موقوفه بودن میمند، مانعی بر سر راه کارآفرینی و صنعت گلابگیری
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین اعلام کرد: موقوفه بودن اراضی میمند، فرآیند اخذ مجوز و ایجاد کارگاههای عرقیات و بومگردی را با مشکل مواجه کرده و مانعی برای کارآفرینان این منطقه شده است.

، ظرفیت بینظیر فارس در گیاهان دارویی، گل محمدی و دیگر گلهایی که در تولید عرقیجات به کار میروند، سبب شده این فارس همواره یکی از استانهای مطرح در زمینه تولید عرقیات و گلاب باشد، به گونهای که گلاب میمند در کنار گلاب دیگر شهرها نامی معتبر در سطح ایران و جهان شده است.
اما با وجود اینکه میمند میتواند یکی از اهداف گردشگری در سطح کشور باشد. بحث موقوفه بودن میمند باعث شده است، مشکلاتی بر سر راه کارآفرینان این منطقه ایجاد شود.
محمدمهدی فروردین، نماینده مردم فیروز آباد، فراشبند و قیرو کارزین، در نشست هماهنگی "جشنواره گل و گلاب میمند" که با حضور شهردار، رییس و اعضای شورای شهر میمند و فعالان این عرصه در این شهر برگزار شد، با بیان اینکه بخش میمند میتواند یکی از اهداف گردشگری در سطح کشور باشد و دستیابی به این مهم نیازمند تبلیغات و حضور پررنگ رسانه است، گفت: نیاز است زیرساختها شامل حمل و نقل، امنیت راهها، توجه به حوزه سلامت، دسترسی به آب کافی مورد توجه قرار بگیرد.
وی ادامه داد: اکنون که شرایط ایجاد یک هتل چند ستاره برای بخش میمند امکانپذیر نیست، میتوان با ایجاد امنیت در مکانهای بومگردی خاطر گردشگران را برای اقامت چند روزه آسوده کرد.
وی با بیان اینکه متأسفانه موانعی بر سر راه صنعت گلابگیری شهر میمند وجود دارد و نباید گل این منطقه را به شهرهای دیگر ارسال کرد، گفت: بحث موقوفه بودن میمند باعث شده است، بسیاری از علاقمندان برای راهاندازی کارگاههای عرقیات و گلابگیری و اخذ پروانه بهرهبرداری دچار مشکل باشند و این موضوع جای نگرانی دارد.
نماینده فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که بخش میمند در حال رشد و توسعه است، اظهار کرد: مناطق مختلف میمند جاذبههای خاص گردشگری دارد، همچنین از بعد منابع طبیعی نیز این بخش میتواند در سطح استان دارای رتبه باشد و در جهت تحقق شعار سال گامهای موثری بردارد.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی بومگردی احتیاج به حمایت متولیان امر دارد، افزود: نباید کسانی که توانایی کارآفرینی دارند برای دریافت تسهیلات دچار مشکل شوند.
فروردین با تصریح اینکه مشکلاتی در مسیر توسعه میمند وجود دارد به موضوع کمبود آب در این منطقه اشاره کرد و گفت: قناتهای این بخش نیاز به احیا دارد و احیای قنوات نیز نیازمند اعتبارات لازم است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ورزش و توجه به ورزشکاران پرداخت و گفت: خوشبختانه با نقاط قوتی که در شهر میمند وجود دارد، ورزشکاران این منطقه میتوانند با سایر ورزشکاران در سطح استان فارس رقابت کنند اما این ورزشکاران نیازمند حمایت هستند، همچنین ورزشگاههای بخش میمند نیز نیاز به بازسازی دارد.
اعلام برنامه های هفته گرامیداشت میمند
رئیس شورای اسلامی شهر میمند نیز در این جلسه اظهار کرد: در اواخر سال ۱۴۰۳ معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که در جشن روز میمند حضور داشت با برشمردن ظرفیتهای شهر میمند در صنعت شیشهگری و اینکه شیشهگری یک مهارت اصیل در کنار گلابگیری است، از تبدیل شهر میمند به شهر ملی شیشهگری خبر داد.
بهنام صیادنژاد اظهار کرد: بنا است با انتشار کلیپهای سه دقیقهای در شبکه ملی، بخش میمند فارس، ظرفیتهای گردشگری این منطقه را بیشتر به مردم کشور معرفی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود برنامههای فرهنگی در نظر گرفته شده برای هفته گرامیداشت میمند را برشمرد و گفت: سال گذشته مسابقه عکس میمند برگزار شد اما شهادت آیتالله ابراهیم رئیسی در همین زمان اتفاق افتاد و معرفی برگزیدگان به امسال موکول شد. بنابراین ششم اردیبهشت ۱۴۰۴ علاوه بر برنامه افتتاحیه گرامیداشت هفته میمند، نمایشگاه عکس «روز میمند» برگزار خواهد شد به برگزیدگان هدایایی اهدا میشود.
وی ادامه داد: ۷ اردیبهشت، پاکسازی طبیعت زیبای میمند به همراه دوستداران طبیعت؛ ۸ اردیبهشت برگزاری همایش روز میمند، با حضور مسئولان استانی و کشوری؛ روز ۹ اردیبهشت برگزاری آئین گلابگیری به شکرانه برداشت گل محمدی و هدیه به حرم مطهر امام رضا (ع) و اماکن مقدس اجرا خواهد شد، به عنوان مثال در سال گذشته دو تن گلاب ناب میمند به آستان قدس رضوی تقدیم شد که انشاءالله امسال نیز این آئین اجرا میشود، همچنین آئین گل غلطان نوزادان نیز در این ایام انجام خواهد گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهر میمند افزود: روز ۱۰ اردیبهشت، برگزاری پیادهروی خانوادگی و برگزاری مسابقات فوتبال بین پیشکسوتان؛ روز ۱۱ اردیبهشت گلباران قبور شهدا و بازدید از خانواده معظم شهیدان، همچنین برگزاری مسابقات شطرنج، برگزاری شب شعر با محوریت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و میزبانی از استاندار فارس؛ روز ۱۲ اردیبهشت، برگزاری مسابقات رالی و فستیوال فوتبال ردههای پایه به نام «جام ۸ اردیبهشت» و اختتامیه مسابقات چهارجانبه والیبال بانوان «جام ۸ اردیبهشت» و نیز برگزاری جُنگ شادی در پارک شقایق از دیگر برنامههای هفته بزرگداشت میمند است.
تدوین سند ۱۰ ساله توسعه گردشگری میمند
شهردار میمند در این نشست با اشاره به پیشرفت های اخیر گردشگری این شهر اعلام کرد: با سرمایهگذاری در زیرساختها، میمند به مقصدی شناخته شده در سطح ملی و بین المللی تبدیل شده است. مهماننوازی، امنیت بالا و هزینه های مقرون به صرفه، از عوامل جذب گردشگران در اردیبهشت ماه است.
فرهاد محمد رضازاده افزود: طی سالهای اخیر، پروژه های توسعه ای مانند احداث بوستانها، اقامتگاه ها و رستوران ها با مشارکت شهرداری و شورا اجرایی شده است. همچنین ارتباطات شهری و شناخت میمند به عنوان «شهر گلاب و گل محمدی» در استان و کشور گسترش یافته است.
شهردار میمند از تدوین سند ۱۰ ساله توسعه گردشگری خبر داد و تأکید کرد: این سند با همکاری شورا تنظیم میشود، چشمانداز روشنی برای معرفی میمند بهعنوان قطب گردشگری جهانی تا چند سال آینده ترسیم میکند. آموزش مهمان نوازی و استانداردسازی خدمات نیز در اولویت است.
وی در پایان گفت: صنعت گردشگری امروز پایه اقتصاد شهر است. از صنایع تاریخی مانند شیشهگری تا جشنوارههای گل، همه در خدمت معرفی ظرفیتهای بینظیر میمند به جهان هستند.
اعتبار لازم برای احیای قنوات فراهم شود
بخشدار میمند نیز در این جلسه اظهار کرد: میمند همچون نگینی در فیروزآباد فارس و در سطح کشور میدرخشد که امیدواریم با همافزایی مسئولان، به کارگیری توانمندیها و همراهی متولیان در آینده شاهد توسعه خوبی در این بخش باشیم.
سعید ساسانی با بیان اینکه چندین سال شاهد خشکسالی در شهر میمند بودیم، گفت: از مسئولان توقع داریم سرمایه در گردش برای گلابگیران و اعتبار لازم برای احیای قنوات فراهم شود چون بسیاری از گلهای محمدی در این منطقه بر اثر خشکسالی، خشک شده و از بین رفته است.
وی اظهار امیدواری کرد که امسال با توجه و تکیه به شعار سال (سرمایهگذاری برای تولید) اعتباراتی برای بخش میمند فراهم شود تا شاهد پیشرفت و توسعه در این منطقه باشیم.
بخشدار میمند با تصریح اینکه میمند علاوه بر نعمت گل و گلاب، به عنوان شهر ملی شیشهگری شناخته شده است، گفت: میمند ظرفیتهای بسیاری مانند صنعت عرقیات و گلابگیری، شیشهگری، صنعت گردشگری و هوای دلپذیری دارد و میتواند در جذب گردشگر بسیار موثر باشد.
بخشدار میمند یکی از مهمترین دغدغهها در هنگام برگزاری جشنواره گل و گلاب را قطعی برق عنوان کرد و خواستار عدم خاموشی در روزهای برپایی این رویداد شد.
ارسال نظر