عبدالرسول دریایی مطرح کرد؛
اجرای دریابست، یعنی کمک حفظ ذخایر آبزیان و پایداری صیادی
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به با اجرای طرح دریابست از یکم تا پانزدهم مهرماه سال جاری در سراسر آب های هرمزگان گفت: اجرای این طرح کمک شایانی به حفظ ذخایر آبزیان و همچنین پایداری صید و صیادی می کند.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، عبدالرسول دریایی مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به اجرای طرح دریابست در هرمزگان و دیگر مناطق ساحلی کشور و دنیا گفت: این طرح از سنت های صیادان هم است که از حیث علمی نیز مورد تائید پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته بی شک تاثیر بسزایی خواهد داشت.
وی از صیادان به عنوان بهره برداران اصلی اجرای طرح دریابست یاد کرد و افزود: دست آوردهای سازندهای اجرای طرح دریابست بدون شک نقش بسزایی در افزایش صید و صیادی دارد و امید داریم همانطورکه بیشترین فایده اجرای این طرح برای صیادان است، بیشترین مشارکت را نیز در این مهم صیادان داشته باشند.
دریایی دریابست را نتیجه همفکری گروهی در کمیته مدیریت صید در استان با برنامهریزیها، هماهنگیها و دیدگاههای کارشناسان پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، جامعه صیادی، دریانوردان، مراجع علمی، شورای تامین و غیره خواند.
وی در ادامه اظهارداشت: در راستای اجرای موفق طرح دریابست همه هماهنگی های لازم با نهاد ها و دستگاه های ذیربط به ویژه قرارگاه امنیت غذایی صورت می پذیرد و حتی در جهت تامین ماهی و آبزیان در روزهای دریابست با استان های همسایه در جهت تامین آبزیان خوراکی رایزنی لازم صورت گرفته است.
مدیرکل شیلات هرمزگان رایزنی با قرارگاه امنیت غذایی جهاد کشاورزی، نیروهای نظامی و انتظامی وغیره جهت ممانعت از خروج ماهی در این ایام از استان و همچنین تسهیل ورود آبزیان خوارکی به استان در این ایام را از اقدامات و برنامه های شیلات استان برای اجرای طرح دریابست در هرمزگان خواند.
وی حفاظت از مولدین و نوزادان آبزیان در صیدگاه ها (بهار و پاییز فصول تخمریزی آبزیان)، کاهش فشار صید و جلوگیری ازفعالیت صیادان غیرمجاز، اجرای عدالت جهت سهم دهی به صیادان قانونی، کاهش آلودگی دریا و ایجاد شرایط آرامش در صید گاه ها، فرصت مناسب جهت تعمیرات ادوات و شناورهای صیادی جهت افزایش راندمان، افزایش راندمان صید بعد از اجرای طرح، کاهش مصرف سوخت به عنوان سرمایه ملی ،ترمیم ذخایر و فرصتی جهت احیای نسل انواع آبزیان و غیره را از اهم مزایا اجرای این طرح خواند.
دریایی با اشاره به اینکه اجرای طرح دریابست فقط مختص هرمزگان و ایران نیست گفت: اجرای این طرح در استان های خوزستان و بوشهر و غیره صورت گرفته است؛ حتی در برخی از کشورها مانند کره جنوبی زمان انجام این طرح بسته به شرایط به بیش از ۳۰۰ روز نیز رسیده است.
وی با بیان اینکه بدون شک کاهش صید و صیادی در هر مقطع زمانی می توانند برای آبزیان مفید باشد و نقش بسزایی در بازسازی و حفظ ذخایر دارد تصریح کرد: دریابست و اجرای آن در ابتدای پائیز و در تاریخ یاد شده با مشورت جامعه صیادی، اقدامات کارشناسی و نظر پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان است.
مدیرکل شیلات هرمزگان افزود : با توجه به نزدیکی فصل صید میگو، ممکن است تصور شود اجرای طرح دریابست تنها برای اثر گذاری در فصل صید میگو و برای این آبزی باشد در حالی که با جرای این طرح همه آبزیان و به کل اکوسیستم دریایی فرصت تنفس و بازسازی خود را می یابد.
وی دریابست را ضرورتی لازم برای احیای همه ذخایر آبزیان خلیج فارس خواند و گفت: کاهش منابع آبزیان خلیج فارس در دهههای اخیر به دلیل افزایش آلودگیهای دریا، تخریب زیستگاهها بر اثر فعالیتهای صنعتی و به ویژه برداشت و صید بی رویه باعث شد تا برای احیای این منابع طرح "دریابست" در استان هرمزگان و سایر استانها و پیرو ابلاغ رسمی سازمان شیلات ایران و مصوبات شورای تامین استان انجام خواهد شد.
دریایی با اشاره به اهمیت حفاظت و تقویت ذخائر ژنتیکی آبزیان ، اعمال دریابست مقطعی و طولانی، رهاسازی و بازسازی دخائر آبزیان، ایجاد زیستگاه های مصنوعی، جلوگیری و ممانعت از آلودگی خوریات و بهسازی خوریات و زیستگاه های آبزیان را از اهم اقدامات و برنامه های شیلات استان هرمزگان در این زمینه خواند.
وی با تائید اینکه پژوهشها و تحقیق مراکز تحقیقاتی و پژوهشی فایدهمندی این طرح را تایید کرده است گفت: امیدداریم با اجرای موفق این طرح در استان هرمزگان شاهد بهره مندی دریا و صیادان از مزایای اجرای این طرح باشیم.
مدیرکل شیلات هرمزگان از تشکیل "ستاد اجرای دریابست "در شیلات هرمزگان خبر داد و گفت: این ستاد به منظور هرچه موفقتر برگزار شدن دریابست در استان هرمزگان تا پایان این طرح به صورت منظم تشکیل جلسه، برنامه ریزی و اقدام لازم را خواهد داشت.
ارسال نظر