اکران فیلم دو کمدین استن لورل و الیور هاردی در حوزه هنری یزد
فیلم استن و الی به کارگردانی جان اس برد و بازیگری استن لورل و الیور هاردی در هشتاد و نهمین نشست تخصصی باشگاه فیلم حوزه هنری یزد به نمایش در آمد.
به گزارش خبرگزاری موج یزد، فیلم استن و الی به کارگردانی جان اس برد در هشتاد و نهمین نشست تخصصی باشگاه فیلم حوزه هنری یزد به نمایش در آمد و با حضور وحید حسنی نویسنده و مدرس نویسندگی از جنبههای کمدی و طنز مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
حسنی با اشاره به اینکه این فیلم به سالهای آخر زندگی حرفهای استن لورل و الیور هاردی زوج ماندگار تاریخ کمدی میپردازدۀ، گفت: کمدینها با میمیکها و بازیهای خاصشان معروف شدهاند و اگر دیگران بخواهند بدل آنها را بازی کنند کار سختی است که در این فیلم شاهد آن بودیم ولی در مجموع راضی کننده بود و با کمک تکنولوژی و بازی بازیگران، اثر خوبی ساخته شده است.
این نویسنده، تعجبی که سمت و سویی نداشته باشد را موجب خنده و خندیدن دانست و بیان کرد: طنز زماندار است و با گذر زمان شاید برای نسل بعدی تعجب و جذابیتی نداشته باشد هرچند آثاری هم وجود دارد که پس از قرنها همچنان با استقبال مخاطبان همراه است و سبب تعجب و خنده میشود.
وی با اشاره به بالا بودن ذوق طنز نویسی در ایران افزود: کمدینها موجب ارتقای ذائقه طنز در جامعه میشوند.
این مدرس نویسندگی در ادامه به انواع کمدی و طنز و تفاوت بین آنها اشاره کرد و گفت: کمدی ژانری نمایشی است و در فضای ادبی به کسی که اثر طنز مینویسد عنوان کمدی یا کمدی نویس اطلاق نمیشود. کمدی باید تصویری و در حال اجرا باشد در حالی که طنز عام است و در سایر ژانرها میتواند وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه به رغم باور بعضیها، طنز چیز کمارزشی نیست افزود: طنز از هزل، هجو و فکاهه جدا است و مشخصههای خاص خودش را دارد.
حسنی طنز را یک نقد اجتماعی کارکردگرا که لزوماً خنده دار نیست تعریف کرد و ادامه داد: طنز حتماً باید یک پیامی در بر داشته باشد ولی فکاهه متنی هنری است که هدف آن فقط خنداندن مخاطب است و کارکرد دیگری ندارد.
نویسنده رمان «برنامه نویس»، هزل را مطلب خنده دار بدن قید و بند عنوان کرد و گفت: هزل میتواند از حدود خود فراتر رفته و بدون پایبندی به استانداردها و چارچوب خاصی سخنانی بیهوده و غیرجدی مطرح کند.
وی افزود: هدف هجو تمسخر، بدگویی و برشمردن معایت کسی است.
وی با بیان اینکه این فیلم برشی از زندگینگاره است گفت: زندگینگارهها، زندگی نیستند که از ابتدا تا انتها را شامل میشود بلکه بخشی از آن هستند و کارگردان تلاش کرده تا کمدی بودن آنها در فیلم منعکس شود.
حسنی در ادامه با برشمردن انواع کمدی به تبیین کمدیهای اسکروبال، سالنی، فارس و اسلپ استیک پرداخت.
وی همچنین درخصوص شوخی تصویری و شوخی تکخطی مطالبی را بیان کرد.
در ابتدای این نشست شرکت کنندگان هم نظرات و دیدگاههای خود را درباره فیلم بیان کردند.
نودمین نشست باشگاه فیلم حوزه هنری یزد، ویژه اکران و تحلیل فیلم سینمایی معاون، ساخته آدام مککی، سهشنبه ۱۱ تیرماه، ساعت ۱۸، در نارنجستان هنر این نهاد برگزار میشود.
ارسال نظر