هشدار دامپزشکی کردستان در مورد شیوع تب کریمه کنگو
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: کنه ها عمدە ترین عامل شیوع بیماری تب کریمه کنگو در دام ها هستند که در زمان گرم بودن هوا بیشترین فعالیت را دارند.
به گزارش خبرگزاری موج کردستان، مجتبی ورمقانی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق ذبح غیر بهداشتی دام آلوده به انسان منتقل می شود، بیماری تب کریمه کنگو عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است و یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام می باشد که عمدتا توسط کنه ناقل منتقل می شود.
وی اظهار کرد: این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشاء آلوده آن، در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می شود، کنترل کریمه کنگو در حیوانات دشوار است زیرا چرخه ی ورود ویروس از کنه تا حیوانات بدون هیچ علایمی به وجود می آید، عفونت در حیوانات اهلی مشهود نیست و در حال حاضر هیچ واکسنی برای استفاده در حیوانات توصیه نشده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان افزود: شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه ها اتفاق می افتد، گروه های در معرض خطر؛ بیشتر دامداران، کارگران کشتارگاه ها، قصابان و کشاورزان هستند.
ورمقانی در خصوص راه های جلوگیری از تب کریمه کنگو، ادامه داد: حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی، سمپاشی و ضدعفونی مکان دامی، پرهیز از تماس با خون و مایعات بدن حیوانات و افرادی که علایم این بیماری را دارند از جملە راەهای جلوگیری ابتلا بە تب کریمە کنگو است.
وی یادآور شد: همچنین نگهداری فراورده های گوشتی قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال در دمای صفر درجه، محافظت و جلوگیری از تماس مستقیم با حیوانات توسط کارگران کشتارگاه ها و عموم افرادی که ممکن است با لاشه دام در تماس باشند، جلوگیری از کشتار غیرمجاز، تهیه گوشت از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی و اجتناب از خوردن جگر خام یا نیم پخته می تواند از ابتلا بە تب کریمە کنگو جلوگیری کند.
ارسال نظر