English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

نتایج مذاکرات هسته ای در رم چه بود؟/چه تضمینی برای رفع تحریم ها وجود دارد؟

پس از مذاکرات حدود چهار ساعته هیئت های ایرانی و آمریکایی در ایتالیا، قرار شده است ادامه گفتگوها در عمان صورت بگیرد.

نتایج مذاکرات هسته ای در رم چه بود؟/چه تضمینی برای رفع تحریم ها وجود دارد؟
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، دومین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در رم برگزار شد. نتیجه این نشست طبق بیانیه عراقچی خوشایند بود. براین اساس قرار شده است در دو حوزه رفع تحریم ها و اعتماد سازی در زمینه صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، کارشناسان فنی دو کشور، روز چهارشنبه در مسقط با یکدیگر دیدار داشته باشند. همچنین مقرر شد شنبه آینده نیز گفتگوها بع ریاست عراقچی و ویتکوف به صورت غیرمستقیم در عمان ادامه یابد.

در واکنش به این بیانیه قیمت ارز در بازار ایران بازهم کاهش یافت. ورود کارشناسان فنی به گفتگوها می تواند نوید دهنده آغاز راهی باشد که تحریم ها برداشته شود. این اتفاق قیمت دلار را تحت تاثیر قرار خواهد داد و فشار اقتصادی را بر مردم کاهش می‌دهد.

اما آنچه در زمینه تضمین رفع تحریم ها، مطرح می شود کار را پیچیده می کند. طبق قوانین داخلی آمریکا فقط کنگره میتواند تحریم ها را ملغی سازد و در واقع در این خصوص کار از دست قوه مجریه خارج است. از این رو، شاهد هستیم که در بیانیه عراقچی هم بر لزوم دریافت تضمین رفع تحریم ها تاکید شده است. هدف از چنین گزاره ای، تاکید بر این مسئله است که دولت ترامپ مسئول ارائه چنین تضمینی است و اگر هم در حال حاضر فضای کنگره ضدایرانی است، ترامپ باید شرایط را تغییر دهد. زیرا جمهوری اسلامی پیشبرد مذاکرات را فقط با دریافت تضمین های معتبر ادامه خواهد داد.

 

بیشتر بخوانید:

همه راه ها به رم ختم می شود/ آیا سرنوشت مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا در ایتالیا تعیین تکلیف می شود؟

 

از سویی ورود کارشناسان فنی به گفتگوها، به معنای آغاز راهی است که میتواند طولانی هم باشد‌. در این راستا موضوع اعتماد سازی نیز مطرح است در حالی که طبق اعلام هیئت ایرانی، شرایط برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به گفتگوها فراهم نیست. بنابراین اینکه چطور است اعتماد سازی صورت بگیرد هم یک متغیر ویژه محسوب میشود. در این راستا این پرسش مطرح است که آیا برای اعتماد سازی، ناظران و نمایندگان آمریکایی وارد کشور می‌شوند؟ آیا این کار را با همکاری مقامات آژانس انجام می‌دهند؟

در هر صورت آنچه اکنون شاهد هستیم گام های رو به جلوی ایران و آمریکا در حوزه هسته‌ای است بدون آنکه موضوعات منطقه‌ای و موشکی وارد مباحث شود. نکته دیگری که در بیانیه وزیرخارجه کشورمان آمده اشاره به لحن آرام نمایندگان آمریکا است که با رویکرد تند و مواضع سخت اخیر او تفاوت دارد. لذا به نظر می‌رسد جریان مدافع دیپلماسی توانسته ترامپ را قانع سازد تا با پیشبرد گفتگوها موضوع هسته‌ای را روشن کند.

اما این اخبار مورد رضایت اسرائیل نیست. اسرائیلی ها موضوعات منطقه ای و موشکی ایران را به اندازه توانمندی هسته ای کشورمان، برای خود خطرناک میدانند. اینکه ترامپ تمایلی به ورود به این دو موضوع بسیار چالشی ندارد، نگرانی ها را در بین مقامات اسرائیلی افزایش داده است. از سویی، آنچه در حال وقوع است، خوشایند همسایگان ماست که ترجیح میدهند اختلافات با گفتگو حل شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه