موج در گزارشی اختصاصی بررسی میکند؛
علف خوردن سیل زدگان و توجیهات فرماندار بشاگرد
پس از گذشت ۱۲ روز از بروز سیل ویرانگر در شهرستان بشاگرد برخی از روستاییان همچنان در وضعیت نابسامانی قرار دارند و باید به آنان لقب فراموش شده را داد.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، در یک ماه گذشته کشور دچار تنش های بی سابقهای بوده است و هر روز سرتیتر خبرهای رسانه ها به موضوعات ناگوار بسیاری اختصاص می یافت. در این وضعیت از شواهد چنین برمیآید که بروز سیل ویرانگر در مناطق شرقی کشور به ویژه شهرستان های جاسک و بشاگرد استان هرمزگان در سیل اخبار متفاوت از صحنهی توجهات خارج شد و آن گونه که باید و شاید امدادرسانی ها و جلب مشارکتهای مردمی و سازمانی صورت نپذیرفت.
*کم کاری رسانه های مستقل
در تشریح عمق این فاجعه همین بس که فریدون همتى استاندار هرمزگان میزان خسارات به زیرساختهای جاده، برق و آب در مناطق سیل زده بشاگرد و جاسک را بیش از ١٥٠٦میلیارد تومانى عنوان کرد و این میزان از خرابی با توجه به محرومیت های این دو شهرستان و صعب العبور بودن دستیابی به بسیاری از روستاهای مناطق کوهستانی، شرایط فعلی آن را کاملا نمایان می سازد و چنان چه فردی به این مناطق خصوصا روستاهای بشاگرد و جاسک مراجعه کند، شرایط اسفبار مردم را به صورت واقعی درک خواهد کرد.
اما در این میان عدم پوشش صحیح خبری رسانه های مستقل از واقعیت سیل در بشاگرد و جاسک سبب افزایش درد و آلام مردم این مناطق شد و صحنه های باورنکردنی را رقم زد.
*علف و خرما خوردیم
پس از این که اندک تصاویر و شنیده ها از وضعیت بد برخی از روستاها به ویژه در منطقه بشاگرد دریافت کردیم طی گفت و گویی تلفنی با موسی توسلی رئیس شوراى روستای تومان احمد بخش گافر از توابع شهرستان بشاگرد جویای تبعات سیل و نحوه کمک رسانى به این روستاى اغلب کپرنشین، شدیم.
وی گفت: پس از گذشت بیش از ١٠روز از شروع سیل در این روستا و با وجود تقاضاى ملتمسانه اهالى روستا براى امدادرسانى، تا به اکنون هیچ مسئولى از این روستا بازدید به عمل نیاورده است.
توسلی گفت: روستاى تومان احمد با ٦١ خانوار روزهاست با گرسنگى، بى آبى، بى برقى و ویرانى کپرها ناشى از سیل و بى توجهى مسئولان دست و پنجه نرم مى کند.
وی ادامه داد: به دلیل انسداد راه های ارتباطی و نبود مواد غذایی، در روزهاى بى خبرى مسئولان ساکنان روستا از خرما، علف و برگ درختان نخل برای زنده ماندن تغذیه کردند و شرایط بسیار بغرنج است.
*واکنش فرماندار بشاگرد
این در حالی است که احمد محمودی فرماندار شهرستان بشاگرد به اظهارات در خصوص اینکه ۱۳ روز است که به روستای تومان احمد هیچ گونه خدمات رسانی نشده است، گفت: چنین اظهاراتی را تایید نمی کنم و به این روستا مانند سایر روستاها امدادرسانی شده است.
فرماندار شهرستان بشاگرد با اشاره به گفتههای دهیار تومان احمد مبنی بر پاسخ ندادن وی به تلفن ها، عنوان کرد: امکان ندارد که در شرایطی که روستاهای بخش گافر با بحران مواجه بودند، تلفن دهیار یا اعضای شورا و یک شهرند روستایی را بدون پاسخ بگذارم مگر آن که در جلسه یا هنگام نماز بوده باشد که بعد از آنها هم خودم با شماره های تماس گرفته و ارتباط برقرار کردم.
فرماندار شهرستان بشاگرد گفت: اقلام و بسته غذایی روستای تومان احمد به دلیل نبود راه، در روستای نیکدشت تحویل داده شد که راه کمتری برای دریافت آن داشته باشند و بعد از تحویل این اقلام به شورا و دهیار اطلاع داده شده است.
*عذر بدتر از گناه
اما صحبت های فرماندار بشاگرد از سوی موسی توسلی رئیس شوراى روستای تومان احمد بی پاسخ نماند. وی گفت: روستای نیک دشت در ٣٥ کیلومتری تومان احمد قرار گرفته و اهالی روستای برای رسیدن به روستاى نیک دشت باید یک بار از رودخانه جگین و ۷ بار دیگر از رودخانه گابریک عبور کنند که به علت فروکش نکردن سیلاب در این دو رودخانه، چنین امکانی وجود ندارد و عملا دسترسی زمینی را برای مردم محلی غیر ممکن کرده است.
توسلی تاکید کرد: چطور ستاد بحران و نیروهاى امدادى با تمام امکاناتش توان دستیابی به روستای ما را ندارد اما فرماندار بشاگرد توقع دارد که ما در چنین وضعیتی برای دریافت اقلام غذایی اقدام کنیم؟!.
*آخرین وضعیت تومان احمد
توسلی درباره آخرین وضعیت تومان احمد، بیان داشت: در ساعات اولیه صبح دیروز و در دوازدهمین روز از شروع این بحران، جمعیت هلال احمر توسط بالگرد بسته هایى از کنسرو را به دست روستا نشینان رساند اما باز هم به دلیل نبود نان این کنسروها چندان کارساز نشد و مردم با گرسنگی شدید دست و پنجه نرم می کنند.
*به داد مردم برسید
با بررسی این اظهارات مشخص می شود که وضعیت در مناطق سیل زده اصلا خوب نیست و باید تمام مسئولان، رسانه و مردم نگذارند که سیل فراموشی این مردم رنج دیده را با خود ببرد چرا که این روستانشینان تنها امیدشان به کمک هایی است که در روزهای آتی به آنان خواهد شد.
ارسال نظر