English

آیت الله محمدرضا ناصری یزدی؛

دولت در انتخاب مدیران کارآمدی و نیت خالص افراد را مدنظر قرار دهد

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: دولت در انتخاب مدیران سفارش‌ها و توصیه‌ها را ملاک قرار ندهد بلکه کارآمدی و نیت خالص افراد را مدنظر قرار دهد.

دولت در انتخاب مدیران کارآمدی و نیت خالص افراد را مدنظر قرار دهد

به گزارش خبرگزاری موج یزد، آیت‎‌الله محمدرضا ناصری امام جمعه یزد در خطبه‌های این هفته نماز جمعه یزد اظهار داشت: در مسیر کمال و رسیدن به غایت انسانیت و قرب پروردگار ضرورت دارد که حرکات و رفتار و برنامه های ما بر اساس رضایت خدا و بر اساس دستور حق باشد و در مسیر حرکت، از شیطان و وسوسه های نفس تبعیت نکنیم و در مسیری غیر از مسیر خدا قدم برنداریم و همه کارها و امور زندگی در راستای اطاعت خدا باشد زیرا اهل دنیا وفا ندارند و انسان هرچه برای غیر از خدا انجام دهد، متضرر شده است.

«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»وی با اشاره به آیه افزود: این آیه پیشه کردن صبر را توصیه می‌کند یعنی توان و مقاومت خود را بالا ببرید و ایستادگی و پشتکارتان در کارها و ناملایمات قوی باشد زیرا صبر تنها چیزی است که در مشکلات به انسان کمک می کند.

ناصری با تاکید بر اینکه انسان نباید در مسیر زندگی سست عنصر باشد، عنوان کرد: انسان باید پایداری داشته باشد و صبر نکردن و مقاومت نکردن انسان را از حیّز انتفاع می‌اندازد و برای انسان جز ضرر چیزی ندارد و اگر انسان در کارش مقاومت نکند و اطاعت شیطان کند، همه اینها خسارت و تضییع عمر است.

امام جمعه یزد ادامه داد: صبر پاداش عظیمی هم در دنیا دارد و هم در آخرت دارد و خداوند متعال هم او را در دنیا و هم در آخرت یاری می کند و صبر را اگر به بدن انسان تشبیه کنیم، جایگاه سر انسان را دارد و صبر در اعمال و کردار ما همانند سر می ماند و اگر کسی صبر نداشته باشد، مانند آن است که سر ندارد.

وی بیان کرد: بر اساس این آیه، هم خودمان باید صبر داشته باشیم و هم دیگران را به صبر دعوت کنیم زیرا اسلام دین اجتماعی است و انسان در همه امور مدنی و اجتماعی خلق شده و اگر خوبی‌ و خیر می‌کند باید دیگران را نیز به این مسیر بیاورد و اگر در ترک معصیت و تحمل مصیبت نیز صبر می کند، باید جامعه را نیز به این مسیر دعوت کند.

ناصری ادامه داد: اسلام آنقدر که به دستورکارهای اجتماعی توجه دارد، به دستورکارهای فردی توجه ندارد و اغلب دستورات آن اجتماعی است و جامعه در اسلام مقام و منزلت والایی دارد.

وی با اشاره به سخنان مرحوم طباطبایی در مورد بحث تربیت فردی و اثرپذیری آن از اجتماع گفت: اگر جامعه مساعد نباشد، تربیت فردی هرچقدر هم که قوی باشد، تاثیر چندانی ندارد بر این اساس مسئله جامعه و اخلاق بسیار حائز اهمیت است و اینکه دشمن نیز همیشه در صدد است جامعه را فاسد کند و سنت‌های غلط را در جامعه مسلط کند و گناهان و ترس و نا امیدی را به جامعه بیاورد و تشویق به فساد کند، به این دلیل است که اگر ذائقه انسان به گناه عادت کرد، دیگر تربیت فردی تاثیر چندانی ندارد.

*دولت‌های اسلامی به تقویت اخلاق در جامعه توجه ویژه داشته باشند

امام جمعه یزد ادامه داد: توصیه من به دولت های اسلامی و دولت جدید این است که به اجتماع و اخلاق جامعه اهمیت بدهند و روحیه معنویت را در جامعه تقویت کنند زیرا اگر دین بخواهد آثار قوی در جامعه بگذارد، باید فضای جامعه مهیا باشد.

ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت اظهار داشت: شهیدان رجایی و باهنر الگوهای بسیار خوبی برای دولت‌هایی هستند که قصد کار برای مردم را دارند زیرا آنها شخصیت‌هایی مردمی و بی آلایش، مخلص، ولایتمدار، خستگی ناپذیر و امین مردم بودند و برای رضای خدا کار می کردند.

وی عنوان کرد: در دولت جدید امیدواریم یکصدایی و هماهنگی وجود داشته باشد و نظرات کارشناسی را ملاک کار قرار دهند و شایسته سالاری را نیز همواره مدنظر داشته باشند و در انتخاب افراد، سفارش‌ها را ملاک قرار ندهند بلکه تخصص، کارآمدی، تجربه، نیت خالص، نداشتن جاه طلبی و عدم وابستگی به دیگران ملاک باشد.

خطیب جمعه یزد ادامه داد: یکی از امتیازاتی که رئیس جمهور فعلی دارد این است که جلسات شبانه‌ای که جنبه حزبی و گروهی دارد، نداشته و از کارشناسان و افراد خبره مشاوره گرفته و جلسات پشت پرده تاکنون نداشته و بر اساس شفافیت پیش رفته است.

*بانک جامع از اطلاعات نخبگان و نیروهای متخصص تشکیل شود

ناصری با تاکید بر استفاده دولت از نخبگان گفت: همواره توصیه به داشتن سه گروه برای شناسایی نیروها داشته‌ام؛ گروه اول ردیاب هستند که این گروه باید کار شناسایی و جذب نخبگان را انجام دهند و پس از شناسایی نیروهای نخبه، آنها را جذب کنند.

وی افزود: گروه بعدی، گروه نگهدارنده است که باید با جذب، مراقبت، تامین امکانات و راهبری نخبگان از مهاجرت آنها جلوگیری کنند و در مقابل اقدامات و لابی‌گری خارجی‌ها برای جذب نخبگان ما بایستند.

ناصری ادامه داد: گروه سوم، گروهی است که باید نخبگان را به صنایع و گروه های مختلف معرفی کنند و با موظف کردن آنها در به کارگیری نخبگان و تامین نیازها و تجهیزات مورد نیاز آنها، از دانش نخبگان برای تولید ماشین آلات و قطعات و هرآنچه که اکنون از خارج از کشور وارد می شود، صنایع را ظرف مدت معین به دانش بومی تجهیز کنند.

امام جمعه یزد تصریح کرد: باید یک بانک اطلاعاتی کامل از نیروهای نخبه و متخصص داشته باشیم که برای انتخاب مدیران توانمند، وزرا و .... مشکلی وجود نداشته باشد و از توانمندترین افراد استفاده شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مذاکره نیز بیان کرد: دولت سیاست خود را در این زمینه اعلام کرده اما مراقب باشند زیرا دشمن در حال برانداز کردن و بررسی است بنابراین هرگز ترس نداشته باشید و محکم بایستید و جواب دهید و هر کجا لازم بود مذاکره کنید اما منفعلانه برخورد نکنید بلکه باید با جدیت پیش بروید.

*جرأت و شجاعت در مذاکره باعث عزتمندی کشور می‌شود

ناصری تصریح کرد: جرأت و شجاعت باعث عزتمندی کشور و مردم می شود و بدون واهمه کار را پیش ببرید زیرا دشمن ناچار است که تسلیم شود.

امام جمعه یزد در مورد افغانستان هم گفت: امیدوارم مردم افغانستان مماشات کنند که جنگ داخلی راه نیفتد و افغان‌ها با یکدیگر به اتحاد برسند تا آرامش در این کشور حاکم شود و ایران نیز با درایت از فتنه‌ها دور بماند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر