اولین همایش بین المللی هورامان در دانشگاه کردستان برگزار شد
اولین همایش بین المللی هورامان با همت دانشگاه کردستان و با حضور مهمانانی از اقلیم کردستان عراق در حال برگزاری است و این همایش شامل بخش ها و پنل های تخصصی است و فردا به کار خود پایان خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری موج کردستان، استاندار کردستان در پیام ویدئویی به نخستین همایش بین المللی هورامان که در سالن مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، گفت: تلفیق میراث ملموس و ناملموس هورامان و مردم کرد می تواند یک ظرفیت بی بدیل برای رشد و ارتقا همه شاخص های پیشرفت فراهم کند.
اسماعیل زارعی کوشا با بیان اینکه این نشست، همایش فاخری است که امیدواریم از آن برای بهره مندی از توانمندی های منطقه هورامان کمک کرد، افزود: هورامان ظرفیتی بزرگ است که در کنار آن باید به میراث ناملموس این منطقه همچون فرهنگ، تمدن، منش، اخلاق و مهربانی مردم توجه کرد.
وی اظهار کرد: تلفیق میراث ملموس و ناملموس هورامان و مردم کرد می تواند یک ظرفیت بی بدیل برای رشد و ارتقا همه شاخص های پیشرفت فراهم کند.
استاندار کردستان ادامه داد: باور ما این است که از این موهبت مشترک که خداوند به ایران و اقلیم کردستان عنایت کرده را برای برادری و همدلی بیشتری بهره برد.
هورامان با نام ایران و گردشگری گره خورده است
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان نیز در این همایش بیان کرد: هورامان با نام ایران و گردشگری گره خورده است و مختص به استان کردستان و یا کرمانشاه نیست بلکه منطقه ای ملی و جهانی است که اصیل ترین فرهنگ را دارد.
عبدالله رشیدی پور یادآور شد: حفظ فرهنگ و اصالت هورامان به ویژه در ساخت و سازها باید در نظر گرفته شود تا در کنار دیگر ویژگی های مبتنی بر اصالت این منطقه، شاهد عادی سازی ویژگی های بکر و اصیل این منطقه نباشیم.
وی با بیان اینکه این همایش ها باید بستری برای معرفی و حفاظت منطقه هورامان باشد تا دستخوش آسیب نشود، گفت: امکانات زیرساختی در منطقه هورامان ایجاد شده تا مردم در رفاه باشند ولی شیوه تقویت و تامین آن بگونه ای بوده که بافت بومی آن آسیب نبیند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کردستان خواستار بیشتر شدن تعامل و همکاری مطلوب بین ایران و عراق برای حفاظت از هورامان شد.
هورامان محور تقویت تعامل در عرصه اقتصاد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان و رئیس دانشگاه کردستان نیز در این همایش اظهار کرد: هورامان به عنوان منطقه مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق محوری برای تقویت تعامل در عرصه اقتصاد علمی است.
حامد قادرزاده افزود: بخش قابل توجهی از بازار کردستان، کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق در جایگاه علمی و اقتصاد کالایی به هورامان وابسته است که شناخت بیشتر توانمندی های این منطقه باعث تقویت تعامل و بهره گیری از تفاوت ها موجب خلق فرصت های جدید می شود.
وی معرفی فرصت ها و شناخت هورامان را عامل تعمیق شناخت در عرصه های دیگر عنوان کرد و ادامه داد: هورامان پیام رسان و تثبیت کننده این شناخت است که محدودیت زمینه پیشرفت را فراهم می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان و رئیس دانشگاه کردستان یادآور شد: تلاش و ارزش های فراوانی در این منطقه ایجاد شده که شناخت آن نیازمند ده ها کنفرانس است.
ارسال نظر