استفاده از چهره کودک معصوم سیاه پوست بر روی بسته بندی بستنی قهوه کاله/توهین نژادپرستانه یا بی توجهی به اخلاقیات
استفاده از چهره معصوم یک کودک سیاه پوست بر روی بسته بندی بستنی قهوه کاله، توهین نژادپرستانه را در ذهن مشتریان متبادر کرده است..
به گزارش خبرنگار اقتصادی موج، اخیرا اتفاقات حاشیه ای پیرامون کارخانه کاله باعث حرف و حدیث های زیادی شده است. از مصاحبه مدیرعامل کاله در تلویزیون با حواشی زیاد تا آتش سوزی در کارخانه عراق کاله! اما در جدیدترین اتفاق طراحی جلد یک محصول کاله چشم ها را به خود خیره کرده است، تصویر چهره معصوم یک کودک رنگین پوست بر روی جلد بستنی قهوه کاله اتهام نژادپرستی را به این کارخانه وارد کرده و این اتفاق این فکر را به ذهن متبادر می کند که کاله قصد دارد به هر طریقی لقب برند بفروش بازار را با خود یدک بکشد.
کاله اخیرا با انتشار تصویری از یک کودک معصوم که پوست تیره دارد، دست به تبلیغ محصول جدید خود، بستنی قهوه کرده است. استعاره قرار دادن رنگ پوست کودک معصومی که در تبلیغ کاله مورد استفاده قرار گرفته با رنگ محصول خوراکی تولیدی این کارخانه، آدم را به یاد توهین های نژادپرستانه در سرتاسر جهان می اندازد.
در این تبلیغ نامتعارف کاله، محصول بستنی قهوه ای با کنار هم گذاشتن کلمه درشت «قهوه» و خنده یک کودک با پوست تیره، تداعی کننده توهین های نژادپرستانه ای است که در قرن گذشته میلادی باعث جنگ های فراوان و ریخته شدن خون انسان ها شد. به جاست سازمان غذا و دارو در صدور پروانه ساخت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صدور مجوز چنین تبلیغاتی دقت بیشتری کنند تا در شرایط نابسامان اقتصادی و فشارهای بین المللی بر کشور عزیزمان، بهانه «توهین نژادپرستانه» به دست دشمنان کشور داده نشود.
*تبلیغات نژادپرستانه در جهان و واکنش به آنها
*باحالترین میمون جنگل: شرکت اچ اند ام
انتشار تبلیغ شرکت اچ اند ام که در آن پسر سیاه پوست لباسی با نوشته «باحالترین میمون در جنگل» بر تن داشت خشم بسیاری را برانگیخت. این لباس که یک کاپشن بهاره با کلاه است هنوز در فهرست محصولات وبسایت اچ اند ام وجود دارد، اما تبلیغ حاوی این جمله از روی آن برداشته شده است.
این مساله سبب شد که بسیاری از جمله برخی چهرههای مشهور و پرطرفدار محصولات تولید شرکت اچ اند ام را تحریم کنند.
واکنش به این تبلیغ که از دید بسیاری «نژادپرستانه» تلقی شده بود شرکت پوشاک اچ اند ام را به عذرخواهی واداشت.
*کندال جنر: شرکت پپسی
شرکت پپسی در تبلیغی با حضور کندال جنر، مدل آمریکایی، تظاهراتی از رنگین پوستان را همراه با شادمانی نشان میدهد. در پایان کندال جنر یک پپسی به پلیس داده و همه چیز با خوشی به اتمام میرسد.
همزمانی این تبلیغ با جنبش «زندگی ساهپوستان مهم است» در اعتراض به رفتار پلیس آمریکا با رنگین پوستان این کشور سبب شد که جامعه آمریکا نسبت به این تبلیغ دست به اعتراض بزند.
شرکت پپسی در واکنش به اعتراضات گفت: «پپسی به دنبال صلح جهانی است اما به نظر میرسد که در بیان آن اشتباه کردیم و به همین دلیل عذر میخواهیم.»
*تغییر رنگ پوست: شرکت داو
شرکت لوازم آرایشی-بهداشتی داو در تبلیغی که در ماه اکتبر منتشر شد که در آن استفاده از محصول شوینده داو زن رنگین پوست را به زن سفید پوست تبدیل میکرد. این شرکت از انتشار آگهی تبلیغاتی در صفحه فیسبوک خود که بسیاری آن را «نژادپرستانه» خواندند، عذرخواهی کرد.
اعتراض به این آگهی تبلیغاتی سبب شد تا داو آن را از صفحه فیسبوک خود حذف کرده و بابت انتشار آن اظهار پشیمانی کند. آنان در پیامی در فیسبوک نوشتند: «داو متعهد به نمایش زیباییهای افراد متفاوت با زیباییهای متنوع است. در تبلیغی که منتشر کردیم این مساله را فراموش کرده و از این بابت عمیقا پشیمانیم.»
به نظر میرسد که این نخستین باری نیست که داو دست به چنین تبلیغی میزند. در سال ۲۰۱۱، در یک عکس تبلیغاتی این شرکت با به نمایش گذاشتن سه زن نشان داده بود که استفاده از محصولات شوینده این شرکت سبب زیبایی پوست و تغییر رنگ آن از تیره به روشن میشود.
همچنین در سال ۲۰۱۵ داو بر روی کرم ضدآفتاب خود عبارت «برای پوستهای طبیعی و تیره» را درج کرد که که القاءکننده این مساله بود که پوست طبیعی، متعلق به سفید پوستان است.
با این حال بسیاری عذرخواهی داو را نپذیرفتند و محصولات این شرکت را تحریم کردند.
*سفید نشانه پاکی است: شرکت نیوآ
در اوایل سال ۲۰۱۷ شرکت نیوآ تبلیغی را بر این مبنا که استفاده از لوازم بهداشتی-آرایشی این شرکت سبب روشن شدن پوست شده و سفید را نمادی از پاکی دانست.
سخنگوی شرکت نیوآ در رابطه با این تبلیغ که «نژادپرستانه» قلمداد شد گفت: «ما متوجه حساسیت موضع شده و قصد ما هرگز رنجاندن مشتریانمان نیست.»
*لباس خواب راه راه با ستاره زرد: شرکت زارا
شرکت زارا در سال ۲۰۱۴ یک لباس کودک راه راه با ستارهای زرد را عرضه کرد که یادآور لباس زندانیان یهودی در دوران جنگ جهانی دوم بود.
شرکت زارا برای این ارائه این لباس که «ضد یهودی» خوانده شد عذرخواهی و اعلام کرد که این محصول دیگر فروخته نمیشود.
ارسال نظر