استاندار کرمانشاه:
امکانات لازم برای رشد و جهش بخش کشاورزی باید فراهم شود
هوشنگ بازوند گفت: استفاده کارآمد از ظرفیت های بخش کشاورزی استان برای تحقق توسعه پایدار ضروری است و باید از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی اقتصادی حرکت کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، استاندار کرمانشاه در شصت و هشتمین جلسه شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی که به منظور بررسی مشکلات متقاضیان ایجاد واحدهای مکانیزاسیون و اداوت کشاورزی و و عملکرد صندوق حمایت از بخش توسعه کشاورزی برگزار شد؛ اظهار داشت: استان کرمانشاه با دارا بودن ۹۴۰ هزار هکتار زمین زراعی و میانگین تولید سالیانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی یکی از قطب های اصلی کشاورزی کشور است.
وی افزود: برای جهش تولید و رشد بخش کشاورزی باید ابزار لازم برای کشاورزان تأمین شود و بر این اساس برای تأمین نیازهای کشاورزان به ویژه تراکتور، اداوت دنباله بند و سایر امکانات باید مدیریت واحدی شکل بگیرد و موضوع تأخیر در تحویل ادوات بررسی و در تیمی کارشناسی ساماندهی شود.
مقام ارشد استان به ظرفیت های ویژه آب و هوایی، میزان بارش ها نسبت به میانگین کشوری، چهارفصل بودن استان و سایر پتانسیل های بخش کشاورزی اشاره داشت و گفت: یکی از ظرفیت های پررنگ و مهم برای توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در استان بخش کشاورزی است که با اجرای سامانه گرمسیری در سال گذشته شاهد افزایش تولیدات کشاورزی در منطقه به میزان ۳۵۰ هزار تن بودیم که سبب ایجاد اشتغال در روستاها، افزایش سرانه درآمد و توسعه پایدار می شود.
بازوند بهره برداری از چهار هزار و ۵۰ هکتار دیگر از شبکه آبیاری سامانه گرمسیری در هفته گذشته را که توسط رییس جمهوری افتتاح شد، گامی دیگر در راستای بهره مندی کشاورزان از آب مناسب و افزایش تولید دانست و گفت: با فراهم شدن امکانات لازم و افزایش بهره وری با استفاده از سیستم های آبیاری مدرن و مکانیزه باید از سمت کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی اقتصادی برویم و لازمه تحقق این مهم نیز فراهم نمودن ابزارهای مدرن و استفاده از تکنولوژی های نوین در مراحل مختلف تولید محصول است.
استاندار کرمانشاه از توجه و نگاه دولت به توسعه بخش کشاورزی در استان تشکر و قدردانی کرد و خاطرنشان ساخت: جهاد کشاورزی، تعاون روستایی و بانک کشاورزی باید موضوع تأخیر در تحویل ادوات و تراکتورهای مورد نیاز کشاورزان را بررسی کنند و با تقسیم کاردستگاهی زمینه بهبود این وضعیت را فراهم و به گونه ای عمل نمایند که افراد واجد شرایط در کمترین زمان ممکن به تجهیزات مورد نیاز با تسهیلات در نظرگرفته شده دسترسی پیدا کنند.
وی شرایط استان کرمانشاه را به لحاظ زمین های دیم و آبی نسبت به دیگر استانها مطلوب ارزیابی کرد و تأکید کرد: باید برای تداوم پیشرفت در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۰ سندی توسط جهاد کشاورزی و بانک تهیه و تدوین شود تا با شناسایی چالش و فرصت ها بتوانیم در مسیر رشد و توسعه از ظرفیت های ملی و استانی استفاده نماییم.
مقام ارشد استان که در جلسه شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی سخن می گفت از فراهم شدن امکان نشستی با مسوولین سلیمانیه عراق به منظور بهره مندی از ظرفیت ایجاد شده برای توسعه مبادلات تجاری خبر داد و گفت: با توجه به تصویب منطقه آزاد تجاری قصرشیرین و اعلام ضوابط و سازو کارهای فعالیت با همکاری اتاق بازرگانی باید بتوانیم زمینه جذب سرمایه گذاری و افزایش مبادلات تجاری را به ویژه در مرزپرویزخان افزایش دهیم.
گفتنی است در این جلسه درخواست متقاضیان واحدهای مکانیزاسیون بررسی و بر ضرورت رفع موانع به منظور فراهم نمودن شرایط تولید ادوات کشاورزی تأکید شد که در ادامه بانک کشاورزی نیز گزارشی از روند تسهیلات پرداختی به کشاورزان در سال گذشته ارائه کرد.
ارسال نظر