مهتاب کرامتی در گفتوگو با موج:
قصه گویی حالمان را خوب می کند/ معیارهای مهتاب کرامتی برای داوری آثار جشنواره قصه گویی
مهتاب کرامتی گفت: برای داوری آثار بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی چهار معیار داشتم که مهمترینش محتوای داستان بود.
مهتاب کرامتی، بازیگر و تهیه کننده سینما و یکی از داوران بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در گفتوگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج درباره تعامل سینما با جشنواره قصهگویی بیان کرد: سینما همیشه می تواند یک عامل کمک کننده باشد؛ نه فقط برای ترویج قصهگویی، بلکه حضورش سبب می شود نمود بیشتری در جامعه داشته و مخاطبان بیشتری جلب کند.
وی خاطرنشان کرد: سینما کمک می کند ابعاد پروژه ای که در حال رخ دادن است، بزرگتر باشد و بیشتر به چشم مخاطب بیاید و در جامعه به آن توجه بیشتری شود. در نتیجه حتی روی شرکت کنندگان در جشنواره قصهگویی سال آینده هم تاثیرگذار خواهد بود.
کرامتی که برای اولین بار در جشنواره قصهگویی به عنوان داور حضور دارد، درباره معیارها و اولویتهایش برای داوری آثار جشنواره قصهگویی توضیح داد: نکتهای که بیش از هر چیز برایم اهمیت داشت، خود داستان بود. دومین معیار داوری من این بود که راوی چقدر میتواند از امکانات بدنیاش شامل زبان بدن و صدایش استفاده کند و داستان را به بهترین شکل ممکن به مخاطب القا کند. سومین نکته اینکه یک قصهگو باید مخاطبان خود را در آرامش نگه دارد که به راحتی قصه را بشنوند، اصطلاحاً مخاطب را میخکوب کند که به نظر من این یک هنر است.
بازیگر فیلم سینمایی مزارشریف چهارمین معیارش برای داوری آثار را توجه به رنگ و لعاب داستان دانست و گفت: استفاده از فضاسازی، زبان بدن و موسیقی برای ارائه داستان، از معیارهای دیگر من برای داوری آثار بود که رنگ و لعاب بهتری به داستان دهد. عواملی نظیر عکس، فیلم، انیمیشن و ... می تواند کمک کند روایت یک قصهگو متفاوتتر باشد.
این هنرمند محبوب در مورد انگیزه اش برای قبول داوری جشنواره بیستویکمین جشنواره قصهگویی گفت: من به این دلیل در کنار این جشنواره قرار گرفتم که معتقدم، شنیدن قصه برای همه و از جمله من جذاب است و اگرچه قصه گویی کار بسیار سختی است؛ اما قصه گویی و شنیدن آن به خوب شدن حال انسان کمک کرده و او را به دنیای رویا می برد و این مسئله هیچ ارتباطی به سن و سال افراد ندارد.
سفیر حسن نیّت و صلح از سوی یونیسف افزود: این نکته مهمی است چرا که شاید، انبوهی از اخبار بدی که مدام میشنویم و در نتیجه حال بد انسان ها باعث شده باشد که حوصله گفتن و شنیدن قصه ها را نداشته باشیم؛ در حالی که شنیدن یک قصه خوب و رویا دیدن می تواند حال هر کسی را خوب کند.
تهیه کننده فیلم صفر تا سکو افزود: به نظر من کوچک شدن خانوادهها و کم شدن تعداد خواهر و برادرها، دور بودن اعضای خانواده از هم و کم شدن دورهمیها و در کنار هم بودنها، سبب کمرنگ شدن قصهگوییها شده است.
کاش قصهگویی کمرنگ نشود
مهتاب کرامتی در پایان گفت: وقتی در حال داوری آثار بیستویکمین جشنواره قصهگویی از زبان کودکان، بزرگسالان و مادربزرگ و پدربزرگها بودم، حال خیلی خوبی داشتم و آرزو می کردم که ای کاش قصهگویی کمرنگ نشود.
گفتنی است امسال، بیست و یکمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون، همزمان با شب یلدا برگزار میشود.
ارسال نظر