مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی بانه- مریوان:
جهانی شدن اقتصاد مستلزم پیشرفت مناطق آزاد تجاری می باشد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی بانه- مریوان گفت : منطقه آزاد بانه و مریوان به دلیل موقعیت استراتژیک با کشور عراق، چشم اندازی روشن برای توسعه اقتصادی کشور و نیز استان کردستان دارد.
![جهانی شدن اقتصاد مستلزم پیشرفت مناطق آزاد تجاری می باشد](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/t1JNSUbgFbId/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAehxWz89ttAKxw/%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1+%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B7%D9%82+%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF+%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C+%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%87+%D9%88+%D9%85%D8%B1%DB%8C%D9%88%D8%A7%D9%86+.jpg)
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی بانه- مریوان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج در کردستان اظهار داشت: مناطق آزاد یکی از اصلیترین نمادهای جهانی شدن اقتصاد، مبتنی بر همکاری های منطقهای، فرصتسازی برای تعامل با شرکتهای خارجی و تلاش برای بهره برداری حداکثری از مزیتها و فرصتهای موجود میباشند، بر همین اساس منطقه آزاد بانه و مریوان به دلیل موقعیت استراتژیک با کشور عراق، چشم اندازی روشن برای توسعه اقتصادی کشور و نیز استان کردستان دارد.
اصلی ترین چالش ، طرح جامع منطقه آزاد مریوان و بانه
فردین وکیلی در خصوص چالش های پیش رو اظهار داشت : در خرداد ماه سال ١٤٠١ قرارداد منعقد شده و تا پایان دی ماه ١٤٠٢ اعتبار داشت و قرار بر تحویل پروژه بوده است ، اما کار ٢٠ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که پس از پیگیری و جلسات فراوان و جهت تعیین تکلیف قرارداد ضرر مالی و زمانی به سازمان و سرمایه گذارن وارد نشود که پس از پیگیری پاسخ مناسب دریافت نشد و لذا دنبال تعیین تکلیف هستیم تا منع قانونی برطرف شود و سریعتر به نتیجه برسیم.
وی در همین خصوص افزود: مصوبه جدید مجلس مناطق آزاد نه سهمیه مسافری دارند و نه مجوزی برای واردات خودرو و همچنین ما از داشتن سهمیه کالای مسافری معذوریم و ورود ماشین به منطقه آزاد مریوان و بانه را نداریم و فقط برای سرمایه گذاران آن هم فقط در خود منطقه، حتی شهر مریوان را در بر نمی گیرد در بانه هم فقط ١٥ کیلومتر و داخل محدوده است.
و چالش کمبود نیروی انسانی یکی دیگر از مشکلات بوده و باید جذب نیرو از طریق استخدامی باشد که متاسفانه قادر به جذب نیروی قراردادی و شرکتی نیستیم. مجوز ٥٥ نفر نیرو را داریم که پیگیر فرایندهای جذب و استخدام هستیم.
وکیلی در ادامه اظهار داشت : از چالش های دیگر اینکه شهر بانه در محدوده منطقه آزاد بانه، فقط منطقه ویژه اقتصادی بانه را داریم که این منطقه قانونأ در داخل محدوده منطقه آزاد قرار گرفته ایم باید در اختیار منطقه آزاد قرار بگیرد. متاسفانه علی رغم مکاتباتی که با شرکت شهرک ها داشتیم این منطقه را به سازمان تحویل ندادند با توجه به اینکه آن منطقه محصور و مشخص است می توانست کمک خوبی به سازمان شود و نقطه شروع خوبی باشد که متاسفانه این اتفاق نیفتاده و در شهر مریوان شهرک صنعتی بیلو هم در داخل منطقه آزاد قرار گرفته و جزء محدوده به شمار می آید و باید واگذار شود که با مقاومت دستگاه ها روبرو هستیم و همکاری لازم را ندارند.
فراهم سازی زیرساخت های لازم برای فعالیت منطقه آزاد بانه و مریوان
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی بانه- مریوان در خصوص فراهم سازی زیر ساختها بیان کرد: انتصاب ما از آبان سال ١٤٠٢ صورت گرفته و فعالیت ما در همین یک ساله انجام گرفته و یک سال و شش ماه که قبل از انتصاب ما بوده ربطی به ما نداشته و مسئولیت آن با مدیر اجرایی وقت است و در بحث بودجه که سازمان مناطق آزاد به عنوان یک شرکت دولتی فعالیت دارد باید از محل منابع خاص خود استفاده و هزینه کند .
وی افزود: مصوبه سفر اول ریاست جمهوری در دور اول سفرها بالغ بر ٢٤٠ میلیارد بود که پیگیر شدیم هم از سازمان مدیریت برنامه ریزی استان که ٦٠ میلیارد با آن ها بود و ٦٠ میلیارد از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور و ١٢٠ میلیارد از طریق سازمان مناطق آزاد. علاوه بر آن ٥٠ میلیارد هم معاونت وقت ریاست جمهوری برای ایجاد زیرساخت های منطقه تکلیف کرده بوده که استانداری ها پرداخت کنند، علاوه بر آن با پیگیری های زیاد و مکاتبات با دستگاه ها متاسفانه هیچ نتیجه ای کسب نشد و اعلام شد سازمان منطقه آزاد شرکت دولتی است و نمی تواند از بودجه عمومی استفاده کند.
وکیلی اظهار داشت : ما به دنبال جذب سهمیه کالای تجاری بودیم که تا حالا توانستیم ٢٣٧ میلیارد تومان آن را جذب کنیم و سهمیه کالای تجاری سالیانه است و قراردادها منعقد و جذب سازمان شد. امسال هم با هماهنگی های لازم سهمیه را جذب کردیم و همچنین ایجاد دسترسی به شبکه دولت را داشتیم برای اینکه بتوانیم با دستگاه های استان ارتباط بگیریم و کارهای ما از طریق دولت الکترونیک انجام می شود.تجهیزات و سرور مورد نیاز مریوان خریداری شد و به دنبال خرید تجهیزات برای دفتر بانه هم هستیم.
نقش اقلیم کردستان در توسعه مناطق آزاد
فردین وکیلی در خصوص ارزیابی نقش اقلیم کردستان در توسعه مناطق آزاد عنوان کرد: اقلیم کردستان عراق هم بخاطر مسایل فرهنگی، زبانی و نزدیکی بسیار تمایل به فعالیت در منطقه آزاد مریوان و بانه دارند و مزایای حضور در ای منطقه انرژی ارزان ، نیروی انسانی ارزان و معافیت مالیاتی ٢٠ ساله و ورود مواد اولیه و دستگاه ها و تجهیزات در محدوده منطقه بدون اخذ عوارض گمرکی، انگیزه زیادی مشارکت ایجاد می کند. در قالب نمایشگاه و در خود سازمان نشست هایی برگزار شده ودر قالب سرمایه گذاری می توان فرصتیهایی برای سرمایه گذاری ایجاد کرد.
میزان سرمایه گذاری توسط سرمایه گذاران داخلی و خارجی
وی با توجه به سرمایه گذاری در این زمینه عنوان کرد: تا کنون چه میزان سرمایه گذاری توسط سرمایه گذاران داخلی و خارجی در مناطق آزاد تجاری بانه و مریوان صورت گرفته است اعلام کرد: در حوزه سرمایه گذاری ما با دو دسته متقاضی سرمایه گذاری مواجهه هستیم یک دسته کسانی هستند هم سرمایه لازم را دارند و هم طرح ها و ایده هایی که بخواهند در منطقه به اجرا بگذارند و دسته دوم کسانی هستند که فقط سرمایه را دارند و آشنایی خاصی با ظرفیت های منطقه ندارند و منتظر هستند که از طریق منطقه آزاد آن ظرفیت ها به ایشان معرفی شود. ما برای این ها حدود ١٢٠ بسته سرمایه گذاری در حوزه های صنعتی، خدماتی و گردشگری و کشاورزی آماده کردیم که به آنها ارائه کنیم.
و همچنین برای معرفی منطقه آزاد مریوان و بانه و فرصت های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران را معرفی کنیم حضور فعال در نمایشگاه ملی معتبر داشتیم و توانستیم تقاضای سرمایه گذاری بیشتر از ٢٠ همت را جذب کنیم و بانک اطلاعاتی موجود است تا بتوانیم سرمایه گذاری مربوطه را محقق کنیم.
وکیلی در خصوص وضعیت استقرار گمرک منطقه آزاد بانه و مریوان یادآور شد : بهتر است همه مطیع قانون باشند تا ما از ظرفیت های قانونی استفاده کنیم، باید گمرک مناطق آزاد را سریعتر راه اندازی شود و البته با فرصت سازی نه فرصت سوزی ، و همچنین منافع منطقه این است که طبق مصوبه هیات وزیران آن محدوده را در اختیار منطقه آزاد قرار دهند و بتوانیم آنجا را ساماندهی کنیم و گمرک منطقه آزاد را با ایجاد شرایط قانونی لازم مهیای اخذ مجوز نماییم تا بتوانیم سهمیه کالای تجاری را جذب کنیم و صرف زیرساخت ها کنیم.
وکیلی افزود : در جلسه اخیر مدیریت یکپارچه سازی مرز رسمی باشماق مریوان ، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان از فرصت سوزی های گسترده در مدیریت مناطق آزاد بانه و مریوان سخن به میان آوردند و به نظر بنده منطقه آزاد می تواند یکی از اهرم های توسعه اقتصادی استان کردستان باشد و ما فرصت ها و ظرفیت های زیادی از قبیل آب فراوان، زمین حاصلخیز، گردشگری و بسیاری دیگر از ظرفیت ها را در استان داریم و راه اندازی بهینه منطقه آزاد یک پروسه زمانبر بوده پس باید از منطقه آزاد به عنوان تنها یکی از اهرم های توسعه اقتصادی استان کردستان نام ببریم و نه اینکه همه توسعه اقتصادی استان و یا عقب ماندگی آن را به منطقه آزادگره بزنیم و فرافکنی کنیم.
دستاورد هایی منطقه آزاد بانه و مریوان در مدت انتصاب
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری در راستای دستاورد دوره مدیریت اظهار داشت: ایجاد دسترسی به سامانه ثبت شرکت های منطقه آزاد که هماهنگی آن از طریق دبیرخانه شورای عالی انجام شده و قادر خواهیم بود شرکت هایی که تمایل به سرمایه گذاری در منطقه آزاد بانه و مریوان داشته باشند برای طی فرایند قانونی ثبت در خود منطقه آزاد انجام شود و جهت ساماندهی بحث درآمدی، برای ساماندهی یک الزام قانونی برای ایجاد حساب متمرکز خزانه که یک فرآیند بسیار پرپیچ و خم بود و خوشبختانه با همت همکاران به انجام رسید .
فردین وکیلی در ادامه افزود: یکی ازپیش نیازهای اصلی طرح جامع هست که با تلاش و پیگیری مستمری که داشتیم ما توانستیم قراردادش را از طریق منطقه آزاد قشم که کارفرمای منطقه بودند دراواخر اسفندماه ببندیم و خوشبختانه تا خردادماه نقشه پایه منطقه آزاد بانه و مریوان را با استفاده از پهپادهای روز هم تصویربرداری کنیم و هم نقشه برداریش انجام بشود و اکنون یک نقشه بسیار با کیفیت با مقیاس یک ٥٠٠م را داریم که برای سال های متمادی برای منطقه قابل استفاده است. نکته حائز اهمیت اینکه این نقشه پایه وجود نداشته و یکی از دلایلی که شرکت مجری طرح جامع به عنوان یکی از ایراداتی که می گرفتند این بود که نقشه پایه در اختیار ما قرار نداشته و این بهانه ای برای به تعویق افتادن بود که حل شد.
وکیلی درپایان یادآور شد : ما از بدو انتصاب مکاتباتمان را با سازمان منابع طبیعی استان داشتیم و این مکاتبات با توجه به بزرگی مساحت گفتند نمی توانند انتقال اسناد را مستقیما انجام دهند و باید از طریق سازمان منابع طبیعی کل کشور صورت بگیرد، بر همین اساس ما مکاتبه ای با رئیس سازمان منابع طبیعی کشور داشتیم که جوابیه تصویب را دریافت کردیم ، و فایل نهایی برای انتقال اسناد به اداره ثبت اسناد استان ارسال تا نقل و انتقال اسنادصورت بگیرد و ما پیگیر آن هستیم.
ارسال نظر