مدیرکل ارتباطات وزارت علوم، تحقیقات و رشد دانشگاههای کشور؛
موضوع دانشگاههای نسل سوم مبحثی نوین در راستای حل چالشهای جامعه است
مدیرک با حضور مدیرکل ارتباطات وزارت علوم، تحقیقات و رشد دانشگاههای کشورانجام شد؛ل ارتباطات وزارت علوم، تحقیقات کشور گفت: مطرحشدن و دانشگاه هر فعالیت و هر اقدامی که میکند باید یک خروجی داشته باشد و این خروجی نیز باید به حل چالشهای کشور کمک کند.
به گزارش خبرگزاری موج یزد، در آیین افتتاحیه بیست و یکمین کنگره همکاری دولت، صنعت و دانشگاه، محمد سعید سیف مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان رشد چشمگیر مراکز آموزش عالی در کشور به نقش این دانشگاهها در حل چالشها و معضلات اشاره کرد و گفت: رشد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در کنار رشد علمی و همچنین تولید مقالات سالهای پس از انقلاب اسلامی کاملاً واضح و آشکار است اما سؤال اصلی این است که آیا این رشد تأثیری در حل چالشهای کشور داشته است؟
وی در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: اگر به جامعه امروز نگاه کنیم میبینیم مانند گذشته پزشک فیلیپینی و یا کارشناسان خارجی نداریم و این به معنای اثرگذاری مثبت دانشگاهها در جامعه است اما از سوی دیگر میتوان به وجود چالشهای زیادی که در جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت چرا دانشگاهها در حل این چالشها موفق عملنکردهاند.
وی مطرحشدن موضوع دانشگاههای نسل سوم را مبحثی نوین در راستای حل چالشهای جامعه دانست و اظهار داشت: دانشگاه هر فعالیت و هر اقدامی که میکند باید یک خروجی داشته باشد و این خروجی نیز باید به حل چالشهای کشور کمک کند.
وی در ادامه سخنان خود به منابع بالقوه و بالفعل ایران اشاره کرد و گفت: کشور ما کشوری است که دارای موقعیت جغرافیایی مناسب، سواحل طولانی، مخازن و معادن طبیعی است و این منابع در صورتیکه درست استفاده شوند میتوانند زمینهای برای حل چالشها و بهبود اوضاع کشور فراهم کنند.
وی عدم ارتباط بین بخش دانشگاه، صنعت و دولت را بزرگترین چالش برای کشور دانست و بیان داشت: شاید بتوان گفت مهمترین عاملی که موجب میشود مانتوانیم از منابع خود و از قابلیتهایی که در اختیارداریم استفاده کنیم همین مسئله عدم ارتباط این سه ضلع مثلث توسعه است.
وی ایجاد زیستبوم ارتباط بین دولت، صنعت و دانشگاه را عاملی برای حل چالشها و گام نهادن در فرآیند توسعه دانست.
مجموعه پژوهشگران، اساتید و دانشجویان با هم دانشگاه را شکل می دهند
محمد صالح اولیاء رییس دانشگاه یزد به تبیین عواملی پرداخت که در ایجاد مکانیزم ارتباطی بین این حوزه نقش بازدارنده ایفا کردهاند.
وی گفت: بر اساس تجربیات پس از انقلاب و دغدغههای کنونی پاسخ به این پرسش که چه عواملی موجب عدم شکلگیری مکانیزم ارتباطی بین دولت، صنعت و دانشگاه شدهاند بسیار مهم و حیاتی است و در این راستا مدلهای تحلیلی و تئوریهای مختلفی ساختهوپرداخته شدهاند.
رییس دانشگاه یزد ادامه داد: در بیان علل عدم شکلگیری این ارتباط میتوان به موارد متعددی اشاره کرد اما شاید بتوان یکی از علتهای مهم را در توصیه و تبلیغ بهجای ایجاد مکانیزم دانست هرچند که در سالهای اخیر توانستهایم تا حدودی مسیر درست را پیدا کنیم.
اولیاء خاطرنشان کرد: وقتی ما از دانشگاه صحبت میکنیم منظور تنها اساتید و اعضای هیئتعلمی نیستند بلکه مجموعه دانشگاه در معنای کلان آن مدنظر است که در برگیرنده اساتید، دانشجویان و پژوهشگران میشود.
رییس دانشگاه یزد در ادامه سخنان خود به اقدامات دانشگاه یزد برای ایجاد مکانیزم ارتباط اشاره کرد و گفت: دانشگاه یزد در راستای ایجاد اکوسیستم ارتباط صنعت و دانشگاه اقدامات زیادی را ازجمله تأسیس پردیس پژوهش و فناوری باهدف درگیر کردن اساتید و دانشجویان، کانونهای تفکر در راستای ایجاد پیوندهای گفتمانی بین دانشگاه و جامعه، تخصیص مناسب پژوهانه و حمایت از پایاننامهها در راستای ایجاد حلقه واسط و تعاملی را انجام داده است.
ارسال نظر