تعاملات اقتصادی کرمانشاه و تاجیکستان وارد دور جدیدی شد
افزایش تعاملات تجاری بین کرمانشاه و تاجیکستان در در نشست سفیر تاجیکستان در ایران با جمعی از مدیران و فعالین اقتصادی کرمانشاه کلید خورد.
، نظامالدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران در نشست با جمعی از مسئولان و فعالان اقتصادی استان کرمانشاه، با ابراز ناراحتی از محدودیت تعاملات تجاری بین ایران و تاجیکستان تصریح کرد: خوشبختانه با رایزنیهای بیشتر تعاملات دو کشور طی سال گذشته به حدود ۲۷۰ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ با ۵۷ میلیون دلار با رشد پنج برابری روبرو بوده است.
وی ادامه داد: امیدواریم با توسعه رایزنیهای انجام شده، میزان تعاملات تجاری ایران و تاجیکستان امسال به ۳۰۰ میلیون دلار برسد و حتی با بررسیهای انجام شده این ظرفیت نیز وجود دارد که تعاملات تجاری دو کشور را طی سالهای آینده تا ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یابد.
زاهدی با بیان اینکه اکنون عمده تجارت این کشور با استانهای شمال شرقی ایران صورت میگیرد، گفت: تمایل داریم با سایر استانها از جمله کرمانشاه نیز همکاری کنیم.
سفیر تاجیکستان در ایران تامین انرژی و کشاورزی را دو راهبرد کاربردی در مسیر توسعه روابط دو جانبه یاد کرد و افزود: تاجیکستان پذیرای سرمایه گذاران هستیم و بیش از ۱۲۰ مورد امتیاز و تسهیلات برای سرمایهگذاران در نظر گرفتهایم.
عبدالوحید محمدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز در این نشست از توانمندیهای تولیدی و تجاری ایران یاد کرد و گفت: کالاهای تولیدی ایران بواسطه تکنولوژی بومی و انرژی ارزانی که در اختیار داریم، بسیار رقابتپذیر است.
وی با اشاره به اینکه ایران و تاجیکستان میتوانند در زمینههای مختلفی با یکدیگر همکاری داشته باشند، اظهار کرد: در سفر رئیس جمهور شهید به تاجیکستان توافقنامههایی بین دو کشور امضا شد که امیدواریم اجرایی شود.
محمدی با تاکید بر اینکه تعاملات اقتصادی دو کشور باید با محوریت بخش خصوصی باشد، ادامه داد: نقش بخش دولتی تسهیلگری، پشتیبانی و همراهی است.
وی از نقش مهم و محوری کرمانشاه در تجارت و اقتصاد غرب کشور نیز یاد کرد و گفت: تاجیکستان میتواند برخی از کالاهای مصرفی مورد نیاز ما را تامین کند و ما نیز برخی تولیدات خود را به این کشور صادر کنیم.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، این استان میتواند مسیر ترانزیت برای صادرات کالاهای تاجیکستان به کشورهای عربی خصوصا عراق باشد.
محمدی سرمایهگذاریهای مشترک بین کرمانشاه و تاجیکستان و گردشگری را نیز از دیگر زمینههایهمکاری دوطرف برشمرد.
رضا سلیم ساسانی رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این نشست با بیان اینکه تاجیکستان با توجه به قرابت فرهنگی و زبانی دو ملت از شرکای تجاری خوب ایران محسوب میشود، گفت: اگرچه عمده تجارت با این کشور از سمت استانهای شمال شرق ایران صورت میگیرد، اما اتاق کرمانشاه تعامل خوبی با اتاقهای این استانها دارد و میتوانیم برای گسترش مناسبات تجاری با تاجیکستان یاریگر یکدیگر باشیم.
وی ادامه داد: تاجیکستان با حجم تجارت خارجی ۶.۹ میلیارد دلار در سال ظرفیت قابل توجهی در صادرات پنبه، انواع فلزات، سیمان و … دارد. به علاوه انواع فرآوردههای نفتی، محصولات پتروشیمی و … را وارد میکند که کشور ما میتواند بخش زیادی از این کالاها را برای تاجیکستان تامین کند.
به گفته ساسانی، استان کرمانشاه نیز با صادرات سالانه بالغ بر سه میلیارد دلار انواع کالا، میتواند بخشی از نیاز بازار تاجیکستان را تامین کند.
ارسال نظر