English

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان:

سالانه ۲۷ هزار دیدار با خانواده معظم شهدای گیلانی در قالب طرح «سپاس» انجام می شود

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان با تبریک فرا رسیدن هفته دولت،اظهار کرد: سالانه ۲۷ هزار دیدار با خانواده معظم شهدای گیلانی در قالب طرح «سپاس» درراستای تاکید مقام معظم رهبری در استان انجام می شود.

سالانه 27 هزار دیدار با خانواده معظم شهدای گیلانی در قالب طرح «سپاس» انجام می شود

به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، عبدالله پاکاری، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان،  در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: شهیدان رجایی و باهنر به عنوان دو دولتمرد بزرگ تاریخ انقلاب می توانند سرمشق کاملی برای همه کارگزاران، مدیران و کارکنان باشند.

وی انقلابی بودن، ولایتمدار بودن، ایمان، اخلاص و خدمت به مردم به ویژه محرومان را از جمله خصوصیات بارز شهیدان رجایی و باهنر دانست و عنوان کرد: امیدوارم با الگو قرار دادن این بزرگواران بتوانیم منشا خدمت برای رشد، توسعه و آبادانی بیش از پیش کشور باشیم.

افزایش میانگین سنی ایثارگران در گیلان

این مقام مسئول، با بیان اینکه ایثارگران از حیث شرایط خاص همواره با نیازهای مختلفی مواجه هستند، تصریح کرد: امروزه میانگین سنی ایثارگران افزایش یافته؛ به گونه ای که میانگین سنی والدین شهدا ۸۲ سال، همسران شهدا بالای ۶۰ سال و فرزندان شاهد و ایثارگر ۳۵ سال است و لذا نیازهای امروز آنان با ۳۰ سال قبل تفاوت دارد.

پاکاری، بحث درمان را یکی از محورهای اصلی بنیاد شهید دانست و گفت: علاوه بر مباحث خدمات دهی به ایثارگران در حوزه های درمان و اشتغال، بحث معیشت گروه های خاص ایثارگری نیز جزو دغدغه های ماست  و در حال حاضر ۱۰ هزار نفر از ایثارگران ما خدمات دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه بنیاد شهید وظیفه ارائه خدمات به ایثارگران را دارد، عنوان کرد: یکی از ماموریت های ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از طریق الگوسازی برای جامعه است و لذا توجه به ایثارگران به عنوان مصادیق عینی فرهنگ ایثار و شهادت می تواند به این الگوسازی کمک کند.

بیش از ۲۸۰ نفر از ایثارگران  درگیلان جزو نخبگان و مخترعان هستند

مدیرکل بنیاد شهید گیلان، با اشاره به جایگاه علمی و تحصیلی فرزندان شاهد و ایثارگر، خاطرنشان کرد: امروزه بیش از ۲۸۰ نفر از ایثارگران ما جزو نخبگان و دارای تالیفات علمی و اختراعات هستند؛ همچنین بیش از ۴ هزار فعال قرآنی شاهد و ایثارگر داریم که ۸۰۰ نفر از آنان در مسابقات قرآنی شرکت می کنند.

پاکاری، ضمن قدردانی از اعتماد دولت به ایثارگران در عرصه مناصب اجرایی، یادآور شد: معمار کبیر انقلاب اسلامی از بنیاد شهید تعبیر به افضل نهادها کردند لذا باید کاری کنیم که شایسته این عنوان باشیم و فرهنگ ایثار و شهادت را به معنای واقعی کلمه در جامعه نهادینه کنیم.

وی با اشاره به تصویب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در سال ۸۶ و اجرایی شدن آن در دولت تدبیر و امید، تصریح کرد: این قانون دارای ۷۴ ماده و ۱۴ آیین نامه اجرایی است. خوشبختانه قانون برنامه ششم بخشی از کسری های قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را جبران و ظرفیت جدیدی در حوزه قانونی برای ایثارگران فراهم کرده است.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان، خواستار همراهی و مشارکت دستگاه ها در اجرای مفاد قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران شد و گفت: دولت مکلف به تامین منابع مورد نیاز برای اجرای قوانین است.

گیلان هشت هزار شهید والامقام دارد

وی با بیان اینکه استان گیلان هشت هزار شهید والامقام دارد، تاکید کرد: از حیث جمعیت و بعد مسافت از جبهه های جنگ، استان گیلان ششمین استان کشور در تعداد شهدا بوده و ۴ درصد از جمعیت ایثارگران را به خود اختصاص داده است. همچنین ۲۲ شهید مدافع حرم داریم که در راه دفاع از آرمان های انقلاب و حریم اهل بیت(ع) به درجه رفیع شهادت رسیدند.

پاکاری، شهید سید یونس رودباری، سرداران شهید حسین املاکی، شهید مهدی خوش سیرت، شهید قلی پور و شهید احسانبخش را جزو شهدای برجسته گیلان دانست و یادآور شد:در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب به صورت ویژه به معرفی شهید سید یونس رودباری به عنوان اولین شهید انقلاب خواهیم پرداخت.

وی برگزاری کنگره هشت هزار شهید گیلان را یکی از افتخارات استان دانست که در سال ۹۵ صورت گرفت و افزود: در کنار کنگره اصلی اجلاس های تخصصی فرهنگیان، زنان و ایثارگران را برگزار کردیم که نمونه ای موفق از وفاق، همدلی و مشارکت مردم و دستگاه ها در تکریم مقام شهدا بود. استان گیلان در برگزاری یادواره های شهدا نیز جزو استان های پیشتاز کشور است و سالانه حدود ۹۵۰ یادواره برگزار می کنیم. البته به دنبال ارتقای کیفی و محتوایی یادواره های شهدا هستیم تا خروجی آن موجب ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شود.

مدیرکل بنیاد گیلان، از تشکیل هشت جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان طی دو سال گذشته مطابق ماده ۶۳ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران خبر داد و اضافه کرد: شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به ریاست رئیس جمهور برگزار می شود و هدف آن ترویج و نهادینه کردن فرهنگ جهاد و ایثار و شهادت، زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا و بررسی مباحث مربوط به حوزه ایثارگران در بخش های فرهنگی، ترویجی و خدمات رسانی است. در واقع این شورا کار تصمیم گیری، سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت را در حوزه ایثار و شهادت توسط دستگاه ها انجام می دهد.

گلزار شهدای لاهیجان و آستانه اشرفیه در حال انجام است

وی با بیان اینکه شورای مشورتی ایثارگران در قالب طرح معتمدین معین و در راستای بهره گیری از ظرفیت ایثارگان جهت رسیدگی به امور خود ایثارگران پیگیری می شود، ادامه داد: یکی از مباحث مورد توجه خانواده های شاهد و ایثارگر و دوستداران فرهنگ ایثار و شهادت، ساماندهی گلزارهای شهدا به عنوان نمادی از مقاومت، جانفشانی و یادآوری هشت سال از پرافتخارترین دوران این مملکت است. خوشبختانه از یک هزار و ۲۸۸ گلزار شهدا در استان تقریبا کار ساماندهی به اتمام رسیده و تنها دو گلزار در لاهیجان و یک گلزار در آستانه اشرفیه در حال انجام است.

پاکاری متذکر شد: وقتی بنایی با این عظمت ساخته می شود نیازمند رسیدگی و نگهداری است لذا براساس پیش بینی قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران این ماموریت به وزارت کشور از طریق شهرداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها واگذار شده است. متاسفانه در حوزه نگهداری از گلزارهای شهدا با مشکل مواجه هستیم؛ این در حالی است که براساس قانون ۲۰ درصد اعتبارات فرهنگی دستگاه ها باید صرف حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت شود.

اجرای طرح سپاس در گیلان

وی با بیان اینکه دیدار با خانواده های شهدا و ایثارگران در قالب طرح «سپاس» مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری است، اضافه کرد: زیارت خاندان شهدا و ایثارگران موجب آرامش و روحیه مضاعف مسئولان نظام در مسیر خدمت رسانی می شود لذا در استان گیلان سالانه حدود ۲۷ هزار دیدار انجام می گیرد که ۳۵ درصد آن با مشارکت دستگاه هاست همچنین بخشی از دیدارها در قالب طرح پایش سلامت و سرکشی از مراکز درمانی انجام می شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان، مقوله اشتغال را یکی از دغدغه های اصلی جامعه دانست و یادآور شد: مطابق ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ۲۵ درصد سهمیه استخدامی دستگاه ها باید به فرزندان شاهد و ایثارگر اختصاص پیدا کند. ۲ هزار و ۸۰۰ نفر بیکار داریم که سال گذشته موفق به استخدام  تعداد محدودی شدیم که خوشبختانه در سال جاری ۵۰ درصد رشد در استخدام ها داشتیم. بنیاد شهید با ارائه خدمات مشاوره شغلی و استفاده از منابع و تسهیلات موفق به ایجاد فرصت خوداشتغالی برای ۲۱۳ نفر از ایثارگران در سال ۹۶ شده است.

این مقام مسئول، با تاکید بر ضرورت حفظ و ارتقای سلامت ایثارگران و رسیدگی به نیازهای درمانی آنان، گفت: امروزه تعداد قابل توجهی از والدین شهدا به رحمت ایزدی پیوسته اند که نشان می دهد فرصت ما برای خدمت گزاری کم است لذا در حوزه درمان صد درصد هزینه ها توسط دولت در قالب پوشش بیمه های پایه، همگانی و تکمیلی پرداخت می شود. در استان گیلان ۳۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه پایه و بیش از ۵۵ هزار نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند و با ۶۰۰ مرکز درمانی و درمانگاه و همه بیمارستان های مهم استان قرار بستیم.

وی با بیان اینکه ۳۴ درصد ایثارگران در شهرستان رشت قرار دارند، خاطرنشان کرد: براساس دستور استاندار گیلان در راستای به کارگیری جوانان و بانوان، ۵ انتصاب انجام دادیم و اعتقاد ما بر این است که جوانان پرانرژی تر، به روز تر و با انگیزه تر هستند و با تلفیقی از انرژی جوانی و تجربه نیروها می توانیم گام های موثرتری در راستای خدمت رسانی برداریم.

تاکنون ۲۲۰ هزار اثر از شهدای گیلان جمع آوری شده است

پاکاری، مستندسازی و جمع آوری آثار مربوط به شهدای عزیز را یکی دیگر از ماموریت های بنیاد شهید در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دانست و عنوان کرد: تاکنون ۲۲۰ هزار اثر از شهدای گیلان را جمع آوری و براساس موضوعاتی همچون نماز، ولایت، عفاف و حجاب، ازدواج آسان، دفاع مقدس و... طبقه بندی کرده ایم و از این آثار در مناسبت های مختلف استفاده می شود.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان، ثبت خاطرات شهدای عزیز از زبان والدین و همرزمان و مکتوب نمودن این خاطرات را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: طی دو سال اخیر ۶۰۰ خاطره از والدین شهدا را در قالب مصاحبه های تلویزیونی به ثبت رسانده ایم.

وی از اجرای کامل طرح پایش سلامت برای والدین شهدا و ایثارگران واجد شرایط خبر داد و متذکر شد: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برنامه های خوبی در حوزه تالیفات و تولیدات هنری و نرم افزاری داریم. امسال برای نخستین بار جشنواره ایثار اجتماعی را در استان برگزار خواهیم کرد. همچنین جشنواره ملی «نامه ای به یک شهید» و برگزاری تئاتر خیابانی ایثار و شهادت به صورت کشوری در ۲۲ اسفند با جدیت دنبال می شود.

راه اندازی مدرسه خلاقیت و ایده پردازی ویژه فرزندان شاهد و ایثارگر در گیلان

پاکاری، راه اندازی مدرسه خلاقیت و ایده پردازی ویژه فرزندان شاهد و ایثارگر با همکاری بنیاد نخبگان استان را از دیگر برنامه های علمی و تحصیلی دانست و افزود: فرهنگ ایثار و شهادت منبعث از فرهنگ کربلاست و توجه ما به یادگاران و بازماندگان این فرهنگ از مصادیق عملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است. شهید اختصاص به یک طیف خاص ندارد و متعلق به همه مردم است و لذا بنیاد شهید بدون کمک سایر دستگاه ها قادر به اجرای همه برنامه ها نیست.

پاکاری ، با بیان اینکه همه ما باید خودمان را به فرهنگ ایثار و شهادت پیوند بزنیم، اضافه کرد: موضوع ایثار همیشه در جامعه جاری و ساری است و اگر کسی منافع اکثریت را بر منافع خودش ترجیح دهد، در واقع نوعی ایثار کرده است. امروزه مقوله ایثار اجتماعی یکی از شاخصه های رشد و توسعه یافتگی جوامع محسوب می شود و در کشور ما نیز تاکنون عامل تعالی بوده و می تواند کمک شایانی به رفع مشکلات مردم کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه