English

توصیه‌های پلیس گیلان:

خطر تصادف با وسایل نقلیه در کمین کودکان/توجه به نقاط ضعف کودکان در عبور از خیابان

بازگشایی مدارس برای دانش‌آموزان با شور و نشاط وصف‌ناپذیری همراه است اما این شور و نشاط، معمولاً برای والدین با اضطراب و نگرانی خاصی توأم می‌‌شود به‌ یقین می‌توان گفت که سلامتی و امنیت کودکان، بیشتر از مسائل مربوط به درس و مدرسه برای خانواده‌ها اهمیت دارد.

خطر تصادف با وسایل نقلیه در کمین کودکان/توجه به نقاط ضعف کودکان در عبور از خیابان

به گزارش خبرگزاری موج گیلان، پلیس گیلان با صدور پیامی در خصوص بازگشایی مدارس و پیشگیری از آسیب‌پذیری کودکان هشدار داد.

متن پیام به شرح زیر است:

بازگشایی مدارس برای دانش‌آموزان با شور و نشاط وصف‌ناپذیری همراه است اما این شور و نشاط، معمولاً برای والدین با اضطراب و نگرانی خاصی توأم می‌‌شود به‌ یقین می‌توان گفت که سلامتی و امنیت کودکان، بیشتر از مسائل مربوط به درس و مدرسه برای خانواده‌ها اهمیت دارد.

به هر حال نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که کودکان، همواره در معرض آسیب‌ قرار دارند. اگر چه آسیب‌پذیری کودکان هم در فضای خانه و هم محیط خارج از آن محتمل است اما تا زمانی که آن‌ها در خانه هستند، والدین کمتر نگران می‌‍‌شوند چرا که حمایت خانواده از کودکان در داخل منزل تا حد زیادی آن‌ها را از خطرهای ناشناخته دور می‌سازد. بررسی‌های صورت گرفته حکایت از آن دارد که بسیاری از انحرافات کودکان و نوجوانان در مسیر مدرسه به خانه اتفاق می‌افتد.

متاسفانه برخی از خانواده‌ها، توجه خود را آن‌گونه که شایسته است به اهمیت و تأثیر این مسیر و خطرات نهفته در آن معطوف نمی‌کنند. بدون تردید، مصونیت بخشیدن به کودکان در مقابل خطرات پیرامون‌شان، آموزش و آگاه‌سازی آن‌ها، نیازمند صرف انرژی، وقت و حوصله‌ فراوان توسط والدین است که البته قبل از هر چیز به دانش و مهارت خود آن‌ها بستگی دارد با این وجود پیشگیری از آسیب‌پذیری کودکان و افزایش احساس امنیت خانواده‌ها به وجود هماهنگی‌های لازم میان اولیاء و مربیان از یک سو و پلیس از سوی دیگر نیاز دارد به عبارت دیگر بسترهای تولید و افزایش امنیت دانش‌آموزان در ابعاد مختلف پیشگیری از بزهکاری و بزه‌دیدگی، دارای سه ضلع مهم و تعیین‌ کننده شامل خانواده، نظام آموزش و پرورش و پلیس می‌باشد.

آن‌چه مسلم است برای مقابله با هر تهدیدی، ابتدا باید تمام ابعاد و زوایای آن را به خوبی شناسایی کنیم همچنان که لازم است، ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری فرد تهدیدشونده را بشناسیم.

کودکان و پیشگیری از خطر تصادف

یکی از خطراتی که با آغاز سال تحصیلی، دانش‌آموزان را تهدید می‌کند، خطر تصادف با وسایل نقلیه در نقش عابر پیاده است بر همین اساس می‌توان گفت مهم‌ترین و ضروری‌ترین آموزش مورد نیاز دانش‌آموزان، آموزش مسائل ترافیکی است اما اینکه چرا کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر تصادف قرار می‌گیرند به تفاوت ویژگی‌های فکری و رفتاری آن‌ها مربوط می‌شود.

کمتر کودکی را می‌توان یافت که بتواند در یک مقطع زمانی کوتاه به چند مساله فکر کند؛ ایجاد تغییرات ناگهانی در وضعیت ترافیک، ذهن کودکان را آشفته کرده و قدرت تصمیم‌گیری را از آنان سلب می‌کند. بزرگسالان معمولاً برای عبور از خیابان از تمام حواس خود به ‌خوبی بهره می‌گیرند؛ یکی از این حواس، حس شنوایی می‌باشد اما کودکان ممکن است تشخیص درستی از جهت حرکت خودروها بر اساس صدای آن‌ها نداشته باشند و دچار اشتباه شوند.

کودکان همان‌گونه که در بیشتر مسائل بازیگوشی می‌کنند، نسبت به توصیه‌های ترافیکی پدر و مادرشان نیز بی‌توجه هستند. شاید مهم‌ترین عامل آن نیز این باشد که خانواده‌ها برای مجاب کردن فرزندشان، توجه آن‌ها را به مجروحیت یا مرگ معطوف می‌کنند؛ در حالی که دانسته‌های بیشتر کودکان در خصوص نتایج تصادف عابران پیاده با خودرو بسیار محدود است به همین دلیل توصیه‌ها را چندان جدی نمی‌گیرند. اشتباه در تخمین سرعت وسایل نقلیه، یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف کودکان در عبور از خیابان است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه