English

معاون حل اختلاف دادگستری کردستان خبر داد:

صدور ۲۹۰۴ حکم جایگزین حبس در استان کردستان

معاون حل اختلاف و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان گفت: در ۳ ماهه ابتدایی سال جاری ۱۷ هزار پرونده به شوراهای حل اختلاف ارجاع داده شده که ۴ هزار و ۸۸۶ مورد آن منجر به سازش شده است.

صدور ۲۹۰۴ حکم جایگزین حبس در استان کردستان
به گزارش خبرگزاری موج از کردستان

، بهادر اسدی در نشست خبری با رسانه های کردستان، گفت: در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۳، یک هزار پرونده به صلح یاران ارجاع شد که ۳۷۲ مورد آنها منجر به صلح و سازش شد.

وی با بیان اینکه در این مدت ۲۶ هزار و ۹۴۹ پرونده وارد شورای حل اختلاف استان شده است، اظهار کرد: ۲۹ هزار پرونده در شعب این شورا مورد رسیدگی قرار گرفت که ۳ هزار مورد آن در سال گذشته ثبت شده بود.

معاون حل اختلاف و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان افزود: در این مدت ۱۷ هزار پرونده به شوراهای حل اختلاف ارجاع داده شده که ۴ هزار و ۸۸۶ مورد آن منجر به سازش شده است.

اسدی ادامه داد: میانگین رسیدگی به پرونده های وارد شده به شوراهای حل اختلاف استان کردستان در حال حاضر ۲۱ روز است در حالی که در قانون مدت رسیدگی حداکثر تا ۲ ماه در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: ۱۴ مرکز حمایت از حقوق زنان و خانواده در حوزه های قضایی استان کردستان با هدف حمایت از زنان بی سرپرست و بدسرپرست و معرفی آنها از طریق دادگستری به سازمان های مربوطه جهت کمک و رفع مشکلات مالی، اجتماعی و روانی آنها راه اندازی شده است.

معاون حل اختلاف و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان بیان کرد: با راه اندازی سامانه مسیر (مشاوره ساختن یک راه) و ارجاع پرونده های طلاق توافقی از طریق این سامانه به مراکز مشاوره خانواده، برگزاری دوره های آموزشی پیش از ازدواج برای زوجین در شُرف ازدواج، توسعه کمی و کیفی مراکز مشاوره در کنار دادگاه های خانواده و استفاده از ظرفیت مصلحین و حکمین قرآنی شاهد سازش ۲۱.۳ درصدی متقاضیان طلاق توافقی مراجعه کننده به مراکز مشاوره طرف قرارداد این معاونت و کاهش ۲ درصدی طلاق در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن در استان کردستان بوده ایم.

اسدی گفت: ۱۱ مرکز مهر خانواده جهت ملاقات والدین با فرزندان طلاق در محیطی امن و آرام همراه با ارایه مشاوره روانشناسی و مددکاری خانواده در استان دایر و فعال است که در سال گذشته ۱۴۷۰ مورد ملاقات در این مراکز انجام شده است.

وی اظهار کرد: ۱۵ دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در حوزه های قضایی استان فعال و ۱۷ مشاور در محاکم اطفال و نوجوانان به قضات این شعب مشاوره می دهند.  

معاون حل اختلاف و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان و دانشجویان، افزود: در راستای اجرای این برنامه ضمن آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در زمینه پیشگیری از اعتیاد، ۲۰ کارگاه آموزشی در سطح استان برای دانش آموزان با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شده و طرح امن سازی اطراف مدارس با کمک نهادهای انتظامی در حال اجراست.

اسدی همچنین از اجرای برنامه جامع پیشگیری از خشونت در این معاونت خبر داد و ادامه داد: با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان، در قالب کارگاه های آموزشی مهارت های ارتباطی بدون خشونت به دانش آموزان آموزش داده شده و دانش آموزان با عوامل وقوع آسیب ها وجرایم ناشی از خشونت و آسیب های آن آشنا می شوند.

وی به اجرای طرح قاضی مدرسه در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: آشنایی کافی با مفاهیم حقوقی، زمینه  ساز شناخت حقوق و وظایف فرد بوده و به وی توانایی مدیریت حل اختلافات یا دفاع از حقوق خود را می دهد و با آگاهی بخشی کودکان و نوجوانان در حوزه حقوق فردی و جمعی توسط قضات با تجربه، کاهش آسیب های اجتماعی و افزایش ضریب پیشگیری از جرایم و ناهنجاری ها را می توان انتظار داشت.

معاون حل اختلاف و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان با اشاره به تشکیل و راه اندازی ستاد استانی پیشگیری و مقابله با سرقت در سال گذشته، بیان کرد: در سال گذشته  ۹ جلسه با موضوع های مختلف پیشگیری از سرقت برگزار شد که در آنها علل و عوامل انواع سرقت احصاء شده و راهکارهایی برای علل شناسایی شده ارائه گردید.

اسدی به اجرای برنامه پیگیری و نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی جهت رفع نقاط حادثه خیز و توسعه سامانه های کنترل سرعت و ثبت تخلفات در سطح استان اشاره کرد و گفت: نصب، توسعه و به روزرسانی سامانه های کنترل سرعت و ثبت تخلفات جاده ای در محورهای مواصلاتی استان و تقویت بازرسی از سامانه های فوق با هدف رفع نواقص سامانه های موجود توسط این معاونت پیگیری شده است.

وی اظهار کرد: از جمله حوزه¬هایی که به دلیل نیاز مبرم اشخاص و پایین بودن سطح آگاهی حقوقی شهروندان، همیشه محل مناقشه بوده و حجم بالایی از پرونده های دادگستری را به خود اختصاص داده است حوزه املاک و خودرو می باشد، لذا این معاونت برنامه ریزی مدونی را در ساماندهی روابط حقوقی اشخاص در حوزه املاک و خودرو در سال گذشته و سال جاری مدنظر قرار داده و با همکاری اتحادیه املاک استان در سال گذشته ۱۲ دوره آموزشی برگزار کرده است که از ۷۸۶ نفر متقاضی پروانه تخصصی در این دوره ها پس از برگزاری آزمون، ۶۶۹ نفر موفق به اخذ پروانه تخصصی شدند.

معاون حل اختلاف و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان افزود: در این راستا دو کتاب ارزشمند با موضوع ساده ساز حقوقی مبایعه نامه املاک و ساده ساز حقوقی مبایعه نامه خودرو تدوین و بالغ بر ۱۰۰۰ نسخه از این کتاب¬ها چاپ و در اختیار اتحادیه¬های استان جهت ارائه به مشاورین املاک و خودرو قرار گرفته است.

اسدی با اشاره به برگزاری ۴ جلسه شورای پیشگیری از جرم استان و ۲۶ جلسه شورای پیشگیری از جرم شهرستان های تابعه، ادامه داد: جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم با حضور دستگاه های مرتبط استان به منظور هماهنگی در اجراء طرح ها و برنامه های استانی پیشگیری از وقوع جرم، تشویق نوآوری های منطقه ای، مدیریت پیشگیری از وقوع جرم با استفاده از ظرفیت های بالقوه و ایجاد تحرک و پویایی در استان برگزار می شود.

وی بر تقویت اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی های عمومی تاکید کرد و یادآور شد: در حوزه اطلاع رسانی در سال گذشته یک تیزر، دو موشن گرافیک و یک مستند کوتاه با محتوای پیشگیری از جرم و آسیب های اجتماعی در این معاونت تهیه و منتشر شده است.

معاون حل اختلاف و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان همچنین از تهیه و ارسال ۳۰ عنوان پیامک پیشگیرانه برای ۵۳۲۰۰۰ نفر از شهروندان استان و انتشار ۲۴ طرح و پیام پیشگیرانه از طریق نصب بنر در معابر شهری و زیرساخت های تبلیغات محیطی استان خبر داد.

اسدی به اجرای برنامه کاهش جمعیت کیفری با استفاده از نهادهای ارفاقی و جایگزین حبس اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته ۲۹۰۴ رای جایگزین حبس، ۱۵۴ رای حکم به آزادی مشروط و ۱۳ رای نظام آزادی تحت نظارت سامانه توسط قضات استان صادر شده است.

وی در پایان با اشاره به همکاری ۳۰۲۳ نفراز شهروندان استان به عنوان دیده بان پیشگیری با این معاونت، بیان کرد: آحاد جامعه می توانند مشاهدات و گزارش های خود را در رابطه با تخلفات و جرایم اتفاق افتاده از طریق سامانه جامع ارتباط مردمی (سجام) قوه قضاییه به اطلاع مسئولین دادگستری استان رسانده و به این ترتیب در پیشگیری و حل مسایل مربوط به تخلفات و جرایم مشارکت کنند.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه