هومن برق نورد در گفتوگو با خبرگزاری موج:
تبدیل بازیگر طنز به رئیسجمهور معزول؛ هومن برقنورد در یک چرخش تاریخی
تصویر خندان برقنورد حالا جای خود را به چهرهای عبوس، جدی و پرحاشیه داده است، او حالا در نقش بنیصدر، به سراغ بخشی از تاریخ رفته که روایتش ساده نیست.

هومن برقنورد، بازیگر شناختهشده و با سابقه تلویزیون و سینمای ایران در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج با اشاره به تجربه متفاوت خود در ایفای نقش ابوالحسن بنیصدر، نخستین رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران در یک فیلم تاریخی، این نقش را یکی از چالشبرانگیزترین تجربیات حرفهای خود توصیف کرد. او با تاکید بر اهمیت بازآفرینی دقیق شخصیتهای واقعی، معتقد است که بازیگر، راوی روایتها است.
بازی در فیلم صیاد سبب شد تصویر خندان برقنورد حالا جای خود را به چهرهای عبوس، جدی و پرحاشیه دهد، او حالا در نقش بنیصدر، به سراغ بخشی از تاریخ رفته که روایتش ساده نیست؛ نه برای کارگردان، نه برای مخاطب، و نه برای بازیگر.
نقشی بحثبرانگیز در دل تاریخ معاصر ایران
برقنورد در خصوص چرایی پذیرفتن این نقش در فیلم صیاد اظهار داشت: بنیصدر یکی از چهرههای شناختهشده تاریخ معاصر ایران و این نقش داستان معاصری بدارد چرا نمی پذیرفتم، واقعیت این است که وقتی درباره یک شخصیت اینقدر اطلاعات وجود دارد، بازی کردن در آن نقش یک تجربه کاملاً متفاوت می شود.
وی با اشاره به حساسیتهای این نقش افزود: بازی در نقش یک شخصیت سیاسی با گذشتهای پرحاشیه، هم از نظر ذهنی و هم اجرایی نیاز به دقت فراوان دارد وقتی مردم خاطرات تصویری و شنیداری از آن شخصیت دارن، هر حرکت یا جمله اشتباه میتواند باعث فاصله گرفتن مخاطب با نقش گردد.
ابوالحسن بنیصدر، نخستین رئیسجمهور ایران پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود که در سال ۱۳۶۰ با رأی مجلس شورای اسلامی و به دلیل عدم کفایت سیاسی، از سمت خود برکنار شد و پس از آن از کشور گریخت. او به عنوان چهرهای خائن و فراری در کشور معروف بوده و حضورش در تاریخ سیاسی کشور، همواره با حواشی متعدد همراه گردیده است.
شباهتسازی دشوار با چهرهای واقعی
برقنورد درباره دشواریهای ایفای این نقش گفت: نقشی که از یک فرد واقعی گرفته شده باشد، همیشه سخت است وقتی کسی را بازی میکنید که فیلمها، عکسها و صدایش هنوز در دسترس بوده، نمیتوانی حتی یه حرکت یا نگاه اشتباه داشته باشید و باید کاملاً با آن شخصیت یکی شوی.
وی افزود: در مورد بنیصدر، همهچیز مستند است از نوع حرف زدنش، زبان بدن، طرز نشستن و حتی حالات چهره. باید همه اینها را با دقت تماشا میکردم و سعی میکردم به جای تقلید صرف، به یک درک عمیق از شخصیتش برسم. این ریزبینیها کار را خیلی سختتر کرد.
گریمی که بازیگر را متعجب کرد
بازیگر مجموعههایی چون «ساختمان پزشکان» و «پادری»، درباره اولین مواجههاش با گریم سینمایی این نقش گفت: در نخست واقعاً شک داشتم و به گریمور گفتم بقیه گفتن من برای این نقش مناسب هستم اما تو که مرا میشناسی چرا تایید کردی، اما نهایتا پس از گیریم شگفت زده شدم چرا که گریم خیلی خوب بود و توانست به من برای بازی در این نقش کمک کند.
ارسال نظر