قصه گوی کودک و نوجوان عنوان کرد:
نقش تعیین کننده قصه گویان در پبشبرد اهداف فعالان حوزه تعلیم و تربیت
یک قصه گوی کودک و نوجوان در گیلان، گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته قصه گویی برای رسیدن به اهداف آموزشی، اخلاقی و پرورشی به صورت جدی دنبال می شود و در حال اجراست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج از گیلان، قصه گویی در طول تاریخ برای افراد جذابیت و کشش خاص داشته است و ردپای قدمت قصه گویی را می توان در سنگ نوشته و دیوار نگاره های و در دل غارهای و آثار باستانی باقی مانده از اجداد ما جستجو کرد.
از زمان های گذشته تا به امروز قصه گویی به عنوان یک رسانه و ابزار آموزشی در انتقال مفاهیم کاربرد داشته و اگر بدرستی بر اساس اهداف از پیش تعیین شده بکار گرفته شود بسیاری از واژه ها و مفاهیم را می توان در حوزه های مختلف، با کمترین هزینه منتقل کرد.
در نظام تربیتی اسلام هم بر اهمیت و کاربرد روش قصه گویی تاکید شده است و ۶۳ سوره از ۱۱۴ سوره قرآن کریم، حاوی قصه و حکایت است .
گرچه زبان اصلی قرآن، زبان دین و هدایت معنوی است، امّا در کاملترین وجه خود از شیوه داستان سرایی و قصص برای ابلاغ پیام خویش بهره برده است.
در تعریف قصه گویی آمده است؛ قصه گویی عبارت است از هنر یا حرفه نقل داستان به صورت شعر یا نثر که شخص قصه گو آن را در برابر شنونده زنده اجرا می کند.
با این وصف، قصه گویی در مورد کودکان، یک شیوه تربیتی بوده و یکی از ابزار های مهم اصلاح و تغییر رفتار کودکان محسوب می شود.
پیش دبستان پسران سما دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت چند سالی است که از این روش برای بیان اهداف آموزشی و تربیتی خود بهره می برد که منجر به نتایجی مطلوب و ملموسی شده است.
آغاز هفته کتاب و کتابخوانی و اجرای قصه گویی توسط شهره رستمی مربی پیش دبستان سما واحد رشت برای نو آموزان این واحد آموزشی بهانه ای شد تا با این قصه گوی کودک و نوجوان در باب اهمیت این روش در بیان مفاهیم اخلاقی، تربیتی و آموزشی در حوزه تعلیم و تربیت صحبتی داشته باشیم .
شهره رستمی با اشاره به اهمیت حوزه داستان و قصه به ویژه قصه گویی اظهار کرد: سالهاست که به قصه گویی و روش های نوین آن فکر و علاقمندی خود را به صورت اجراهای خصوصی در داخل کلاس دنبال می کنم و با نوآموزانم به تمرین می پردازم.
وی افزود: در چند سال اخیر بویژه دو سال گذشته با ثبت نام در کلاس های آوا آموزی، نمایش و بلند خوانی در تهران به دانش علمی خود افرودم تا بتوانم علایق خود را با ساختاری مناسب به اجرا در اورم.
به گفته رستمی، حاصل اجراهایی که در پیش دبستان و کلاس اولی ها سما دختران رشت داشته ام نتایج روشن و علاقمندی بچه ها کاملا مشهود بود، ونکاتی که قابل تأمل و اندیشه بود حاصل شد.
قصه گویی مکملی قدرتمند و همسو با آموزش های روزانه
وی تصریح کرد: در قصه گویی تجربیاتی است که نو آموزان به صورت میدانی و مستقیم و بی واسطه بدست می آورند و تجربه می کنند که این روش به عنوان مکمل قدرتمند و همسو با آموزش های روزانه و تعریف شده عمل می کند.
این قصه گوی کودک و نوجوان با اشاره به اینکه در بسیاری از کشور های پیشرفته و توسعه یافته و یا در حال توسعه قصه گویی برای رسیدن به اهداف آموزشی، اخلاقی و پرورشی به صورت جدی دنبال می شود و در حال اجرا می باشد، خاطر نشان کرد: دعوت از تصویرگران، نویسندگان، قصه گویان و برگزاری فستیوال های مهم در پیشبرد اهداف فعالان حوزه تعلیم و تربیت نقش تعیین کننده ای دارد.
وی اذعان کرد: کودکان در قصه گویی با مفاهیمی همچون خوب دیدن، خوب شنیدن، درک مطلب، تقویت قوه تخیل، تجربه کارهای تیمی، نظم و انضباط تیمی و فردی، بدست آوردن اعتماد به نفس، همکاری و تعامل، بازی و نشاط آشنا می شوند.
رستمی انتخاب داستان های مفید برای کودکان را حایز اهمیت خواند و ادامه داد: در نهایت می توان با انتخاب داستان های مناسب و انتقال صحیح مفاهیم از طرف قصه گو به کودکان به نتایج مطلوبی دست یافت زیرا همه کودکان حق دارند کتاب های با کیفیت بخوانند.
ارسال نظر