۴ کارگاه در محل تالاب زریبار با حضور گروداران (ذی نفعان و ذی مدخلان) تشکیل و قریب به ۴ سال تهیه و تصویب برنامه طول کشید و در نهایت  در اواخر سال ۹۶ تفاهم نامه همکاری بین دستگاههای مرتبط جهت اجرای برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب  زریبار با حضور استاندار محترم استان به امضای مسئولین ذیربط رسید و برنامه مذکور توسط ایشان (جناب آقای مرادنیا) جهت اجرا به کلیه دستگاهها ابلاغ گردید. این برنامه به عنوان یک سند بالا دستی برای ادارات استانی و شهرستانی می باشد. شایان ذکر است برنامه مذکور توسط فرماندار محترم مریوان نیز پس از امضای تفاهم نامه در شهرستان توسط دستگاههای زیربط برای اجرا به ابلاغ گردید.

تالاب زریبار

مدیرکل محیط زیست کردستان در ادامه اضافه کرد:تالاب زریبار به عنوان پایلوت و اولین تالاب در کشور جهت تدوین و اجرای برنامه طرح کسب و کار که مکمل برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب زریبار انتخاب شده و در حال حاضر توسط مشاورین و شرکت های طرف قرار داد با محیط زیست مشغول تدوین برنامه کسب و کار در تالاب هستند با هدف بهره برداری خردمندانه از تمام پتانسیلهای زریبار در راستای توسعه پایدار و اینکه بخشی از درآمدهای حاصل از این اقدام به حفاظت از تالاب زریبار برگردد. (یکی از برنامه های طرح کسب و کار جای گزینی صید تفریحی به جای صید انتفاعی برای صیادان می باشد)

رضایی درخصوص تعیین حد وحدود بستر تالاب گفت:پروژه بنچ مارک گذاری و دیوارکشی (ضلع شرقی تالاب ) توسط این اداره کل انجام شده (تقریباً 80 درصد پیشرفت) ولی با توجه به مکاتبات صورت گرفته توسط سازمان این امر  به آب منطقه ای کردستان واگذار گردید.

وی در ادامه به شش پروژه مصوب شده سال 96 با مبلغ بیش از یک میلیارد و پنجاه میلیون تومان در  تالاب زریبار اشاره نمود که هم اکنون در حال اجرا می باشدکه علاوه برآن، پروژه حفاظتی نوین تالاب (مجهز نمودن تالاب به دوربین مدار بسته با اعتبار به مبلغ 1700 میلیون تومان ) در حال نهایی شدن است .

 

12 پروژه پیشنهادی برای سال97

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با برشمردن پروژه های سال 97  برای تالاب زریبار عنوان نمود:12 پروژه پیشنهادی برای سال 97 با اعتباری بالغ بر 4 میلیارد تومان در حال پیگیری و اخذ اعتبار از سازمان است که از اهم این فعالیتها میتوان به انتقال فاضلاب روستاهای ضلع غربی به تصفیه خانه شهر مریوان ونیز ساماندهی اسکله های قایقرانی مجاز در تالاب اشاره کرد.

فریبا رضایی درپایان گریزی هم به وضعیت مشکل دفع زباله درشهر مریوان زد وگفت:در راستای حل مشکل زباله شهر مریوان که بیش از 25 سال بصورت غیر اصولی در سایت عصرآباد دپو گردیده  و موجبات شکایات و اعتراضات رسمی و غیر رسمی عدیده مردم محلی را فراهم آورده، جلسات متعدد و بازدیدهای میدانی از سال 95 بمنظور مکان یابی محل جدید توسط اعضاء کارگروه پسماند انجام گرفت و علیرغم تائید مکان هایی در گماره لنگ و شارانی بدلیل شکوائیه و ممانعت مردمی بلاتکلیف ماند و نهایتا پس از بررسی و ارائه گزارش مکان یابی توسط مشاور شهرداری مریوان محلی واقع در اراضی برده سفید (ناوتاق) با رای اکثریت آرا در جلسه مورخ 97/06/23 جهت اجرای سایت بازیافت و تولید انرژی  از زباله و همچنین احداث لندفیل بهداشتی با مدیریت شیرابه به تصویب رسید و مقرر شد شهرداری نسبت به ارائه گزارش ارزیابی توسط مشاور ذیصلاح جهت اخذ تائیدیه محیط زیست اقدام نماید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه